Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier" av Karin Bojs? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier

Av Karin Bojs

Bok-
presentation:
Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier
Författar-
presentation:
Karin Bojs
Illustratör: Mattias Abrahamsson

»Syra små rätter <...> Att syra grönsaker är ett perfekt sätt att bevara sommarens skörd så att den går att njuta av även resten av året«
DN.

»Mjölksyra med mersmak <...> efter att ha läst hennes (Karin Bojs) eleganta och lustfyllda handbok vill jag göra så mycket mer än den kål som sedan några veckor står och mognar uppe på vinden. Lök, gurka och morötter!«
SVD

Mjölksyrning är en av de äldsta och enklaste metoderna för att konservera och förädla mat. Den är energisnål, behåller viktiga näringsämnen och tar fram fina och komplexa smaker. För författaren och vetenskapsjournalisten Karin Bojs har grönsakssyrning blivit en kär hobby. När hösten går mot vinter är hennes kylskåp fyllt av burkar med lysande orange morotsslantar, syrliga som karameller. Där finns olivgröna gurkor och rosa lökar, benvit surkål och vackrast av allt: rödkålen. De flesta grönsaker går att syra: gurka, skärbönor, röda och gröna tomater, squash, blomkål, paprika, schalottenlök, rödbetor, morötter, kålrötter och rovor.

Boken ger en praktisk och enkel handledning om hur själva mjölksyrandet går till och ger odlingstips och recept.

Läsaren får också en fördjupad information om vad som händer i en mjölksyrekultur, vilka positiva hälsoeffekter som mjölksyrade produkter har för människan i form av ökat intag av vitaminer och mineralämnen, jämnare svängningar i blodsockret och en förbättrad tarmflora.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Max Ström
Lagerstatus: Definitivt slut
Utgivningsdatum: 20120821
9789171262530

Bok: 193135

Anmäl textfel

Utgivning

Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier

av Karin Bojs
»Syra små rätter Att syra grönsaker är ett perfekt sätt att beva...

Utgivning - andra språk

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.3.4