Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga korv med smaker från hela värld - Inbunden
Finns i lager, 334 kr
 Information från förlaget 

Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga korv med smaker från hela värld

Av David Taylor, Gareth Jones, Herman Rasmuson, Kerim Akkoc

Bok-
presentation:
Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga korv med smaker från hela värld
Författar-
presentation:
David Taylor
Inbunden
Finns i lager, 334 kr

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Natur & Kultur
Lagerstatus: Finns i lager


"Det är nästan så att man är frestad att utropa äntligen! på känt Nobel-manér, när Taylors & Jones korvbok nu blivit verklighet."
Fastfood Magazine



"Det är ett smart grepp att inleda någon i frestelse. Rakt in i den. Och det är precis vad Taylor & Jones gör i sin korvbok."
Västerviks-Tidningen


Gareth Jones: Jag har bott här under större delen av mitt vuxna liv. Jag rör mig mer i svenska...


"Det är nästan så att man är frestad att utropa äntligen! på känt Nobel-manér, när Taylors & Jones korvbok nu blivit verklighet."
Fastfood Magazine


 


"Det är ett smart grepp att inleda någon i frestelse. Rakt in i den. Och det är precis vad Taylor & Jones gör i sin korvbok."
Västerviks-Tidningen


Gareth Jones: Jag har bott här under större delen av mitt vuxna liv. Jag rör mig mer i svenska kretsar än i brittiska. Ändå lyckades jag trilla över något så brittiskt som korvtillverkning. Och då menar jag inte vilken korv som helst, utan något som är snudd på urbrittiskt riktig handgjord korv. Bangers. Med kryddor som varje britt skulle välkomna med ett leende.


I Taylors & Jones Korvbok finns recept på hur du tillverkar drygt 40 av deras godaste korvar, t ex Italian Style Pork, Lamb Merguez, Beef and Garlic och Cumberland Style Pork. Utöver dessa finns ett 50-tal middagsrecept där korven spelar huvudrollen och du väljer själv om du använder egengjord eller köpt korv. Recept på goda tillbehör som senap, korvbröd, potatissallader och coleslaw finns också.


Du får en genomgång av det du behöver veta för att tillverka korv för hemmabruk, t ex vilken utrustning du behöver, malningsgrad, tips på olika smaksättningar, förvaring och hållbarhet. Allt varvat med personliga anekdoter om hur de olika korvrecepten kom till och om andra intressanta korvmöten.


Gareth Jones, kommer från Mumbles utanför Swansea i södra Wales och har arbetat som kock i olika delar av världen. David Taylor, slaktare från Moira utanför Belfast i Nordirland. David började arbeta som slaktare redan vid 15 års ålder. Kerim Akkoc, idésprutan från Hägersten i Stockholm.
Utbildad kock med 20 års erfarenhet i yrket. Gareth, David och Kerim är Taylors & Jones. Till sin
hjälp i boken har de haft Herman Rasmuson. Kock, entreprenör och uppfinnare till bl a GarlicCard.


Utsedd till Årets Speciallitteratur Råvara 2013 av Måltidsakademien. Juryns motivering:
"Passionen för korv i alla former och smaker präglar denna kokbok. Dessa skarpskurna korvprofiler manar till tillverkning av korv och korvrätter i hemmet och inspirerar till hantverk, som lyfter korven in i finrummet."



"Att stoppa egen korv har sällan känts så lockande. Matentusiasterna Taylor och Jones har gett korven huvudrollen och skapat ett nytt smakspektrum, med inspiration från länder världen över."
Caroline Elfving, Books & Dreams


"Förutom läckra recept på både korvar och tillbehör får vi bland annat lära oss om utrustning, malningsgrad och hållbarhet."
Ica-Kuriren

Att stoppa egen korv har sällan känts så lockande. Matentusiasterna Taylor och Jones har gett korven huvudrollen och skapat ett nytt smakspektrum, med inspiration från länder världen över.

Caroline Elfving, Books & Dreams

Utgivningsdatum: 20130921
9789127134102

Bok: 208245

Anmäl textfel

Utgivning

Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga korv med smaker från hela värld

av David Taylor
"Det är nästan så att man är frestad att utropa äntligen! på k...
Inbunden, Finns i lager, 334 kr

Allt du inte visste om din katt

av David Taylor
Varför har katten morrhår? Hur är det egentligen med katters inte...

Allt du inte visste om din hund

av David Taylor
Varför har hunden morrhår? Hur är det egentligen med hundars inte...

Ponnyhandboken

av David Taylor
De flesta som börjar rida gör det på en ponnyhäst - detta fantas...

Allt om kaninen : handbok om ditt husdjur

av David Taylor
Kaniner är sällskapliga, keliga och intelligenta husdjur. Det är ...

Bonniers stora bok om katter

av David Taylor
Allt du någonsin skulle vilja veta om de gåtfulla och egensinniga...

Bonniers stora bok om hundar

av David Taylor
Allt du någonsin skulle vilja veta om människans bäste vän! Här p...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2