Söker du efter "Naturligt vin" av Emil Arvidson? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Naturligt vin
Av Emil Arvidson, Emil Broomé
Bok- presentation: |
Naturligt vin |
Författar- presentation: |
Emil Arvidson |
Illustratör: | Hanna Albrektson |
Fotograf: | Jean Paul Amiel |
Redaktör: | Maria Nilsson |
Formgivare: | Markus Karlsson Frost |
Naturvin vin tillverkat utan tillsatser har vänt uppochner på en traditionstyngd dryckeskultur. Kan man verkligen göra vin utan tillsatt svavel? Hur avspeglar ett vin bäst platsen det kommer från? Vad är egentligen naturliga viner? Och varför är det så mycket bråk om dem?
En samling bönder och entusiaster har format en subkultur, en vinets punkscen som idag exploderar över hela världen och drar en ny generation till glasen.
I Naturligt vin åker vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson genom Frankrike för att träffa människorna bakom de senaste årens stora vintrend.
De träffar vinbönder, restaurangägare, liftare, bloggare, konstnärer, barflugor, servitörer, vinhandlare, pensionärer och ungdomar som har en sak gemensamt: deras liv har förändrats i grunden av vin. De dricker med välklädda agitatorer som tagit naturvinet in i finrummen, med åttioåriga damer i Loire som har gjort vin utan tillsatser sedan femtiotalet och med japanska män som vallfärdat till Cornas branta backar på grund av en fantastisk flaska.
Här tecknas scenens utveckling. Från födelsen bland några drickglada odlare i Beaujolais som drog ner på tillsatserna i ett försök att slippa huvudvärk dagen efter, till dagens Paris där naturvinet flödar över alla gränser.
Emil Broomé började som 19-åring plöja vinböcker och gå på vinprovningar. Efter sommelierjobb på ett flertal Malmökrogar startade han 2010, tillsammans med Ulf Ringius, Vin & Natur. Idag arbetar de med cirka 65 vinbönder, i huvudsak från Frankrike men även från Italien och Spanien. Bönderna de arbetar med har som mål att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt.
Emil Arvidson är journalist och bor i Stockholm. Det senaste femton åren har han skrivit om kultur, politik och musik för svenska dagstidningar och magasin. Just nu jobbar han med en bok om amerikansk matkultur och en om en svensk rapstjärna.
Utgåvor
"Boken har gjort mig såväl mindre kritisk som mer nyfiken."
Bengt-Göran Kronstam, Allt om Vin
"Det här är en bok som går till botten med de senaste åren stora vintrend."
Elle Mat & Vin
Naturvin, vin tillverkat utan tillsatser, håller på att förändra vår mest traditionstyngda dryckeskultur. En grupp bönder och entusiaster har format en vinets punkscen som sprider sig över världen och drar en ny...
"Boken har gjort mig såväl mindre kritisk som mer nyfiken."
Bengt-Göran Kronstam, Allt om Vin
"Det här är en bok som går till botten med de senaste åren stora vintrend."
Elle Mat & Vin
Naturvin, vin tillverkat utan tillsatser, håller på att förändra vår mest traditionstyngda dryckeskultur. En grupp bönder och entusiaster har format en vinets punkscen som sprider sig över världen och drar en ny generation till glasen.
Vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson åker genom Frankrike för att träffa bönder, restaurangägare, bloggare, konstnärer, barflugor, servitörer, pensionärer och ungdomar med en sak gemensamt: deras liv har ändrats av vinet.
De dricker med välklädda debattörer som tagit naturvin in i finrummen, med åttioåriga damer som har gjort vin utan tillsatser sedan femtiotalet och med japanska män som vallfärdat hit för att odla druvor, bara på grund av en fantastisk flaska.
Naturligt vin är den första boken på svenska om vinvärldens mest spännande rörelse.
Emil Broomé började som 19-åring plöja vinböcker och gå på vinprovningar. Efter sommelierjobb på ett flertal Malmökrogar startade han 2010, tillsammans med Ulf Ringius, Vin & Natur. Idag arbetar de med cirka 65 vinbönder, i huvudsak från Frankrike men även från Italien och Spanien. Bönderna de arbetar med har som mål att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt.
Emil Arvidson är journalist och bor i Stockholm. Det senaste femton åren har han skrivit om kultur, politik och musik för svenska dagstidningar och magasin. Just nu jobbar han med en bok om amerikansk matkultur och en om en svensk rapstjärna.
"En personlig och skön bok om det hetaste ämnet i vinvärlden de senaste åren de så kallade naturliga vinerna. En bok att bli inspirerad av."
Magnus Eriksson, Helsingborgs Dagblad
"Naturligt Vin är ett grafiskt tilltalande verk med många foton samt målningar av naturvinsrörelsens egen huskonstnär Michel Tolmer."
Finare Vinare
"...en introduktion till naturvin och den franska dryckeskultur som ger rörelsen dess näring. Vi får följa med till vinbarer i Paris och träffa odlarna på landet, en nödvändig kombination för att förstå vad naturvin handlar om."
Alf Tumble, Dagens Nyheter
"Här får man lära sig att det finns vin som inte manipulerats - och att de smakar gott."
Christina Heinä Liman, Allt om Trädgård
...en introduktion till naturvin och den franska dryckeskultur som ger rörelsen dess näring. Vi får följa med till vinbarer i Paris och träffa odlarna på landet, en nödvändig kombination för att förstå vad naturvin handlar om.
Alf Tumble, Dagens NyheterBok: 225973
Anmäl textfel