Erika Wallman sammanfattar det svenska kokboksåret
"Inget nytt under solen"
Det svenska kokboksåret förlöpte utan några ögonbrynshöjare.
Per Morberg, Ernst och Plura levererar en jämn ström av böcker, liksom de mest namnkunniga kockarna Leif Mannerström, Erik Lallerstedt, Tina Nordström.
I kölvattnet av de stora framgångarna med tv-programmet "Jills veranda" slog sig Jill Johnsons kokbok "Country cooking: Med Jill i Nashville" in på topplistan.
Där hittade vi under 2014 också "Green kitchen stories". Den hyllade dansk-svenska bloggen med samma namn, skriven på engelska, resulterade i en både vacker och användbar vegetarisk kokbok.
Därutöver utkom en ansenlig mängd specialböcker, från publikfriare om 5:2 och mormors kafferep till mer avancerade alster om egenkärnat smör och konsten att pickla av mer eller mindre kända upphovsmän och -kvinnor. Något för alla men inte mycket nytt under solen.
Erika Wallman
Anmäl textfel