Söker du efter "Sockerfria kokboken" av Bitten Jonsson? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Sockerfria kokboken
Av Bitten Jonsson, Pia Nordström

Bok- presentation: |
Sockerfria kokboken |
Författar- presentation: |
Bitten Jonsson |
![]() |
Fotograf: | Johan Twedberg |
Inget socker men massor av smak.
Allt fler vill i dag äta nyttig mat utan en massa socker och vitt mjöl. Här kommer boken som visar vägen. Sockerfria kokboken erbjuder nämligen massor av god mat långt bort från alla ohälsosamma halvfabrikat och färdiga drycker, och författarna visar att du inte behöver bli extrem för att äta sockerfritt. Snarare tvärt om. Ju enklare, desto mindre risk att du får i dig något du inte vill.
Här finns över 70 recept för dig som vill äta gott och näringsriktigt, och eftersom rätterna inte innehåller något socker eller raffinerat mjöl är de också utmärkta för dig som vill få bukt med ditt sockersug, din sockerkänslighet eller ditt sockerberoende.
Sockerfria kokboken bjuder på allt från frukostgröt till smarriga desserter, med både lyxig lax och fläskkotlett med grönpepparsås.Och det är ingen konstig mat ingen diet utan alldeles vanliga rätter som du kan bjuda vem som helst på och som hela familjen kan äta tillsammans. Utöver recepten finns även massor av smarta tips samt en lättförståelig sockerskola.
Grunden till recepten i boken är dels befintlig forskning om sockersug, sockerkänslighet och sockerberoende, dels praktiska erfarenheter från Bitten Jonsson Center i Hudiksvall.
Ur innehållet:
- Varför är det bra att minska på sockret?
- Är du sockerberoende? Testa dig själv
- Trenddieter
- Mat till barnen då?
- Måltidskombinationer
- Smarta prylar
- RECEPT
- Vad är socker egentligen?
- Shoppinglista
Recept ur boken:
- Äggröra med fetaost och avokado
- Bittens hemgjorda müsli
- Lantpaj med ost, lök och carpaccio
- Lammfärsbiffar med quinoasallad
- Fläskfilé med pesto
- Kycklinggryta med fårost
- Ratatouille med viltskav
- Fransk fisksoppa med aïoli
- Zucchinisallad med rostad mandel
- Tunnpannkakor på dinkelmjöl med grädde och banan
Bitten Jonsson har själv varit sockerberoende och är nykter alkoholist. Hon är legitimerad sjuksköterska och pionjär inom beroendebehandling. Hon har byggt upp Sveriges enda behandlingscenter för sockerberoende. I dag leder hon workshops, föreläser och utbildar både i Sverige och internationellt.
Pia Nordström är journalist med hälsa och medicin som specialitet. Inför Bittens och hennes förra bok Sockerbomben vistades hon på Bitten Jonsson Center och deltog i rutinerna på samma villkor som de sockerberoende.
Utgåvor
Sockerfria kokboken innehåller över 70 recept för dig som vill äta gott och nyttigt, men eftersom rätterna inte innehåller något socker eller raffinerat vetemjöl är de också utmärkta för dig som vill få bukt med ditt sockersug, din sockerkänslighet eller ditt sockerberoende. Här bjuds på allt från enklare vardagsrätter till lyxig bjudmat, dessutom finns en lättfattlig genomgång av vad sockret gör med våra kroppar samt en rad praktisk tips på vägen mot ett friskare liv.
Bok: 20614
Anmäl textfel