Smaker från Fjällbacka - CD-skiva
Beställningsvara,
138 kr
|
Smaker från Fjällbacka
Av Camilla Läckberg, Christian Hellberg
Bok- presentation: |
Smaker från Fjällbacka |
Författar- presentation: |
Camilla Läckberg |
CD-skiva
Beställningsvara,
138 kr
|
Uppläsare: | Camilla Läckberg |
Fotograf: | Niklas Bernstone |
Läcker kokbok för alla som älskar västkusten!
Två saker förenar deckarförfattaren Camilla Läckberg och stjärnkocken Christian Hellberg. De kommer båda från Fjällbacka och de älskar att äta och laga mat.
Camillas matintresse har funnits med ända sedan barndomen då det väcktes av fadern. Hon är en hängiven läsare och samlare av kokböcker men tycker även om att experimentera i köket och hitta på egna recept.
Christian Hellberg, även känd som Sillen, är en välkänd profil i Fjällbacka sedan sin tid på restaurangen Bryggan. År 2001, då han arbetade på Trädgårn i Göteborg, blev han utsedd till Årets kock och numera arbetar han på lyxkrogen F12 i Stockholm.
Nu har Camilla och Christian samarbetat kring ett gemensamt drömprojekt. En kokbok som är en hyllning till barndomens Fjällbacka och den mat som de förknippar med livet på västkusten. De har återvänt till alla sina smultronställen och lagat mat på plats bland kobbar, sjöbodar och fiskebåtar.
I Smaker från Fjällbacka delar de med sig av sina favoritrecept. Alltifrån rätter med havets delikatesser till tips på enkel picknickmat och läckra efterrätter. Boken innehåller ca 60 recept och är uppdelad i sju kapitel som alla inleds med en personlig text av Camilla Läckberg.
1. Väderöfjordens delikatesser
2. Picknick på Badholmen
3. Lunch i sjöboden
4. Fjällbackas högtider
5. Grillfest på Valön
6. Söta smaker
7. Middag i vintermörkret
Christian Hellberg, som står för recepten i boken, har tagit fasta på den typ av mat som förknippas med västkusten. Det är mycket fisk och skaldjur, exempelvis Carpaccio på hälleflundra med citrussallad, Örtstekt marulk med rödlöks- och spenatsallad och Ingefärsgravad lax med äpple- och senapssås. Men också spännande grillrecept som Grillat lamm med senapsdipp, Sommarsparris med hollandaise och forellrom och Oxfilé och kryddsmör med purjolöksaska.
Västkustens mat är lika god som dess natur är vacker. Dröm dig bort med hjälp av Niklas Bernstones underbara bilder, låt dig inspireras och bjud in vännerna på en middag med smak av salt och sommar.
Camilla Läckberg, född 1974, är civilekonom men har sadlat om till författare. Hennes kriminalromaner om författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i Fjällbacka har sammanlagt sålts i över 2 miljoner exemplar bara i Sverige och gör nu sitt segertåg över världen.
Christian Hellberg, född 1972, är en av Sveriges främsta kockar. Efter kockskolan i Uddevalla har han arbetat på välrenommerade restauranger som Bröderna Dahlbom, Restaurang Mannerström, Restaurang Trädgår´n ochMelker Anderssons restauranger F12 och Le Rouge i Stockholm.
Utgåvor
Läcker kokbok för alla som älskar västkusten!
Två saker förenar deckarförfattaren Camilla Läckberg och stjärnkocken Christian Hellberg. De kommer båda från Fjällbacka och de älskar att äta och laga mat. Nu har de samarbetet kring ett gemensamt drömprojekt. En kokbok som är en hyllning till barndomens Fjällbacka och den mat som de förknippar med livet på västkusten. De har återvänt till alla sina smultronställen och lagat mat på plats bland kobbar, sjöbodar och fiskebåtar.
I Smaker från Fjällbacka delar de med sig av sina favoritrecept. Alltifrån rätter med havets delikatesser till tips på enkel picknickmat och läckra efterrätter.
Boken är uppdelad i sju kapitel som alla inleds med en personlig text av Camilla Läckberg. Recepten har tagits fram av Christian Hellberg som blev Årets kock 2001. Att han älskar västkusten märks på alla fisk- och skaldjursrecept. Vad sägs exempelvis om Carpaccio på hälleflundra med citrussallad eller Örtstekt marulk med rödlöks- och spenatsallad?
Västkustens mat är lika god som dess natur är vacker. Dröm dig bort med hjälp av Niklas Bernstones underbara bilder, låt dig inspireras och bjud in vännerna på middag!
Läcker kokbok för alla som älskar västkusten!
Två saker förenar deckarförfattaren Camilla Läckberg och stjärnkocken Christian Hellberg. De kommer båda från Fjällbacka och de älskar att äta och laga mat.
Camillas matintresse har funnits med ända sedan barndomen då det väcktes av fadern. Hon är en hängiven läsare och samlare av kokböcker men tycker även om att experimentera i köket och hitta på egna recept.
Christian Hellberg, även känd som Sillen, är en välkänd profil i Fjällbacka sedan sin tid på restaurangen Bryggan. År 2001, då han arbetade på Trädgårn i Göteborg, blev han utsedd till Årets kock och numera arbetar han på lyxkrogen F12 i Stockholm.
Nu har Camilla och Christian samarbetat kring ett gemensamt drömprojekt. En kokbok som är en hyllning till barndomens Fjällbacka och den mat som de förknippar med livet på västkusten. De har återvänt till alla sina smultronställen och lagat mat på plats bland kobbar, sjöbodar och fiskebåtar.
I Smaker från Fjällbacka delar de med sig av sina favoritrecept. Alltifrån rätter med havets delikatesser till tips på enkel picknickmat och läckra efterrätter. Boken innehåller ca 60 recept och är uppdelad i sju kapitel som alla inleds med en personlig text av Camilla Läckberg.
1. Väderöfjordens delikatesser
2. Picknick på Badholmen
3. Lunch i sjöboden
4. Fjällbackas högtider
5. Grillfest på Valön
6. Söta smaker
7. Middag i vintermörkret
Christian Hellberg, som står för recepten i boken, har tagit fasta på den typ av mat som förknippas med västkusten. Det är mycket fisk och skaldjur, exempelvis Carpaccio på hälleflundra med citrussallad, Örtstekt marulk med rödlöks- och spenatsallad och Ingefärsgravad lax med äpple- och senapssås. Men också spännande grillrecept som Grillat lamm med senapsdipp, Sommarsparris med hollandaise och forellrom och Oxfilé och kryddsmör med purjolöksaska.
Västkustens mat är lika god som dess natur är vacker. Dröm dig bort med hjälp av Niklas Bernstones underbara bilder, låt dig inspireras och bjud in vännerna på en middag med smak av salt och sommar.
Camilla Läckberg, född 1974, är civilekonom men har sadlat om till författare. Hennes kriminalromaner om författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i Fjällbacka har sammanlagt sålts i över 2 miljoner exemplar bara i Sverige och gör nu sitt segertåg över världen.
Christian Hellberg, född 1972, är en av Sveriges främsta kockar. Efter kockskolan i Uddevalla har han arbetat på välrenommerade restauranger som Bröderna Dahlbom, Restaurang Mannerström, Restaurang Trädgår´n ochMelker Anderssons restauranger F12 och Le Rouge i Stockholm.
Två saker förenar deckarförfattaren Camilla Läckberg och stjärnkocken Christian Hellberg. De kommer båda från Fjällbacka och de älskar att äta och laga mat. I ljudboken Smaker från Fjällbacka berättar Camilla om några av sina bästa matminnen från Fjällbacka. I foldern som medföljer kan du laga Camillas favoritmeny (Christian står för recepten) och drömma dig bort med hjälp av Niklas Bernstones underbara bilder.
Bok: 20449
Anmäl textfel
Camilla Läckberg
Hon är en av Sveriges mest framgångsrika nutida deckarförfattare. Efter debuten 2003 med "Isprinsessan" har hon skrivit åtta deckare. Den senaste är "Änglamakerskan" (2011).