Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Grilla året om" av Berit Paulsson? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Grilla året om

Av Berit Paulsson

Bok-
presentation:
Grilla året om
Författar-
presentation:
Berit Paulsson

Varför ställa undan grillen bara för att hösten har kommit?
Gör som familjen Paulsson och grilla ute hela året runt. Vad som behövs är bra glöd och god kontroll på grilltiderna. Sedan är det bara att klä på sig lite extra, om det är kallt ute, och samla familj och vänner runt grillen. Under den kallare årstiden kan man göra något enkelt som grillad korv och grillat bröd. Och kanske bjuda på en härligt mustig och rykande soppa som får hålla värmen över glöden.
Grilla året om kan inspirera till att bryta invanda mönster. Köp ett lager engångsgrillar och ta med på utfärden såväl vinter som sommar. Den går att använda både i snödrivan och på stranden.
Grilla året om innehåller en lång rad recept inklusive marinader, dressingar, såser och röror. Här ges många tips om vilken grill man ska välja, råd om grilltider och knepet att använda digitaltermometer för att få köttet eller fisken grillad precis efter önskemål. Ett avsnitt handlar också om vilket vin som passar till det grillade.
Här ett smakprov ur menyn: sparris med pinjenötter, halstrad gravad lax, påsklammstek, kycklingfilé med citron och timjan, räk- och äggpaket, pinnbröd med oregano, purjolök med aïoli, matjessillfilé med potatissallad, dubbel entrecôte med vitlökssås, biffspett med thaisås, rostad skinka och majs med avokadoröra, kalkonlår med het kalkonkorv, laxfilé med pepparrot, havskatt med kräftor, fiskpaket, viltburgare med kantareller, revbensspjäll med honung, ankbröst med äpplen i calvadossås, grillade rotfrukter med fetaost, grillad hummer med limesmör, grillad oxbringa, bruschetta med jordgubbar, grillade muffins med vaniljgrädde och grillade bananer med kokoschoklad.
Grilla året om är illustrerad med aptitretande bilder av Lars Paulsson.
Berit Paulsson har frilansat som matskribent i över 20 år och hon är dessutom utbildad sommelier ochsamtalsterapeut i psykosyntes. Hon skriver regelbundet i Må bra, Buffé och Allt om Mat. Hon har givit ut en rad kokböcker samt leder viktminskningskurser med smalmat och terapi. Hon har bland andra utmärkelser erhållit Gastronomiska Akademiens guldpenna och Lilla Sällskapets diplom.


Utgåvor

Inbunden
Förlag: Bokförlaget Forum
Lagerstatus: Definitivt slut

Gör som familjen Paulsson och grilla ute hela året runt. Vad som behövs är bra glöd och god kontroll på grilltiderna. Sedan är det bara att klä på sig lite extra, om det är kallt ute, och samla familj och vänner runt grillen. Under den kallare årstiden kan man göra något enkelt som grillad korv och grillat bröd. Och kanske bjuda på en härligt mustig och rykande soppa som får hålla värmen över glöden.

Grilla året om kan inspirera till att bryta invanda mönster. Köp ett lager engångsgrillar och ta med på utfärden såväl vinter som sommar. Den går att använda både i snödrivan och på stranden.

Grilla året om
innehåller en lång rad recept inklusive marinader, dressingar, såser och röror. Många tips om vilken grill man ska välja, råd om grilltider och knepet att använda digitaltermometer för att få köttet eller fisken grillad precis efter önskemål.

Grilla året om är illustrerad med aptitretande bilder av Lars Paulsson.


Berit Paulsson har frilansat som matskribent i över 20 år och hon är dessutom utbildad sommelier ochsamtalsterapeut i psykosyntes. Hon skriver regelbundet i Må bra, Buffé och Allt om Mat. Hon har givit ut en rad kokböcker samt leder viktminskningskurser med smalmat och terapi. Hon har bland andra utmärkelser erhållit Gastronomiska Akademiens guldpenna och Lilla Sällskapets diplom.

Varför ställa undan grillen bara för att hösten har kommit?


Gör som familjen Paulsson och grilla ute hela året runt. Vad som behövs är bra glöd och god kontroll på grilltiderna. Sedan är det bara att klä på sig lite extra, om det är kallt ute, och samla familj och vänner runt grillen. Under den kallare årstiden kan man göra något enkelt som grillad korv och grillat bröd. Och kanske bjuda på en härligt mustig och rykande soppa som får hålla värmen över glöden.
Grilla året om kan inspirera till att bryta invanda mönster. Köp ett lager engångsgrillar och ta med på utfärden såväl vinter som sommar. Den går att använda både i snödrivan och på stranden.
Grilla året om innehåller en lång rad recept inklusive marinader, dressingar, såser och röror. Här ges många tips om vilken grill man ska välja, råd om grilltider och knepet att använda digitaltermometer för att få köttet eller fisken grillad precis efter önskemål. Ett avsnitt handlar också om vilket vin som passar till det grillade.
Här ett smakprov ur menyn: sparris med pinjenötter, halstrad gravad lax, påsklammstek, kycklingfilé med citron och timjan, räk- och äggpaket, pinnbröd med oregano, purjolök med aïoli, matjessillfilé med potatissallad, dubbel entrecôte med vitlökssås, biffspett med thaisås, rostad skinka och majs med avokadoröra, kalkonlår med het kalkonkorv, laxfilé med pepparrot, havskatt med kräftor, fiskpaket, viltburgare med kantareller, revbensspjäll med honung, ankbröst med äpplen i calvadossås, grillade rotfrukter med fetaost, grillad hummer med limesmör, grillad oxbringa, bruschetta med jordgubbar, grillade muffins med vaniljgrädde och grillade bananer med kokoschoklad.
Grilla året om är illustrerad med aptitretande bilder av Lars Paulsson.


Berit Paulsson har frilansat som matskribent i över 20 år och hon är dessutom utbildad sommelier ochsamtalsterapeut i psykosyntes. Hon skriver regelbundet i Må bra, Buffé och Allt om Mat. Hon har givit ut en rad kokböcker samt leder viktminskningskurser med smalmat och terapi. Hon har bland andra utmärkelser erhållit Gastronomiska Akademiens guldpenna och Lilla Sällskapets diplom.




Utgivningsdatum: 20070516
9789137130675

Bok: 17233

Anmäl textfel

Utgivning

Rutiga kokboken : grundkokboken för stora och små hushåll - över 1500 recept

av Berit Paulsson
Den rutiga klassikern i svenska kök Rutiga kokboken är en grundko...

Grilla året om

av Berit Paulsson
Gör som familjen Paulsson och grilla ute hela året runt. Vad som ...

Köp hem 5 : Laga läckert med bara 5 råvaror

av Berit Paulsson
Dina middagsproblem är över! Nu slipper du stå halvt paralyserad ...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2