Söker du efter "Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok utgiven för femtiotredje året i följd. 2013" av Magdalena Ribbing? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok utgiven för femtiotredje året i följd. 2013
Av Magdalena Ribbing
Bok- presentation: |
Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok utgiven för femtiotredje året i följd. 2013 |
Författar- presentation: |
Magdalena Ribbing |
Redaktör: | Magdalena Ribbing |
Gastronomiska Akademiens årligen utkommande bok är världens äldsta skrift i sitt slag. Årets tema är julen, personligt skildrad av kunniga och välbekanta kulturpersonligheter.
Forskarna Karin Johannisson, Jan-Öjvind Swahn och Stephan Rössner med flera skriver om jul och gastronomi ur olika aspekter: historiska, kulinariska, drastiska och delikata. Dick Harrison berättar om hur det kungliga juldrickandet såg ut förr och Nordiska museets chef Christina Mattsson redogör underhållande för grötgubben vars lilla nylle ska titta upp ur julgrötfatet.
Utöver all julmagi finns också texter om helt annat, som restaurangrecensionernas utveckling och en intervju med Årets Kock 2012 som generöst ger unika och personliga recept till några juldelikatesser.
Utgåvor
I år ägnar sig Gatronomiska Akademien åt julen, personligt skildrad av kunniga och välbekanta kulturpersonligheter. Skribenter som Karin Johannisson och Dick Harrison med flera skriver om jul och gastronomi ur olika aspekter: historiska, kulinariska, drastiska och delikata. Traditionen lever vidare, såväl för högtiden som för årsboken den äldsta skriften i sitt slag.
Bok: 197126
Anmäl textfel