Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "100 sätt att rädda maten" av Annica Triberg? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

100 sätt att rädda maten

Av Annica Triberg

Bok-
presentation:
100 sätt att rädda maten
Författar-
presentation:
Annica Triberg

»inspirationsbok om vad vi ska göra med resterna i stället för att slänga dem«
TT Spektra

»Råd utan bäst före-datum«
DN.

Den här boken innehåller 100 konkreta tips och många inspirerande recept på hur man på bästa sätt tar hand om maten. Nästan en tredjedel av all mat i Sverige slängs, så dessa råd är inte enbart nyttiga för plånboken utan också viktiga för miljön! Annica Triberg, en av Sveriges mest erfarna kokboksförfattare, ger här en mängd kloka, roliga och användbara tips på hur man i sitt eget kök kan arbeta för miljön och samtidigt förbättra hushållskassan. Här finns mängder av härliga recept som gör att man nästan aldrig mer kommer att behöva slänga några rester. Bakgrunden till denna vackra bok är allvarlig. Fullt ätbar mat åker i soporna för att vi inte orkar, vill eller kan ta hand om resterna. Konsumentföreningen Stockholm gjorde 2009 en undersökning i Stockholmsområdet som visade att invånarna i detta område slängde i genomsnitt 5,6 kilo mat i veckan per hushåll. Den totala mängden onödigt matavfall från svenska hushåll är uppskatt-ningsvis 900 000 ton per år. Produktionen av denna mat orsakar varje år utsläpp av koldioxid motsvarande de årliga utsläppen från cirka 700 000 svenska medelstora bilar eller 460 000 oljeeldade villor. Konsumtionen av mat handlar alltså också om klimatet.



Sagt om 100 sätt att rädda maten
»Smarta och enkla klokråd för alla«
Göteborgs-Posten

»Nu när jag har läst igenom hela boken vill jag verkligen rekommendera den. En mycket användbar bok om hur man hanterar mat«
bollebygdsbo.blogspot.com

»inspirationsbok om vad vi ska göra med resterna i stället för att slänga dem«
TT Spektra

»Bra bok - högt betyg. En bra bok för alla. Matsmart läsning!«
Receptomaten.bloggspot.com

»Boken har en sansad ton, ett par recept och flera bra tips«
Göteborgs-Posten

»Sluta slänga maten <...> handfasta tips på hur du tar tillvara på den mat du betalar för«
P4 Extra

»Alla utmärka tips (i 100 sätt att rädda maten) förmedlas på ett mycket tilltalande sätt och man får genast inspiration att sätta igång«
Internationalen

»Njutningsfull«
Vin & Bar Journalen

»Den som läser hennes [Annica Tribergs] bok blir inspirerad. Vem vill inte både äta gott, spara pengar och bidra till att rädda världen? Den resan börjar i kylskåpet.«
På Landet

»Ett löfte om att världen kan räddas bara jag skärper mig«
Sydsvenskan, Online Stig

»En perfekt present«
ELLE Mat & Vin

»I boken <...> visar Annica Triberg hur man med enkla knep kan stoppa slöseriet.«
Expressen

»Trolla med matresterna«
matblogg.se

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Max Ström
Lagerstatus: Definitivt slut

»inspirationsbok om vad vi ska göra med resterna i stället för att slänga dem«
TT Spektra

»Råd utan bäst före-datum«
DN.

Den här boken innehåller 100 konkreta tips och många inspirerande recept på hur man på bästa sätt tar hand om maten. Nästan en tredjedel av all mat i Sverige slängs, så dessa råd är inte enbart nyttiga för plånboken utan också viktiga för miljön!

Annica Triberg, en av Sveriges mest erfarna kokboksförfattare, ger här en mängd kloka, roliga och användbara tips på hur man i sitt eget kök kan arbeta för miljön och samtidigt förbättra hushållskassan. Här finns mängder av härliga recept som gör att man nästan aldrig mer kommer att behöva slänga några rester.

Bakgrunden till denna vackra bok är allvarlig. Fullt ätbar mat åker i soporna för att vi inte orkar, vill eller kan ta hand om resterna.

Konsumentföreningen Stockholm gjorde 2009 en undersökning i Stockholmsområdet som visade att invånarna i detta område slängde i genomsnitt 5,6 kilo mat i veckan per hushåll. Den totala mängden onödigt matavfall från svenska hushåll är uppskatt-ningsvis 900 000 ton per år. Produktionen av denna mat orsakar varje år utsläpp av koldioxid motsvarande de årliga utsläppen från cirka 700 000 svenska medelstora bilar eller 460 000 oljeeldade villor. Konsumtionen av mat handlar alltså också om klimatet.



Sagt om 100 sätt att rädda maten

»Smarta och enkla klokråd för alla«
Göteborgs-Posten

»Nu när jag har läst igenom hela boken vill jag verkligen rekommendera den. En mycket användbar bok om hur man hanterar mat«
bollebygdsbo.blogspot.com

»inspirationsbok om vad vi ska göra med resterna i stället för att slänga dem«
TT Spektra

»Bra bok - högt betyg. En bra bok för alla. Matsmart läsning!«
Receptomaten.bloggspot.com

»Boken har en sansad ton, ett par recept och flera bra tips«
Göteborgs-Posten

»Sluta slänga maten <...> handfasta tips på hur du tar tillvara på den mat du betalar för«
P4 Extra

»Alla utmärka tips (i 100 sätt att rädda maten) förmedlas på ett mycket tilltalande sätt och man får genast inspiration att sätta igång«
Internationalen

»Njutningsfull«
Vin & Bar Journalen

»Den som läser hennes [Annica Tribergs] bok blir inspirerad. Vem vill inte både äta gott, spara pengar och bidra till att rädda världen? Den resan börjar i kylskåpet.«
På Landet

»Ett löfte om att världen kan räddas bara jag skärper mig«
Sydsvenskan, Online Stig

»En perfekt present«
ELLE Mat & Vin

»I boken <...> visar Annica Triberg hur man med enkla knep kan stoppa slöseriet.«
Expressen

»Trolla med matresterna«
matblogg.se

Utgivningsdatum: 20091230
9789171261762

Pocket
Förlag: Bonnier Pocket
Lagerstatus: Definitivt slut

Den här boken innehåller 100 konkreta tips och många inspirerande recept på hur man på bästa sätt tar hand om maten. Nästan en tredjedel av all mat i Sverige slängs, så dessa råd är inte enbart nyttiga för plånboken utan också viktiga för miljön!


Annica Triberg, en av Sveriges mest erfarna kokboksförfattare, ger här en mängd kloka, roliga och användbara tips på hur man i sitt eget kök kan arbeta för miljön och samtidigt förbättra hushållskassan. Här finns mängder av härliga recept som gör att man nästan aldrig mer kommer att behöva slänga några rester.


Bakgrunden till denna vackra bok är allvarlig. Fullt ätbar mat åker i soporna för att vi inte orkar, vill eller kan ta hand om resterna.


Konsumentföreningen Stockholm gjorde 2009 en undersökning i Stockholmsområdet som visade att invånarna i detta område slängde i genomsnitt 5,6 kilo mat i veckan per hushåll. Den totala mängden onödigt matavfall från svenska hushåll är uppskatt-ningsvis 900 000 ton per år. Produktionen av denna mat orsakar varje år utsläpp av koldioxid motsvarande de årliga utsläppen från cirka 700 000 svenska medelstora bilar eller 460 000 oljeeldade villor. Konsumtionen av mat handlar alltså också om klimatet.

Bli mat- och klimatsmart



Den här boken innehåller 100 konkreta tips och många inspirerande recept på hur man på bästa sätt tar hand om maten. Nästan en tredjedel av all mat i Sverige slängs, så dessa råd är inte enbart nyttiga för plånboken utan också viktiga för miljön!


Annica Triberg, en av Sveriges mest erfarna kokboksförfattare, ger här en mängd kloka, roliga och användbara tips på hur man i sitt eget kök kan arbeta för miljön och samtidigt förbättra hushållskassan. Här finns mängder av härliga recept som gör att man nästan aldrig mer kommer att behöva slänga några rester.


Bakgrunden till denna vackra bok är allvarlig. Fullt ätbar mat åker i soporna för att vi inte orkar, vill eller kan ta hand om resterna.


Konsumentföreningen Stockholm gjorde 2009 en undersökning i Stockholmsområdet som visade att invånarna i detta område slängde i genomsnitt 5,6 kilo mat i veckan per hushåll. Den totala mängden onödigt matavfall från svenska hushåll är uppskatt-ningsvis 900 000 ton per år. Produktionen av denna mat orsakar varje år utsläpp av koldioxid motsvarande de årliga utsläppen från cirka 700 000 svenska medelstora bilar eller 460 000 oljeeldade villor. Konsumtionen av mat handlar alltså också om klimatet.



»inspirationsbok om vad vi ska göra med resterna i stället för att slänga dem« TT Spektra

Utgivningsdatum: 20131113
9789174293593

Bok: 15372

Anmäl textfel

Utgivning

Lakrits : en kärleksförklaring i svart

av Annica Triberg
I denna efterlängtade bok om lakrits får du veta mer om både hist...

Kosta Boda Art Hotel : a place for meetings between people, glass, art, design, architecture and gastronomy

av Annica Triberg
Sommaren 2009 slogs portarna till världens första glashotell upp....
Inbunden, Finns i lager, 343 kr

Nostalgiboken om godis & glass

av Annica Triberg
Nostalgiboken om Godis & Glass är en nostalgisk tripp tillbaka ti...
Inbunden, Finns i lager, 226 kr

Liam

av Annica Triberg
Detta är ingen bok som vill uppmana till brott. Det är i stället ...

Lax

av Annica Triberg
I härlig västkustmiljö på Petersons krog på Käringön har de 50 bä...

Huset i Gransjö: Att renovera ett hus och samtidigt njuta av livet

av Annica Triberg
Visst vågar du renovera ett hus trots att du inte är proffs! När ...

Nostalgiboken om leksaker

av Annica Triberg
En hyllning till alla de leksaker som generationer av barn har äl...

Längtans mat

av Annica Triberg
«...en utmärkt gåva till en matintresserad utländsk vän.«Elin Ska...

Lilla nostalgiboken 60-talet

av Annica Triberg
Frossa i nostalgi!En serie böcker med det bästa av det bästa för ...

Med smak för kvalitet

av Annica Triberg
Följ med på en resa i Arvid Nordquists värld - en resa med smak f...

Lilla nostalgiboken 70-talet

av Annica Triberg
Frossa i nostalgi!En serie böcker med det bästa av det bästa för ...
Kartonnage, Finns i lager, 129 kr

Nostalgiboken

av Annica Triberg
Tillbaka till barndomslandet! 1950-tal: Briotax Spapshjälm Biom...

Stockholms skärgård : praktisk kartguide i fickformat

av Annica Triberg
ÖPPNA …En värld att upptäcka med kartan i handen! Praktiska råd…V...

Sinnenas mat : 1,6 miljonerklubbens oemotståndliga kokbok

av Annica Triberg
Möt Alexandra Charles och ett 30-tal av hennes väninnor - alla bå...

100 sätt att rädda maten

av Annica Triberg
»inspirationsbok om vad vi ska göra med resterna i stället för at...

Lilla nostalgiboken 80-talet

av Annica Triberg
Frossa i nostalgi!En serie böcker med det bästa av det bästa för ...

Lilla nostalgiboken 50-talet

av Annica Triberg
Frossa i nostalgi!En serie böcker med det bästa av det bästa för ...

Nostalgiboken : minnen, beskrivningar, lekar och recept från 1950-, 1960-, 1970- och 1980-talen

av Annica Triberg
1950-tal: Briotax • Spapshjälm • Gingerdocka • Raketost • Hästsva...

Utgivning - andra språk

A taste for quality : Arvid Nordquist trading house 1884-2009 (eng)

av Annica Triberg
Join us on a journey to the world of Arvid Nordquist, a journey f...

Very Swedish (eng)

av Annica Triberg
This is a pleasant tribute to Swedish gastronomy, presenting clas...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.3.4