Söker du efter "Food Noir : mat mord och myter" av Mons Kallentoft? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Food Noir : mat mord och myter
Av Mons Kallentoft
Bok- presentation: |
Food Noir : mat mord och myter |
Författar- presentation: |
Mons Kallentoft |
Utgåvor
"Svart humor, oförväntade infall och vass stilistik. Mons Kallentoft har genom sina artiklar omformulerat matjournalistiken."Tidningen Gourmet
Flerfaldigt prisbelönt- bl.a. utsedd till en av världens bästa böcker om mat vid Gourmand International Cookbook Fair.
Food Noir är en provocerande resa rakt in i frosseriets värld av svettblanka pannor och lystna ögon. I åtta reportage undersöker Mons Kallentoft kunnigt och roat vår växande fascination för exklusivt ätande och drickande. Möt stjärnkockarna i Baskien för vilka mat är en fråga om liv och död, följ med till världens mest exklusiva matlagningsskola i Bangkok och var med om att jaga den perfekta tryffeln i italienska Alba. Sökandet efter den stora matupplevelsen är något som allt fler ägnar sig åt, en del av dem får betala ett högt pris.
"Med ett svep över populärkultur, egna upplevelser, sinnesintryck och smaksensationer beskrivs en västerländsk kultur som håller på att äta och knarka ihjäl sig med smaken av vit tryffel i gommen och de månlika blinkande stroboskopljusen från en thailändsk nattklubb på näthinnan." Östgöta Correspondenten
"Förra året gav förlagen ut nästan fyrahundra titlar som handlade om mat. Jag fastnade för Food Noir som är en välskriven liten bok av en ung hängiven gastronom." Jesper Aspegren, kock och journalist
"Den där Mons K är grym på pennan! Gillar han skarpt." Niklas Kock-Niklas Ekstedt
Mons Kallentoft har givit ut romanerna Pesetas, Marbella Club och Fräsch, frisk & spontan. Han medverkar regelbundet i tidskriften Gourmet, och är ständigt på resande fot världen över.
Food Noir är en provocerande resa rakt in i frosseriets mörker. Genom en samling reportage undersöker författaren vår samtids fascination för mat och dryck. Vi får möta stjärnkockarna i Baskien vars liv ständigt är i riskzonen, vi besöker svenska matmecenater vars största intresse är den fulländade måltiden och vi får följa med på en spännande jakt efter den perfekta tryffeln. Med Mons Kallentoft som kunnig och road ciceron leds läsaren in i en värld av exklusivt ätande och drickande. Sökandet efter den stora matupplevelsen är något som allt fler ägnar sig åt, ibland med dödligt resultat
Bok: 24553
Anmäl textfel
Mons Kallentoft
Mon Kallentoft hade sitt stora genombortt med deckarserien om Malin Fors, som hittills uppgår till sex böcker.