Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Matlexikonet" av Birgit Hemberg? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Matlexikonet

Av Birgit Hemberg

Bok-
presentation:
Matlexikonet
Författar-
presentation:
Birgit Hemberg

4 800uppslagsord över allt som hör mat och kokkonst till

Vet du vad amuse bouche, quinoa, breiflabb, chipotle, barista och halva är? Var ordet barbecue har sitt ursprung? Känner du till Charles Emil Hagdahl? Paul Bocuse? Cajsa Warg? Erik ”Bullen” Berglund? Letardu efter recept på blinier? Kalmarlåda? Lemon curd? Biff Greta? Gazpacho? Vad består egentligen garnityren à la florentine, à la bordelaise och à la grecque av? Vad betyder blondera, blanchera och lardera?

Svaren på dessa frågor och många flerfinns i Matlexikonet -- en praktisk, innehållsrik och rolig bok om matkunskap och matbordets fröjder.

Boken är illustrerad med teckningar av Eva-Jo Hancock.
Birgit Hemberg var under många år redaktionschef på tidningen Allt om Mat och dessförinnan matjournalist på Dagens Nyheter. Hon har fått flera fina utmärkelser inom det gastronomiska området och lovordför utomordentliga insatser i främjandet av svensk matkultur. Hon har ocksåmedverkat i en rad kokböcker.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Bokförlaget Forum
Lagerstatus: Definitivt slut

4 800uppslagsord över allt som hör mat och kokkonst till

Vet du vad amuse bouche, quinoa, breiflabb, chipotle, barista och halva är? Var ordet barbecue har sitt ursprung? Känner du till Charles Emil Hagdahl? Paul Bocuse? Cajsa Warg? Erik ”Bullen” Berglund? Letardu efter recept på blinier? Kalmarlåda? Lemon curd? Biff Greta? Gazpacho? Vad består egentligen garnityren à la florentine, à la bordelaise och à la grecque av? Vad betyder blondera, blanchera och lardera?

Svaren på dessa frågor och många flerfinns i Matlexikonet -- en praktisk, innehållsrik och rolig bok om matkunskap och matbordets fröjder.

Boken är illustrerad med teckningar av Eva-Jo Hancock.


Birgit Hemberg var under många år redaktionschef på tidningen Allt om Mat och dessförinnan matjournalist på Dagens Nyheter. Hon har fått flera fina utmärkelser inom det gastronomiska området och lovordför utomordentliga insatser i främjandet av svensk matkultur. Hon har ocksåmedverkat i en rad kokböcker.


Utgivningsdatum: 20070919
9789137129679

E-Bok
Förlag: Bokförlaget Forum
Lagerstatus: Finns i lager
Utgivningsdatum: 20151223
9789137144870

Bok: 14914

Anmäl textfel

Utgivning

Bonniers kokbok

av Birgit Hemberg
I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och mats...

Matlexikonet

av Birgit Hemberg
4 800uppslagsord över allt som hör mat och kokkonst tillVet du va...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.3.4