Söker du efter "Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2009" av Jan-Öjvind Swahn? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2009
Av Jan-Öjvind Swahn
Bok- presentation: |
Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2009 |
Författar- presentation: |
Jan-Öjvind Swahn |
Årets Gastronomisk kalender är den 49:e utgåvan av denna världens i sitt slag äldsta årliga skrift. Temat är vatten, hav, och naturligtvis havets läckerheter.
Kalenderns mångårige redaktör, den vittre professorn Jan-Öjvind Swahn, skriver om vatten liksom akademikollegan Stephan Rössner, dock ur skilda aspekter. Den prisbelönta skribenten Isabella Lövin bidrar med en artikel om havens osäkra framtid. Tre av Sveriges mest kända krögare: Leif Mannerström, Fredrik Eriksson och Örjan Klein, intervjuas och delar med sig av sina godaste fiskrecept.
Bland övriga artiklar kan nämnas en personlig text om löjrom av Norrbottens landshövding Per-Ola Eriksson samt en text om fiskar som ätten Bernadotte särskilt har uppskattat, skriven av Lars O. Lagerqvist.
Utgåvor
Temat för den 49:e utgåvan av "Gastronomisk kalender" är vatten, hav, och naturligtvis havets läckerheter.
Kalenderns mångårige redaktör, den vittre professorn Jan-Öjvind Swahn, skriver om vatten liksom akademikollegan Stephan Rössner, dock ur skilda aspekter. Den prisbelönta skribenten Isabella Lövin bidrar med en artikel om havens osäkra framtid. Tre av Sveriges mest kända krögare: Leif Mannerström, Fredrik Eriksson och Örjan Klein, intervjuas och delar med sig av sina godaste fiskrätter.
Bok: 9127
Anmäl textfel