Söker du efter "Gruppsykologi : om grupper, organisationer och ledarskap" av Lars Svedberg? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Gruppsykologi : om grupper, organisationer och ledarskap
Av Lars Svedberg

Bok- presentation: |
Gruppsykologi : om grupper, organisationer och ledarskap |
Författar- presentation: |
Lars Svedberg |
![]() |
Utgåvor
Inom såväl offentliga som privata organisationer har vi i vår tid en stark (och ibland överoptimistisk) tro på "gruppen" och dess möjligheter. Projektgruppen, teamet eller arbetslaget tillmäts allt större betydelse. Här ska ett kvalificerat arbete utföras utifrån idén om den samlade kompetensens kraft och potential. För att detta ska vara möjligt räcker det inte med vackra ord och en god vilja. Läs mer om boken på studentlitteratur.se
Sanningar om organisationers form, innehåll och ledning får allt kortare livslängd. En turbulent och nyckfull omvärld driver fram ständigt nya lösningar. För många yrkesgrupper har kunskapsbasen och den professionella identiteten förändrats och fått ett annat innehåll. Nya villkor kräver inte bara modet att inse det vi redan vet, utan också ett nytt tänkande, ett nytt kunnande.
Läs mer om boken på studentlitteratur.se
Denna bok ger en systematisk genomgång av olika teoribildningar inom gruppsykologi och ledarskapsteori. Genom att föra samman kunskaper från psykologi, pedagogik, ledarskaps- och organisationsteori, skapar författaren en diskussion kring de möjligheter och omöjligheter som grupper och organisationer, och deras ledare, ställs inför. Författaren behandlar även den professionella och sociala kompetens som är nödvändig i moderna och flexibla organisationer.
Boken är avsedd för alla som söker en nyanserad förståelse av gruppers dynamik, ledarskap och organisationsfrågor.
Lars Svedberg är fil. dr. och legitimerad psykolog och arbetar som lektor vid skolledarhögskolan i Stockholm.
Grupper lever i människan och människan lever i grupper. Inom såväl offentliga som privata organisationer har vi i vår tid en stark (och ibland överoptimistisk) tro på ”gruppen” och dess möjligheter. Här ska viktiga beslut fattas och ett kvalificerat arbete utföras utifrån idén om den samlade kompetensens kraft och potential. För att detta ska vara möjligt räcker det inte med vackra ord och en god vilja.
I denna bok ges en systematisk genomgång av olika teoribildningar inom gruppsykologi och ledarskapsteori. Författaren flätar samman aktuell kunskap från psykologi, pedagogik, ledarskaps- och organisationsteori i en diskussion kring de möjligheter och dilemman som grupper, organisationer och deras ledare ställs inför. Den professionella och sociala kompetens som är nödvändig i moderna organisationer behandlas utförligt.
Denna femte upplaga har förutom en omfattande bearbetning och uppdatering även kompletterats med nyare material.
Boken vänder sig till alla som söker en nyanserad förståelse av gruppers dynamik, ledarskap och organisationsfrågor. Den skiljer sig från annan socialpsykologisk litteratur genom att den behandlar hur gruppers dynamik, organisationers struktur och kultur samt ledarskapets villkor och utövande är relaterade till varandra.
Bok: 30104
Anmäl textfel