Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Allting gott och alldeles för mycket" av Edward Blom? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Recensioner 

LitteraturMagazinets recension av Allting gott och alldeles för mycket, Edward Blom

Högtravande, studentikost – och alldeles underbart!

Typsnitt och layout påminner om finare kokböcker som de såg ut någon gång mellan 1960 och 1980"
Betyg: 3 Betyg: 3 Betyg: 3 Betyg: 3 Betyg: 3
Edward Bloms kokbok är, precis som titeln anger, alldeles för mycket. Jag tänker att det kanske är ett skämt – tills jag börjar läsa. Flertalet av de kokböcker som ges ut idag brukar innehålla följande: Ganska avskalad layout och moderna typsnitt Bilder på vacker natur och fina råvaror Ganska fräscha, måttliga och hälsosamma recept Snyggt upplagda rätter Edward Bloms kokbok &a...
LitteraturMagazinets recensent: Erika Wallman
 Information från förlaget 

Allting gott och alldeles för mycket

Av Edward Blom

Bok-
presentation:
Allting gott och alldeles för mycket
Författar-
presentation:
Edward Blom

"Jag gillar inte små dekorationsfnuttar som man ser på många av dagens trendrestauranger, mina ideal ligger i 1800-talets överdådiga banketter. Det ska vara sinnligt, passionerat, mäktigt, barockt! Även om många av rätterna i denna kokbok är traditionella så är tolkningarna mina personliga och några är helt egna kreationer. Mitt mål med boken är att alla ska få uppleva samma lycka som jag, när jag njuter av att laga och äta mina älsklingsrätter."

Genom tv-serier som Mellan skål och vägg och Edward Bloms gästabud har Edward Blom blivit känd som en passionerad köksprofil med enorma kulturhistoriska kunskaper om det vi äter och dricker. Allting gott och alldeles för mycket är hans inspirerande livsstilskokbok, både för gourmeter och gourmander.

Recepten är Edwards favoriter och de är skrivna på ett personligt sätt, med den must och märg han gjort sig känd för. Rustika, gammeldags rätter från olika länder, som grytor, långsjudna stekar och soppor, spelar en stor roll i hans kokkonst. Klassikern Sjötunga Walewska, en örtdoftande coq au vin och peppar­stekta skaldjur finns bland recepten.

Edward berättar personligt om minnen kring maträtten, vad han gillar med den eller någon historisk anekdot i anslutning till receptet. Alla rätter finns där av en anledning, och presenteras av en gudabenådad historieberättare.

Utgåvor

Halvklotband
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

"Jag gillar inte små dekorationsfnuttar som man ser på många av dagens trendrestauranger, mina ideal ligger i 1800-talets överdådiga banketter. Det ska vara sinnligt, passionerat, mäktigt, barockt! Även om många av rätterna i denna kokbok är traditionella så är tolkningarna mina personliga och några är helt egna kreationer. Mitt mål med boken är att alla ska få uppleva samma lycka som jag, när jag njuter av att laga och äta mina älsklingsrätter."

Genom tv-serier som Mellan skål och vägg och Edward Bloms gästabud har Edward Blom blivit känd som en passionerad köksprofil med enorma kulturhistoriska kunskaper om det vi äter och dricker. "Allting gott och alldeles för mycket" är hans inspirerande livsstilskokbok, både för gourmeter och gourmander.

Recepten är Edwards favoriter och de är skrivna på ett personligt sätt, med den must och märg han gjort sig känd för. Rustika, gammeldags rätter från olika länder, som grytor, långsjudna stekar och soppor, spelar en stor roll i hans kokkonst. Klassikern Sjötunga Walewska, en örtdoftande coq au vin och peppar­stekta skaldjur finns bland recepten.

Edward berättar personligt om minnen kring maträtten, vad han gillar med den eller någon historisk anekdot i anslutning till receptet. Alla rätter finns där av en anledning, och presenteras av en gudabenådad historieberättare.

"Jag gillar inte små dekorationsfnuttar som man ser på många av dagens trendrestauranger, mina ideal ligger i 1800-talets överdådiga banketter. Det ska vara sinnligt, passionerat, mäktigt, barockt! Även om många av rätterna i denna kokbok är traditionella så är tolkningarna mina personliga och några är helt egna kreationer. Mitt mål med boken är att alla ska få uppleva samma lycka som jag, när jag njuter av att laga och äta mina älsklingsrätter."

Genom tv-serier som Mellan skål och vägg och Edward Bloms gästabud har Edward Blom blivit känd som en passionerad köksprofil med enorma kulturhistoriska kunskaper om det vi äter och dricker. Allting gott och alldeles för mycket är hans inspirerande livsstilskokbok, både för gourmeter och gourmander.

Recepten är Edwards favoriter och de är skrivna på ett personligt sätt, med den must och märg han gjort sig känd för. Rustika, gammeldags rätter från olika länder, som grytor, långsjudna stekar och soppor, spelar en stor roll i hans kokkonst. Klassikern Sjötunga Walewska, en örtdoftande coq au vin och peppar­stekta skaldjur finns bland recepten.

Edward berättar personligt om minnen kring maträtten, vad han gillar med den eller någon historisk anekdot i anslutning till receptet. Alla rätter finns där av en anledning, och presenteras av en gudabenådad historieberättare.

Utgivningsdatum: 20130828
9789113047218

Flexband
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

Känd gastronom, föredrags­hållare och tv-profil med personligt uttryck och utstrålning. Genom program som Mellan skål och vägg och Edward Bloms gästabud har Edward Blom blivit känd som en passionerad köksprofil med enorma kulturhistoriska kunskaper om det vi äter och dricker.

Allting gott och alldeles för mycket är hans inspirerande livsstilskokbok, både för gourmeter och gourmander, som nu kommer i flexiband.

Känd gastronom, föredrags­hållare och tv-profil med personligt uttryck och utstrålning. Genom program som Mellan skål och vägg och Edward Bloms gästabud har Edward Blom blivit känd som en passionerad köksprofil med enorma kulturhistoriska kunskaper om det vi äter och dricker.

Allting gott och alldeles för mycket är hans inspirerande livsstilskokbok, både för gourmeter och gourmander, som nu kommer i flexiband. 

Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2013 i kategorin "Årets överdådare". Boken tog silver i ”kokboks-VM”, World Gourmand Awards 2014, i Peking. 



Utgivningsdatum: 20140819
9789113059945

Bok: 205624
 Artiklar 

Svenska Måltidsakademiens prisutdelning

Magnus Nilsson skrev årets bästa kokbok

Svenska Måltidsakademien har nu utsett årets bästa måltidslitteratur. Vinnaren alla kategorier blev "Fäviken" av kocken Magnus Nilsson (bilden) som driver restaurang Fäviken i Järpen utanför Åre. Folkets röst gick till boken "Mannerströms fisk" av Leif Mannerström.

Sverige är ett av de länder där det ges ut flest kokböcker per invånare och det berömda påståendet att det ges ut en kokbok om dagen i Sverige ligger nog fortfarande ganska nära sanningen. I årets katalog över tävlingsbidrag fanns 312 titlar.

Läs mer ...

Anmäl textfel

Utgivning

Mums för minigourmeter och matgladisar

av Edward Blom
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Allting gott och alldeles för mycket

av Edward Blom
"Jag gillar inte små dekorationsfnuttar som man ser på många av d...

Ögonblicket: 52 händelser ur Företagsminnen

av Edward Blom
Vinjetten Ögonblicket har funnits i tidskriften Företagsminnen i ...
Häftad, Finns i lager, 100 kr

Handelsbilder : 125 år med Svensk Handel

av Edward Blom
En mycket vacker bok med 171 historiska fotografier från de senas...
Inbunden, Finns i lager, 172 kr

Den svenska handelns historia

av Edward Blom
Vilka var det som byggde upp dagens stora handelsföretag? Hur har...
CD PC/Mac, Finns i lager, 91 kr

ICA-historien - i parti och detalj

av Edward Blom
Hur såg en ICA-butik ut när mammas mormor var liten? Och vad gjor...
DVD PC/Mac, Finns i lager, 82 kr

Jehanders - 125 år i stockholmarnas tjänst

av Edward Blom
Följ Jehands väg från 1870-talet till idag, ett företag som lever...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2