Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok utgiven för femtiotredje året i följd. 2013" av Magdalena Ribbing? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok utgiven för femtiotredje året i följd. 2013

Av Magdalena Ribbing

Bok-
presentation:
Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok utgiven för femtiotredje året i följd. 2013
Författar-
presentation:
Magdalena Ribbing
Redaktör: Magdalena Ribbing

Gastronomiska Akademiens årligen utkommande bok är världens äldsta skrift i sitt slag. Årets tema är julen, personligt skildrad av kunniga och välbekanta kulturpersonligheter.

Forskarna Karin Johannisson, Jan-Öjvind Swahn och Stephan Rössner med flera skriver om jul och gastronomi ur olika aspek­ter: historiska, kulinariska, drastiska och delikata. Dick Harrison berättar om hur det kungliga juldrickandet såg ut förr och Nordiska museets chef Christina Mattsson redogör underhållande för grötgubben vars lilla nylle ska titta upp ur julgrötfatet.

Utöver all julmagi finns också texter om helt annat, som restaurangrecensionernas utveckling och en intervju med Årets Kock 2012 som generöst ger unika och personliga recept till några juldelikatesser.




Utgåvor

Inbunden
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

I år ägnar sig Gatronomiska Akademien åt julen, personligt skildrad av kunniga och välbekanta kulturpersonligheter. Skribenter som Karin Johannisson och Dick Harrison med flera skriver om jul och gastronomi ur olika aspekter: historiska, kulinariska, drastiska och delikata. Traditionen lever vidare, såväl för högtiden som för årsboken den äldsta skriften i sitt slag.

Utgivningsdatum: 20121024
9789113035130

Bok: 197126

Anmäl textfel

Utgivning

Gastronomisk kalender 2016

av Magdalena Ribbing
Inbunden, Finns i lager, 280 kr

Gastronomisk kalender : Gastronomiska akademins årsbok. 2014

av Magdalena Ribbing
Gastronomiska Akademiens årsbok är världens äldsta skrift i sitt ...

Stora stunder : Etikett för fest och högtid

av Magdalena Ribbing
"En guide att luta sig mot." Anne Ralf Hållbus, Lantliv ...

Den vackre kungamördaren, Adolph Ludvig Ribbing: Ett 1700-talsliv

av Magdalena Ribbing
Greve Adolph Ludvig Ribbings liv (1765-1843) liknar ingen annans....

Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akdemiens årsbok 2012

av Magdalena Ribbing
Gastronomisk kalender är världens i sitt slag äldsta årliga skrif...

Etikett på jobbet : Bra att veta på kontoret

av Magdalena Ribbing
Hälsa på alla eller bara på chefen, sandaler på kontoret, inleda ...

Ringar : trohet, tillhörighet, glädje

av Magdalena Ribbing
Inget annat smycke bär så stark symbolik som ringen. Med sin rund...
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Bra att veta för alla unga : lätt om vett och etikett

av Magdalena Ribbing
Som barn och tonåring är det lätt att känna sig osäker i ovana oc...

Ja! : allt om bröllop : från frieri till morgongåva

av Magdalena Ribbing
Ny utökad utgåva av Magdalena Ribbings Ja! Allt om bröllop – från...

Det går an!

av Magdalena Ribbing
Snart fyra decennier har gått sedan 60-talets storm mot formalia ...

Snabb-etikett

av Magdalena Ribbing
I Snabb-etikett finner du allt du behöver veta om hyfs och stil, ...

Bröllopsboken

av Magdalena Ribbing
Stort bröllopskalas eller minsta möjliga ceremoni; ett bröllop är...

Smyckeboken

av Magdalena Ribbing
Smyckeboken är den enda utförliga och heltäckande handboken på sv...

Ja! Allt om bröllop

av Magdalena Ribbing
Bröllopet är en av livets största högtider, antingen det är minst...

Det dukade bordet

av Magdalena Ribbing
Till bords med Sveriges främsta stil- och etikettexpertAllt umgän...

Nya stora etikettboken : raka råd och enkla regler till vardag och fest

av Magdalena Ribbing
Vad innebär Klädsel kavaj? Går det att bjuda bara den ena i ett p...

Stora etikettboken

av Magdalena Ribbing
Stora Etikettboken - Hyfs, umgängeskonst och ytlig bildning, är M...

Hålla tal

av Magdalena Ribbing
Det goda talet kan beskrivas i tre ord: vänligt, genomtänkt, kort...

Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2011

av Magdalena Ribbing
Den klassiska boken för alla som är intresserade av matkultur! År...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2