Söker du efter "Islamofobi" av Mattias Gardell? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Islamofobi
Av Mattias Gardell
Bok- presentation: |
Islamofobi |
Författar- presentation: |
Mattias Gardell |
Häxor, kättare, katoliker, tattare, romer och judar har i olika tidsepoker fått representera ondskan. Idag är det muslimer.
Över hela Europa tågar bruna partier in i parlamenten under islamofobins fana. Deras antimuslimska budskap smittar av sig på etablerade politiska partier och rörelser. Liberala och konservativa partier kräver medborgartester, åsiktsregistrering, kartläggning och övervakning av muslimska medborgare. Det offentliga samtalet upptas alltmer av diskussioner om förbud mot minareter, slöjor, koranskolor, moskéer och muslimsk invandring.
Hur kunde det bli så här?
Mattias Gardell granskar den islamofobiska tanketraditionen från medeltidens kristna föreställningsvärld fram till dess återkomst i dagens Europa. Han analyserar fördomsfulla påståenden om muslimer och vad de påstås vara: våldsbenägna, terrorister, kvinnoförtryckare och antisemiter som hotar demokratin och yttrandefriheten. Har vi blivit så vana att diskutera på detta sätt att vi inte inser att det utgår ifrån ett rasistiskt skillnadstänkande?
Mattias Gardell har skrivit en nödvändig bok i en tid där mörkret på nytt hotar att sänka sig över Europa.
Utgåvor
Anders Behring Breivik mördade 77 människor och sprängde det norska regeringskvarteret. Breivik är ingen isolerad galning, hans idéer finns i Sverige och över hela Europa. Bruna partier har valts in i parlamenten och deras budskap har smittat av sig på etablerade politiska partier och rörelser som kräver medborgartester, åsiktsregistrering, kartläggning och övervakning av muslimska medborgare.
Mattias Gardell granskar den islamofobiska tanketraditionen och analyserar fördomarna om muslimer. De påstås vara våldsbenägna, terrorister, kvinnoförtryckare och antisemiter som hotar demokratin och yttrandefriheten. Har vi blivit så vana vid en sådan diskussion att vi inte inser att den utgår ifrån ett rasistiskt skillnadstänkande?
Bok: 141936
Anmäl textfel