Söker du efter "Kronstams vin. 2003/2004" av Bengt-Göran Kronstam? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Kronstams vin. 2003/2004
Av Bengt-Göran Kronstam
Bok- presentation: |
Kronstams vin. 2003/2004 |
Författar- presentation: |
Bengt-Göran Kronstam |
Originaltitel: | Blessings |
Som vinkritiker i Dagens Nyheter, chefredaktör i VIN & mat, vinjournalist i Allt om Mat och ordförande i Sveriges Vinskribenters Förening är Bengt-Göran Kronstam landets mest lästa och inflytelserika vinskribent. Varje år provar han över 5 000 viner och de godaste hittar du i Kronstams vin 2003/2004, en ovärderlig guide till Systemets bästa köp. Boken ger dig dessutom många tips på allt du behöver veta för att vinet ska smaka som allra bäst, från vingården till det dukade bordet. Bengt-Göran Kronstam svarar även på de 100 frågor om vin.
Kronstams vin 2003/2004 är spännande läsning med goda råd och värdefull information om mat och dryck i kombination, om vinglas, lagring, servering och njutning. En självklar bok för alla med känsla för livets goda!
Innehåll:
Del 1 Lyckan är ett gott vin
Mina personliga favoriter och mitt förhållande till vinet/inledning
Del 2 Vinbondens år
Månad för månad
Del 3 Från druva till vin
Om hur man gör vin
Del 4 Vinets värld
Land för land med smakprov
Del 5 Bruksanvisning
Vad till vad? Mer än ett vin? Hur mycket? Vilket märke? Behövs det både vitt och rött? Eller ska vi servera öl till förrätten? Hur ska jag kyla vinet? Vilket glas är bäst? När passar det inte alls med vin? Och vad gör jag om det blir något över? Det är mycket att tänka på innan gästerna kommer. Här har du svaren!
Del 6 Drinken ska stilla hungern och reta aptiten
Om drinkar, champagne, sherry och andra aptitretare. Små tips på goda tilltugg.
Del 7 Välj vin efter smaktypen
Vin och mat i kombination: Vilka smaktyper behöver du känna till, hur smakar de och vad passar de till
Dessutom min tabell i DN med kompletterande text
Del 8 Vinskolan
Tolv vinprovningar
Del 9 Hundra frågor om vin
Del 10 Något efter?
Om digestifer
Utgåvor
Kan jag servera rödvin till fisken? Ska jag lufta vinet först? Och håller sig vinet i en öppnad flaska bättre med en vakuumkork? Detta och mycket annat får du veta i Kronstams vin 2003/2004, boken för alla oss som tycker om vin men inte är experter. Sveriges främsta vinskribent, Bengt-Göran Kronstam, tipsar om Systemets mest prisvärda viner, berättar vilken mat de passar till och hur vinet bäst lagras och serveras. Festplaneraren får massor av goda råd om allt från välkomstdrink till dukning, om hur mycket som går åt och hur man kan kyla vinet när kylskåpet inte räcker till.
Här finns också intressanta fakta om smaktyper, om inköp och förvaring. Och vill du utveckla ditt sinne för vin än mer kan du följa vinskolan, där du via en serie vinprovningar gradvis ökar ditt kunnande. Författaren provar över 5 000 viner om året. De allra godaste hittar du i Kronstams vin 2003/2004.
Som vinkritiker i Dagens Nyheter, chefredaktör i VIN & mat, vinjournalist i Allt om Mat och ordförande i Sveriges Vinskribenters Förening är Bengt-Göran Kronstam landets mest lästa och inflytelserika vinskribent. Varje år provar han över 5 000 viner och de godaste hittar du i Kronstams vin 2003/2004, en ovärderlig guide till Systemets bästa köp. Boken ger dig dessutom många tips på allt du behöver veta för att vinet ska smaka som allra bäst, från vingården till det dukade bordet. Bengt-Göran Kronstam svarar även på de 100 frågor om vin.
Kronstams vin 2003/2004 är spännande läsning med goda råd och värdefull information om mat och dryck i kombination, om vinglas, lagring, servering och njutning. En självklar bok för alla med känsla för livets goda!
Innehåll:
Del 1 Lyckan är ett gott vin
Mina personliga favoriter och mitt förhållande till vinet/inledning
Del 2 Vinbondens år
Månad för månad
Del 3 Från druva till vin
Om hur man gör vin
Del 4 Vinets värld
Land för land med smakprov
Del 5 Bruksanvisning
Vad till vad? Mer än ett vin? Hur mycket? Vilket märke? Behövs det både vitt och rött? Eller ska vi servera öl till förrätten? Hur ska jag kyla vinet? Vilket glas är bäst? När passar det inte alls med vin? Och vad gör jag om det blir något över? Det är mycket att tänka på innan gästerna kommer. Här har du svaren!
Del 6 Drinken ska stilla hungern och reta aptiten
Om drinkar, champagne, sherry och andra aptitretare. Små tips på goda tilltugg.
Del 7 Välj vin efter smaktypen
Vin och mat i kombination: Vilka smaktyper behöver du känna till, hur smakar de och vad passar de till
Dessutom min tabell i DN med kompletterande text
Del 8 Vinskolan
Tolv vinprovningar
Del 9 Hundra frågor om vin
Del 10 Något efter?
Om digestifer
Bok: 24923
Anmäl textfel