Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Kronstams vin. 2003/2004" av Bengt-Göran Kronstam? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Kronstams vin. 2003/2004

Av Bengt-Göran Kronstam

Bok-
presentation:
Kronstams vin. 2003/2004
Författar-
presentation:
Bengt-Göran Kronstam
Originaltitel: Blessings


Som vinkritiker i Dagens Nyheter, chefredaktör i VIN & mat, vinjournalist i Allt om Mat och ordförande i Sveriges Vinskribenters Förening är Bengt-Göran Kronstam landets mest lästa och inflytelserika vinskribent. Varje år provar han över 5 000 viner och de godaste hittar du i Kronstams vin 2003/2004, en ovärderlig guide till Systemets bästa köp. Boken ger dig dessutom många tips på allt du behöver veta för att vinet ska smaka som allra bäst, från vingården till det dukade bordet. Bengt-Göran Kronstam svarar även på de 100 frågor om vin.
Kronstams vin 2003/2004 är spännande läsning med goda råd och värdefull information om mat och dryck i kombination, om vinglas, lagring, servering och njutning. En självklar bok för alla med känsla för livets goda!
Innehåll:
Del 1 Lyckan är ett gott vin
Mina personliga favoriter och mitt förhållande till vinet/inledning

Del 2 Vinbondens år
Månad för månad

Del 3 Från druva till vin
Om hur man gör vin

Del 4 Vinets värld
Land för land med smakprov

Del 5 Bruksanvisning
Vad till vad? Mer än ett vin? Hur mycket? Vilket märke? Behövs det både vitt och rött? Eller ska vi servera öl till förrätten? Hur ska jag kyla vinet? Vilket glas är bäst? När passar det inte alls med vin? Och vad gör jag om det blir något över? Det är mycket att tänka på innan gästerna kommer. Här har du svaren!

Del 6 Drinken ska stilla hungern och reta aptiten
Om drinkar, champagne, sherry och andra aptitretare. Små tips på goda tilltugg.

Del 7 Välj vin efter smaktypen
Vin och mat i kombination: Vilka smaktyper behöver du känna till, hur smakar de och vad passar de till
Dessutom min tabell i DN med kompletterande text

Del 8 Vinskolan
Tolv vinprovningar

Del 9 Hundra frågor om vin

Del 10 Något efter?
Om digestifer

Utgåvor

Kartonnage
Förlag: Bokförlaget DN
Lagerstatus: Definitivt slut

Kan jag servera rödvin till fisken? Ska jag lufta vinet först? Och håller sig vinet i en öppnad flaska bättre med en vakuumkork? Detta och mycket annat får du veta i Kronstams vin 2003/2004, boken för alla oss som tycker om vin men inte är experter. Sveriges främsta vinskribent, Bengt-Göran Kronstam, tipsar om Systemets mest prisvärda viner, berättar vilken mat de passar till och hur vinet bäst lagras och serveras. Festplaneraren får massor av goda råd om allt från välkomstdrink till dukning, om hur mycket som går åt och hur man kan kyla vinet när kylskåpet inte räcker till.
Här finns också intressanta fakta om smaktyper, om inköp och förvaring. Och vill du utveckla ditt sinne för vin än mer kan du följa vinskolan, där du via en serie vinprovningar gradvis ökar ditt kunnande. Författaren provar över 5 000 viner om året. De allra godaste hittar du i Kronstams vin 2003/2004.


Som vinkritiker i Dagens Nyheter, chefredaktör i VIN & mat, vinjournalist i Allt om Mat och ordförande i Sveriges Vinskribenters Förening är Bengt-Göran Kronstam landets mest lästa och inflytelserika vinskribent. Varje år provar han över 5 000 viner och de godaste hittar du i Kronstams vin 2003/2004, en ovärderlig guide till Systemets bästa köp. Boken ger dig dessutom många tips på allt du behöver veta för att vinet ska smaka som allra bäst, från vingården till det dukade bordet. Bengt-Göran Kronstam svarar även på de 100 frågor om vin.
Kronstams vin 2003/2004 är spännande läsning med goda råd och värdefull information om mat och dryck i kombination, om vinglas, lagring, servering och njutning. En självklar bok för alla med känsla för livets goda!


Innehåll:
Del 1 Lyckan är ett gott vin
Mina personliga favoriter och mitt förhållande till vinet/inledning

Del 2 Vinbondens år
Månad för månad

Del 3 Från druva till vin
Om hur man gör vin

Del 4 Vinets värld
Land för land med smakprov

Del 5 Bruksanvisning
Vad till vad? Mer än ett vin? Hur mycket? Vilket märke? Behövs det både vitt och rött? Eller ska vi servera öl till förrätten? Hur ska jag kyla vinet? Vilket glas är bäst? När passar det inte alls med vin? Och vad gör jag om det blir något över? Det är mycket att tänka på innan gästerna kommer. Här har du svaren!

Del 6 Drinken ska stilla hungern och reta aptiten
Om drinkar, champagne, sherry och andra aptitretare. Små tips på goda tilltugg.

Del 7 Välj vin efter smaktypen
Vin och mat i kombination: Vilka smaktyper behöver du känna till, hur smakar de och vad passar de till
Dessutom min tabell i DN med kompletterande text

Del 8 Vinskolan
Tolv vinprovningar

Del 9 Hundra frågor om vin

Del 10 Något efter?
Om digestifer

Utgivningsdatum: 20030408
9789175884677

Bok: 24923

Anmäl textfel

Utgivning

Styrkans magi : all världens sprit - från akvavit till whisky

av Bengt-Göran Kronstam
»en perfekt present till den som är intresserad av både ädla dryc...

Fixa grillen : proffsens bästa tips för en lyckad grillfest

av Bengt-Göran Kronstam
Våga ta kommandot över grillen och lär dig konsten att servera år...

Kronstams vinskola

av Bengt-Göran Kronstam
»Ett juklappstips«VinnetSju av tio svenskar dricker vin, fler än ...

Kronstams vin 2005/2006

av Bengt-Göran Kronstam
Som vinkritiker i Dagens Nyheter, vinjournalist i Allt om Mat , f...

Smakens magi : det underbara samspelet mellan vin och mat

av Bengt-Göran Kronstam
»Lycka är att ha Bengt-Göran Kronstams nya bok i sin ägo. Riktigt...

Vinets magi : en kulinarisk resa jorden runt

av Bengt-Göran Kronstam
»Till alla som gillar gott vin, matlagning - och älskar att resa«...

Kronstams vin. 2003/2004

av Bengt-Göran Kronstam
Kan jag servera rödvin till fisken? Ska jag lufta vinet först? Oc...

Kronstams vin. 2004/2005

av Bengt-Göran Kronstam
Som vinkritiker i Dagens Nyheter, chefredaktör i VIN & mat, vinjo...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.3.4