Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Den dolda kunskapen : en bok om seviceyrket inom hotell och restaurang" av Jack Lainpelto? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Den dolda kunskapen : en bok om seviceyrket inom hotell och restaurang

Av Jack Lainpelto, Katrin Lainpelto

Bok-
presentation:
Den dolda kunskapen : en bok om seviceyrket inom hotell och restaurang
Författar-
presentation:
Jack Lainpelto

Utgåvor

Häftad
Förlag: Studentlitteratur
Lagerstatus: Definitivt slut

Beskrivningar av serviceyrket inom hotell- och restaurangbranschen tar ofta sin utgångspunkt i ögonblicksmötet mellan gästen och servicearbetaren, utan att hänsyn tas till det sammanhang som formar vår förståelse av yrket. Denna bok bidrar med en bredare bild av serviceyrket genom att beskriva dess centrala kunskaper mot bakgrund av historia, arbetsmarknadspolitik, genus, kultursociologi, ledarskap, utbildning och juridik.

Boken fokuserar främst på serviceyrkets mjuka kunskaper. Sådana kunskaper är sällan synliga för ögat vilket bidrar till att de ofta underordnas de hårda och mer konkreta kunskaperna som förknippas med serviceyrkets hantverksmässiga sysslor – detta trots att de mjuka kunskaperna ofta har en direkt inverkan på branschföretagens konkurrensförmåga. De mjuka kunskapernas nyckelroll i produktskapandet föranleder en förändrad syn på serviceyrkets centrala kunskaper, något som i sin tur påverkar förutsättningarna för bland annat utbildning, rekrytering och ledarskap.

Boken vänder sig till dem som har ett intresse för serviceyrket inom hotell- och restaurangbranschen, oavsett om man är företagsledare, arbetsledare, utbildare eller studerande. Boken kan även vara relevant för andra med ett intresse för servicemötet och de mjuka kunskaperna, oavsett bransch, samt för dem med ett intresse för arbetsmarknad, samhällsekonomi och etiska frågeställningar inom affärsverksamheter.

Högst personlig och klokt resonerande är denna överraskande lärobok som fyllts med insikter om servicebranschen – ett måste för studenter och proffs, men också för alla som gillar att gå ut och äta.

Första pris Årets Svenska Måltidslitteratur 2013, kategorin Undervisningslitteratur

Utgivningsdatum: 20120113
9789144075853

Bok: 187742
 Artiklar 

Svenska Måltidsakademiens prisutdelning

Magnus Nilsson skrev årets bästa kokbok

Svenska Måltidsakademien har nu utsett årets bästa måltidslitteratur. Vinnaren alla kategorier blev "Fäviken" av kocken Magnus Nilsson (bilden) som driver restaurang Fäviken i Järpen utanför Åre. Folkets röst gick till boken "Mannerströms fisk" av Leif Mannerström.

Sverige är ett av de länder där det ges ut flest kokböcker per invånare och det berömda påståendet att det ges ut en kokbok om dagen i Sverige ligger nog fortfarande ganska nära sanningen. I årets katalog över tävlingsbidrag fanns 312 titlar.

Läs mer ...

Anmäl textfel

Utgivning

Den dolda kunskapen : en bok om seviceyrket inom hotell och restaurang

av Jack Lainpelto
Beskrivningar av serviceyrket inom hotell- och restaurangbransche...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2