Söker du efter "Gastronomisk kalender : Gastronomiska akademins årsbok. 2014" av Magdalena Ribbing? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Gastronomisk kalender : Gastronomiska akademins årsbok. 2014
Av Magdalena Ribbing
Bok- presentation: |
Gastronomisk kalender : Gastronomiska akademins årsbok. 2014 |
Författar- presentation: |
Magdalena Ribbing |
Politik ska man inte tala om vid fina middagar. Men en måltid utan politik finns inte. Politiken är grunden till allt: val av gäster, kalasplanering, mathistoria, revolter, bordsvisor, kroppshyddor och förstås själva maten. Vad åt Churchill till middag? Hur väljer hovtraktören maten till en kungamiddag? När var hästköttet fin mat? Åt Carl Larsson pizza? Dessa och alla andra tänkbara aspekter på politik och mat avhandlas i Gastronomisk kalender 2014.
Finansminister Anders Borg har skrivit tänkvärt om matpolitik, Leif Pagrotsky berättar gastronomiska hemligheter från sitt statsrådsliv och ur rika kunskapsgrytor flödar berättelser av Dick Harrison, Edward Blom, Tomas Lidman, Carl Uggla, Martin Ingvar, Stephan Rössner, Carl Jan Granqvist, Richard Tellström, Karsten Thurfjell, Magdalena Ribbing med flera. Kort sagt: politik står alltid på menyn!
Gastronomisk kalender ges ut av Gastronomiska Akademien och kommer nu ut för femtiotredje året i följd.
Utgåvor
Gastronomiska Akademiens årsbok är världens äldsta skrift i sitt slag och ges nu ut för femtiotredje året i följd. Temat för Gastronomisk kalender 2014 är politik på menyn, och det visar sig att politiken är grunden till allt: val av gäster, kalasplanering, mathistoria, revolter, bordsvisor, kroppshyddor och förstås själva maten. Vitt skilda sidor av temat blir belysta i texter av Dick Harrison, Anders Borg, Leif Pagrotsky, Carl Jan Granqvist och många andra.
Bok: 224244
Anmäl textfel