Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Matmolekyler : kokbok för nyfikna" av Lisa Förare Winbladh? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Matmolekyler : kokbok för nyfikna

Av Lisa Förare Winbladh, Malin Sandström

Bok-
presentation:
Matmolekyler : kokbok för nyfikna
Författar-
presentation:
Lisa Förare Winbladh
Fotograf: Jenny Mörtsell
Illustratör: Jenny Mörtsell

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Ica Bokförlag
Lagerstatus: Spärrad

Är du nyfiken på vad som egentligen händer när du lagar mat och äter? Vill du ha proffsens knep? Läs Matmolekyler!

Med hjälp av den senaste forskningen berättar Lisa Förare Winbladh och Malin Sandström lättbegripligt och underfundigt om vad som händer i köket och hur du lyckas med matlagningen. Här lär du dig inte bara att vispa den lenaste majonnäsen och steka den perfekta köttbiten utan också hur det egentligen fungerar, hela vägen ner till molekylnivå. Lär dig allt om konsten att sätta smak, hur du steker, friterar, marinerar, gravar och fryser in. Läs om hur ketchup kan fungera som en krockkudde när barn bekantar sig med nya smaker, och testa att äta lakrits till ett glas Sauvignon Blanc.

Hur påverkar våra smakminnen och förväntningar smakupplevelsen? Vad är smak och vad är lukt i det vi i dagligt tal kallar smak? Hur kommer det sig att de flesta tycker att päron och gorgonzola är en utsökt kombo, men väldigt få går igång på det potentiellt nyskapande smakparet ansjovis och lingonsylt? Och vad sjutton är en supersmakare? När du har läst Matmolekyler vet du!

Matmolekyler liknar inte någon annan kokbok. Men naturligtvis finns här också gott om recept! Laga extra krämig chokladmousse, fläskkotlett som läggs i kall panna och glass som får hjärnan att koka över.

Utgivningsdatum: 20110920
9789153437246

Pocket
Förlag: Ponto Pocket
Lagerstatus: Definitivt slut

Med utgångspunkt i den senaste forskningen berättar Lisa Förare Winbladh och Malin Sandström lättbegripligt och underfundigt om vad som händer i köket och hur du lyckas med matlagningen. Här lär du dig inte bara att vispa den lenaste majonnäsen och steka den perfekta köttbiten utan också hur det egentligen fungerar, hela vägen ner till molekylnivå. Lär dig allt om konsten att sätta smak, hur du steker, friterar, marinerar, gravar och fryser in.

Hur påverkar våra smakminnen och förväntningar smakupplevelsen? Vad är smak och vad är lukt i det vi i dagligt tal kallar smak? Hur kommer det sig att de flesta tycker att päron och gorgonzola är en utsökt kombo, men väldigt få går igång på det potentiellt nyskapande smak­ paret ansjovis och lingonsylt? När du har läst Matmole­ kyler vet du.

Matmolekyler liknar inte någon annan kokbok, men naturligtvis finns här också gott om recept. Laga extra krämig chokladmousse, fläskkotlett som läggs i kall panna och glass som får hjärnan att koka över.

LISA FÖRARE WINBLADH

är matskribent för Sydsvenskan, grundare av sajten Taffel.se, tidigare redaktör på Gourmet och författare till flera kokböcker.

Fysikern MALIN SANDSTRÖM har doktorerat på luktsinnet. Hon är kommunikatör och frilansande vetenskapsskribent.

Illustratören JENNY MÖRT- SELL har arbetat för uppdrags- givare som The New York Times, Vouge, och Diesel.

Utgivningsdatum: 20130820
9789174751031

Bok: 122672

Anmäl textfel

Utgivning

Matälskare blir inte tjocka

av Lisa Förare Winbladh
En annorlunda bok om mat och njutning. Här delar kocken och tv-pe...

Ditt nya skafferi : smaker från Matkaravanen

av Lisa Förare Winbladh
DITT NYA SKAFFERI - Smaker från Matkaravanen av Lisa Förare Winbl...

Matmolekyler : kokbok för nyfikna

av Lisa Förare Winbladh
Är du nyfiken på vad som egentligen händer när du lagar mat och ä...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.1