Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Limetime : 50 läckra recept" av Liselotte Forslin? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Limetime : 50 läckra recept

Av Liselotte Forslin

Bok-
presentation:
Limetime : 50 läckra recept
Författar-
presentation:
Liselotte Forslin
Fotograf: Martin Cejie

Lime – denna vackra, goda och nyttiga citrusfrukt – kan locka fram många härliga smaker. Lär dig att gå ett steg längre än exotiska drinkar och syrliga desserter. I dessa 50 tilltalande recept används både skal och saft på ett spännande och intressant sätt. Här finns förrätter, huvudrätter, desserter, drinkar och diverse tillbehör och såser.
Ur det frestande innehållet: gazpacho med krabbsallad; gravad lax med lime; grillad baconlindad marulk med limeaïoli; grön ärtsoppa med gravade laxkuber; kall avokadosoppa med lime och koriander; räkcocktail med limevinägrett; fläskfilé marinerad i lime och vitlök; honungs- och limerostade morötter med grillat fläsk; kycklingwok; varm nudelsallad med lövbiff; whiskymarinerade revbensspjäll med parmesangrönsaker; key lime pie; limetårta med kokosglasyr; mörk chokladkaka med syrlig glasyr; persikor i lime; päroncarpaccio; äppelkräm med limeyoghurt och honung; Caipirinha; lime- och ingefärste; Mojito; kiwimarmelad med lime och kanel; limecurd; mangosalsa samt limepickles.
Utöver recepten finns också texter om limens historia och limefakta med tips om bästa hantering av den mångsidiga lilla frukten.
Limetime är illustrerad med aptitretande och vackra bilder av Martin Cejie.
Liselotte Forslin är frilansande matskribent och stylist, har medverkat i flera kokboksprojekt och skriver och utvecklar recept för tidningar och tidskrifter. Hon har tidigare på Forum givit ut Sandwich & sånt tillsammans med sin bror Jonas Larsson som står för layouten av även denna bok.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Bokförlaget Forum
Lagerstatus: Definitivt slut

Lime – denna vackra, goda och nyttiga citrusfrukt – kan locka fram många härliga smaker. Lär dig att gå ett steg längre än exotiska drinkar och syrliga desserter. I dessa 50 tilltalande recept används både skal och saft på ett spännande och intressant sätt. Här finns förrätter, huvudrätter, desserter, drinkar och diverse tillbehör och såser.
Ur det frestande innehållet: gravad lax med lime, kall avokadosoppa med lime och koriander, räkcocktail med limevinägrett, honungs- och limerostade morötter med grillat fläsk, kycklingwok, key lime pie, limetårta med kokosglasyr, mörk chokladkaka med syrlig glasyr, persikor i lime, Caipirinha, limecurd, limeaïoli, mangosalsa samt limepickles.
Utöver recepten finns också texter om limens historia och limefakta med tips om bästa hantering av den mångsidiga lilla frukten.
Limetime är illustrerad med aptitretande och vackra bilder av Martin Cejie.

Lime – denna vackra, goda och nyttiga citrusfrukt – kan locka fram många härliga smaker. Lär dig att gå ett steg längre än exotiska drinkar och syrliga desserter. I dessa 50 tilltalande recept används både skal och saft på ett spännande och intressant sätt. Här finns förrätter, huvudrätter, desserter, drinkar och diverse tillbehör och såser.
Ur det frestande innehållet: gazpacho med krabbsallad; gravad lax med lime; grillad baconlindad marulk med limeaïoli; grön ärtsoppa med gravade laxkuber; kall avokadosoppa med lime och koriander; räkcocktail med limevinägrett; fläskfilé marinerad i lime och vitlök; honungs- och limerostade morötter med grillat fläsk; kycklingwok; varm nudelsallad med lövbiff; whiskymarinerade revbensspjäll med parmesangrönsaker; key lime pie; limetårta med kokosglasyr; mörk chokladkaka med syrlig glasyr; persikor i lime; päroncarpaccio; äppelkräm med limeyoghurt och honung; Caipirinha; lime- och ingefärste; Mojito; kiwimarmelad med lime och kanel; limecurd; mangosalsa samt limepickles.
Utöver recepten finns också texter om limens historia och limefakta med tips om bästa hantering av den mångsidiga lilla frukten.
Limetime är illustrerad med aptitretande och vackra bilder av Martin Cejie.

Liselotte Forslin är frilansande matskribent och stylist, har medverkat i flera kokboksprojekt och skriver och utvecklar recept för tidningar och tidskrifter. Hon har tidigare på Forum givit ut Sandwich & sånt tillsammans med sin bror Jonas Larsson som står för layouten av även denna bok.


Utgivningsdatum: 20050928
9789137126661

Bok: 16856

Anmäl textfel

Utgivning

Good morning - guldkant på din frukost

av Liselotte Forslin
Inbunden, Finns i lager, 217 kr

Party, party!

av Liselotte Forslin
Klart du ska ha fest! Tveka inte, det behöver inte vara värsta h...
Inbunden, Finns i lager, 235 kr

Junk Food : på riktigt

av Liselotte Forslin
Skräpmat är ju gott men sällan särskilt hälsosamt. Här får den ut...

Hej fredag : snabbt och gott för veckans bästa dag!

av Liselotte Forslin
Arbetsveckan är slut, det är äntligen fredag och har du tur komme...
Inbunden, Finns i lager, 235 kr
Häftad, Finns i lager, 136 kr

Smart & Gott : kanonrecept som gör nytta

av Liselotte Forslin
Oräkneliga är alla dieter som skrikit åt oss från löpsedlarna de ...

Sallader runt Medelhavet

av Liselotte Forslin
Med inspiration från länderna kring Medelhavet har Liselotte Fors...
Inbunden, Finns i lager, 136 kr

Antipasti : italienska förrätter

av Liselotte Forslin
Antipasti är italienska och betyder före pastan. Italienarna äter...

Lisens soppor

av Liselotte Forslin
Hummercappuccino, majssoppa med parmachips och hallon-zinfandelso...
Danskt band, Finns i lager, 136 kr

Meze : orientaliska smårätter

av Liselotte Forslin
Det är lätt att bli förtjust i de aromatiska smakerna och de vack...

Junk food på riktigt

av Liselotte Forslin
Skräpmat är ju gott men sällan särskilt hälsosamt. Här får den ut...

Smart & gott : nyttiga recept till vardags

av Liselotte Forslin
Vardagsmat behöver inte vara tråkig! Smart & gott bjuder på goda,...
Häftad, Finns i lager, 163 kr

Lantlig spis : rustik och rejäl mat helt enkelt

av Liselotte Forslin
Rustika rätter, allt på ett fat. Pimpad husman från olika delar a...

Lätt som en plätt : 45 enkla desserter

av Liselotte Forslin
Varför inte lyxa till det med en god efterrätt ikväll? En dessert...

Färskpressat : 40 juicer för ett gott liv

av Liselotte Forslin
I den här inspirerande boken serveras du 40 recept på juicer gjor...

Nyfångat : recept på fisk & skaldjur och annat värt att veta om havets läckerheter

av Liselotte Forslin
Nyfångat är skriven av ett antal fiskentusiaster och kommmer att ...

Tex Mex

av Liselotte Forslin
Upplev Texas!Smaka på Texas. Lukta på Texas. Lyssna på Texas. Den...

Limetime : 50 läckra recept

av Liselotte Forslin
Lime – denna vackra, goda och nyttiga citrusfrukt – kan locka fra...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.3.4