Söker du efter "En något mindre box : Alfredson x 4" av Hans Alfredson? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
En något mindre box : Alfredson x 4
Av Hans Alfredson

Bok- presentation: |
En något mindre box : Alfredson x 4 |
Författar- presentation: |
Hans Alfredson |
![]() |
Hans Alfredson fyller 80 år!
Hans Alfredson är en av våra största underhållare genom tiderna och inför hans åttioårsdag i juni 2011 vill vi nu uppmärksamma hans författarskap och visa hans bredd med en samlingsbox. Boxen innehåller böckerna En ond man, Varför är det så ont om Q? samt Svea Hunds limerickar. Dessutom läser Hasse Alfredson själv Lagens långa näsa, som följer med som ljudbok på fyra CD-skivor. En ond man: ett slags roman (1980) är Alfredsons kanske allra svartaste bok. Här utforskar han ondskan, personifierad av bokens sadistiske fabrikör Höglund. Sex historier flätas samman och visar människor som alla på sitt sätt påverkas av den onde mannen. Boken filmatiserades 1985 som den hyllade och uppskattade Den enfaldige mördaren. I den klassiska och ständigt efterfrågade barnboken Varför är det så ont om Q? (1968) möter vi Boven, som just uppfunnit lettrosugen, en maskin som suger bort bokstäver från böcker och skyltar och endast låter bilderna finnas kvar i tidningarna. Bovens plan är att utropa sig till kung eller kejsare eller något annat lika fint. Som tur är märker den lille pojken Pim och Påhittiga Johansson att det saknas bokstäver överallt och ger sig efter Boven och hans Q-hund. Inför revyn Svea Hund gav Hasse Alfredson sig själv i uppdrag att skriva en ny limerick inför varje föreställning. Det resulterade i Svea Hunds limerickar (1976), en samling oförglömliga verser som än i dag lockar till skratt. Vem minns inte kvinnan från Gränna som på ett mycket originellt sätt kunde vässa en penna eller den unge mannen från Koster som till skyddsmedel använde plåster? Men vad vore en samlingsbox utan Hasse Alfredsons egen, unika berättarröst? I Lagens långa näsa (1983) läser Alfredson själv upp de tjugoen berättelserna om före detta kriminalinspektör Albin Winkelryd. Historierna är deckargåtor i Sir Arthur Conan Doyles och Agatha Christies anda. "Kommissariens sista fall", novellen om bokförläggaren som slutade i badet, är från början en historia skriven för att reta Hasse Alfredsons egen förläggare, Per Gedin, och utgör grunden för filmen Falsk som vatten. I En något mindre box möter vi fyra sidor av Hasse Alfredsons författarskap. Från det barnsliga och lekfulla till det mörkaste mörka - allt förmedlat med den berättarglädje och infallsrikedom vi så starkt förknippar med honom.
"ett äventyr, både för stora och små"
Kulturnytt
"’En ond man’ (…) förtjänar att lyftas fram som en av 1900-talets bästa böcker"
Dagens Nyheter
Utgåvor
Hans Alfredson
En något mindre box
Hans Alfredson är en av våra största underhållare genom tiderna. Inför hans åttioårsdag i juni vill vi hylla hans författarskap. Det gör vi med en samlingsbox fullproppad med några av hans mest älskade böcker.
Boxen innehåller den dramatiska En ond man, barnboksklassikern Varför är det så ont om Q? samt den geniala Svea Hunds limerickar. Dessutom läser Hasse Alfredson själv de kluriga kriminalhistorierna i Lagens långa näsa, som följer med som ljudbok på fyra CD-skivor.
Hans Alfredson fyller 80 år!
Hans Alfredson är en av våra största underhållare genom tiderna och inför hans åttioårsdag i juni 2011 vill vi nu uppmärksamma hans författarskap och visa hans bredd med en samlingsbox.
Boxen innehåller böckerna En ond man, Varför är det så ont om Q? samt Svea Hunds limerickar. Dessutom läser Hasse Alfredson själv Lagens långa näsa, som följer med som ljudbok på fyra CD-skivor.
En ond man: ett slags roman (1980) är Alfredsons kanske allra svartaste bok. Här utforskar han ondskan, personifierad av bokens sadistiske fabrikör Höglund. Sex historier flätas samman och visar människor som alla på sitt sätt påverkas av den onde mannen. Boken filmatiserades 1985 som den hyllade och uppskattade Den enfaldige mördaren.
I den klassiska och ständigt efterfrågade barnboken Varför är det så ont om Q? (1968) möter vi Boven, som just uppfunnit lettrosugen, en maskin som suger bort bokstäver från böcker och skyltar och endast låter bilderna finnas kvar i tidningarna. Bovens plan är att utropa sig till kung eller kejsare eller något annat lika fint. Som tur är märker den lille pojken Pim och Påhittiga Johansson att det saknas bokstäver överallt och ger sig efter Boven och hans Q-hund.
Inför revyn Svea Hund gav Hasse Alfredson sig själv i uppdrag att skriva en ny limerick inför varje föreställning. Det resulterade i Svea Hunds limerickar (1976), en samling oförglömliga verser som än i dag lockar till skratt. Vem minns inte kvinnan från Gränna som på ett mycket originellt sätt kunde vässa en penna eller den unge mannen från Koster som till skyddsmedel använde plåster?
Men vad vore en samlingsbox utan Hasse Alfredsons egen, unika berättarröst? I Lagens långa näsa (1983) läser Alfredson själv upp de tjugoen berättelserna om före detta kriminalinspektör Albin Winkelryd. Historierna är deckargåtor i Sir Arthur Conan Doyles och Agatha Christies anda. "Kommissariens sista fall", novellen om bokförläggaren som slutade i badet, är från början en historia skriven för att reta Hasse Alfredsons egen förläggare, Per Gedin, och utgör grunden för filmen Falsk som vatten.
I En något mindre box möter vi fyra sidor av Hasse Alfredsons författarskap. Från det barnsliga och lekfulla till det mörkaste mörka - allt förmedlat med den berättarglädje och infallsrikedom vi så starkt förknippar med honom.
"ett äventyr, både för stora och små"
Kulturnytt
"’En ond man’ (…) förtjänar att lyftas fram som en av 1900-talets bästa böcker"
Dagens Nyheter
Bok: 114195
Anmäl textfel