Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Naturligt vin" av Emil Arvidson? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Naturligt vin

Av Emil Arvidson, Emil Broomé

Bok-
presentation:
Naturligt vin
Författar-
presentation:
Emil Arvidson
Illustratör: Hanna Albrektson
Fotograf: Jean Paul Amiel
Redaktör: Maria Nilsson
Formgivare: Markus Karlsson Frost

Naturvin vin tillverkat utan tillsatser  har vänt uppochner på en traditionstyngd dryckeskultur. Kan man verkligen göra vin utan tillsatt svavel? Hur avspeglar ett vin bäst platsen det kommer från? Vad är egentligen naturliga viner? Och varför är det så mycket bråk om dem?                     
 En samling bönder och entusiaster har format en subkultur, en vinets punkscen som idag exploderar över hela världen och drar en ny generation till glasen.

 I Naturligt vin åker vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson genom Frankrike för att träffa människorna bakom de senaste årens stora vintrend.
De träffar vinbönder, restaurangägare, liftare, bloggare, konstnärer, barflugor, servitörer, vinhandlare, pensionärer och ungdomar som har en sak gemensamt: deras liv har förändrats i grunden av vin. De dricker med välklädda agitatorer som tagit naturvinet in i finrummen, med åttioåriga damer i Loire som har gjort vin utan tillsatser sedan femtiotalet och med japanska män som vallfärdat till Cornas branta backar på grund av en fantastisk flaska.

Här tecknas scenens utveckling. Från födelsen bland några drickglada odlare i Beaujolais som drog ner på tillsatserna i ett försök att slippa huvudvärk dagen efter, till dagens Paris där naturvinet flödar över alla gränser.


Emil Broomé började som 19-åring plöja vinböcker och gå på vinprovningar. Efter sommelierjobb på ett flertal Malmökrogar startade han 2010, tillsammans med Ulf Ringius, Vin & Natur. Idag arbetar de med cirka 65 vinbönder, i huvudsak från Frankrike men även från Italien och Spanien. Bönderna de arbetar med har som mål att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt.


Emil Arvidson är journalist och bor i Stockholm. Det senaste femton åren har han skrivit om kultur, politik och musik för svenska dagstidningar och magasin. Just nu jobbar han med en bok om amerikansk matkultur och en om en svensk rapstjärna.

Utgåvor

Flexband
Förlag: Natur & Kultur
Lagerstatus: Tillfälligt slut

"Boken har gjort mig såväl mindre kritisk som mer nyfiken."
Bengt-Göran Kronstam, Allt om Vin


"Det här är en bok som går till botten med de senaste åren stora vintrend."
Elle Mat & Vin


Naturvin, vin tillverkat utan tillsatser, håller på att förändra vår mest traditionstyngda dryckeskultur. En grupp bönder och entusiaster har format en vinets punkscen som sprider sig över världen och drar en ny...

"Boken har gjort mig såväl mindre kritisk som mer nyfiken."
Bengt-Göran Kronstam, Allt om Vin


"Det här är en bok som går till botten med de senaste åren stora vintrend."
Elle Mat & Vin


Naturvin, vin tillverkat utan tillsatser, håller på att förändra vår mest traditionstyngda dryckeskultur. En grupp bönder och entusiaster har format en vinets punkscen som sprider sig över världen och drar en ny generation till glasen.

Vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson åker genom Frankrike för att träffa bönder, restaurangägare, bloggare, konstnärer, barflugor, servitörer, pensionärer och ungdomar med en sak gemensamt: deras liv har ändrats av vinet.

De dricker med välklädda debattörer som tagit naturvin in i finrummen, med åttioåriga damer som har gjort vin utan tillsatser sedan femtiotalet och med japanska män som vallfärdat hit för att odla druvor, bara på grund av en fantastisk flaska.

Naturligt vin är den första boken på svenska om vinvärldens mest spännande rörelse.


Emil Broomé började som 19-åring plöja vinböcker och gå på vinprovningar. Efter sommelierjobb på ett flertal Malmökrogar startade han 2010, tillsammans med Ulf Ringius, Vin & Natur. Idag arbetar de med cirka 65 vinbönder, i huvudsak från Frankrike men även från Italien och Spanien. Bönderna de arbetar med har som mål att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt.


Emil Arvidson är journalist och bor i Stockholm. Det senaste femton åren har han skrivit om kultur, politik och musik för svenska dagstidningar och magasin. Just nu jobbar han med en bok om amerikansk matkultur och en om en svensk rapstjärna.



"En personlig och skön bok om det hetaste ämnet i vinvärlden de senaste åren de så kallade naturliga vinerna. En bok att bli inspirerad av."
Magnus Eriksson, Helsingborgs Dagblad


"Naturligt Vin är ett grafiskt tilltalande verk med många foton samt målningar av naturvinsrörelsens egen huskonstnär Michel Tolmer."
Finare Vinare


"...en introduktion till naturvin och den franska dryckeskultur som ger rörelsen dess näring. Vi får följa med till vinbarer i Paris och träffa odlarna på landet, en nödvändig kombination för att förstå vad naturvin handlar om."
Alf Tumble, Dagens Nyheter 


"Här får man lära sig att det finns vin som inte manipulerats - och att de smakar gott."
Christina Heinä Liman, Allt om Trädgård

...en introduktion till naturvin och den franska dryckeskultur som ger rörelsen dess näring. Vi får följa med till vinbarer i Paris och träffa odlarna på landet, en nödvändig kombination för att förstå vad naturvin handlar om.

Alf Tumble, Dagens Nyheter

Utgivningsdatum: 20140412
9789127137899

Pocket
Förlag: Natur & Kultur Allmänlitt.
Lagerstatus: Spärrad
Utgivningsdatum: 20160521
9789127148857

Bok: 225973

Anmäl textfel

Utgivning

När jag inte hade nåt

av Emil Arvidson
Inbunden, Finns i lager, 271 kr

Den nya amerikanska maten

av Emil Arvidson
"Ett enda långt snyggt matreportage."Joanna Drevinger, Svenska Da...
Flexband, Finns i lager, 280 kr

Naturligt vin

av Emil Arvidson
"Boken har gjort mig såväl mindre kritisk som mer nyfiken."Bengt-...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.3.4