Söker du efter "Vegetariska kokboken" av Inga-Britta Sundqvist? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Recension av Vegetariska kokboken, Inga-Britta Sundqvist
Vegetarianens ABC
Bok- presentation: |
Vegetariska kokboken |
Författar- presentation: |
Inga-Britta Sundqvist |
Utg.år: | 2012 |
Vegetariska kokboken
Med över 300 grundrecept och ett flertal alternativa följdrecept där bland annat recept på mat anpassad för GI och raw-food finns presenterade.
Uppdaterad upplaga med måltidsplanering, näringslära och säsongsguide för frukt och grönsaker.
Tidigare upplagor av boken har tilldelats pris som bästa svenska vegetariska litteratur från Måltidsakademin i Grythyttan år 2002.
Vegetariska kokboken
Av Inga-Britta Sundqvist
Bok- presentation: |
Vegetariska kokboken |
Författar- presentation: |
Inga-Britta Sundqvist |
Utg.år: | 2012 |
Formgivare: | Anna Sjögren |
Utgåvor
Den efterlängtade gröna klassikern i ny helt omarbetad upplaga! Den kompletta grundkokboken för alla som är intresserade av grön mat och en vegetarisk livsstil. Boken har hittills sålt i ca 140.000 ex i Sverige. Ny reviderad utgåva med nya rön, recept och foton. Nya kapitel : Mat som medicin (med nya forskningsrön), Vegetariskt för barn och tonåringar samt Matglädje och hälsa, med mat i ett helhetsperspektiv. Näringsläran har uppdaterats och faktagranskats. Mer än 350 läckra och nya recept i tiden.Många grundrecept med tips på variationer. Tonvikt på enkel, näringsriktig och snabblagad mat. Även med inspiration från andra matkulturer och nya mattrender, som medelhavsmat, asiatiskt, indiskt och mexikanskt samt pasta, smoothies och energisoppor. Ca 175 färgfoton och teckningar, drygt 350 recept.
Grunden i Vegetariska kokboken är alla läckra vegetariska recept som har förnyats i denna reviderade utgåva och utökats till över 300 grundrecept samt många alternativa följdrecept. Här finns nu GI-anpassad mat och raw-food-recepten har blivit fler. En symbol vid varje recept visar om det handlar om raw food, lakto- eller vegankost. Annat som tillkommit är måltidsplanering med måltidsförslag efter säsong samt förslag på bufféer för olika årstider. Den nya upplagan är till största delen illustrerad med nya foton.
Vegetarisk mat är aktuellare än någonsin. Alltfler människor tar ansvar för sin egen hälsa och miljön genom att äta klimatsmart vegetarisk mat. Här kan du läsa om mat och ekologi och klimatsmart skafferi. Här finns också en säsongsguide för frukt och grönsaker där man på ett enkelt sätt kan se vad som är aktuellt för årstiden.
Näringsläran i boken är uppdaterad. Nya forskningsrön om vår hälsa har visat hur viktigt varje enskilt näringsämne är för vår kropp. Nya rön om de viktiga fettsyrorna samt vilket fett som är bäst att använda i matlagningen. Dessutom har det tillkommit texter som "din inre läkare", om detox, superfood, ORAC-värden och antioxidanter.
Priser och utmärkelser:
Vegetariska kokboken har fått pris som bästa svenska vegetariska litteratur av Måltidsakademien i Grythyttan 2002, med motiveringen: "Med stor auktoritet blir Vegetariska kokboken ett aktuellt standardverk, här finns allt". Boken fick även en internationell utmärkelse samma år av Gourmand World Cookbook Awards som "Best in the World, Honourable Mention". Därefter har det tillkommit Svenska vegetariska föreningens utmärkelse "Årets morot" 2005 samt Hälsofrämjandets Are Waerlandspris 2010.
Bok: 121486
Anmäl textfel
Utgivning
Mat som föryngrar : ät färgstarkt - lev längre!
av Inga-Britta SundqvistVegetariska kokboken
av Inga-Britta SundqvistSök bok/författare/artikel