Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Svenska kakor och desserter" av Joel Wåreus? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Svenska kakor och desserter

Av Joel Wåreus, Malin Landqvist

Bok-
presentation:
Svenska kakor och desserter
Författar-
presentation:
Joel Wåreus

»Härlig bakbok! Fylld med ljuvliga recept som täcker in hela årets alla kalas«
Göteborgs-Posten

»Denna bok är en av dem jag skulle ta med mig om jag skulle flytta utomlands. Det är också en bok förkakmonster och om man inte redan är det vill man gärna bli det«
FINE DINING

Malin Landqvist har tillsammans med fotografen Joel Wåreus skapat en oemotståndlig bok om Svenska kakor och desserter. I boken finns klassiker från de fyra årstiderna, som vårens semlor och påsktårta, en härligt somrig jordgubbstårta och bäriga desserter, höstens ugnsbakade kaneläpplen och julens pepparkaksbak och saffransbullar. Det här är en kokbok full med enkla recept, men vi får också lära oss hur man lyckas med mer avancerade bakverk som wienerbröd, chokladbiskvier och prinsesstårta.

Som alltid tillför Malin Landqvist gärna någon modern smaksättare och ger tips på nya tolkningar av klassiska recept. Hon vill också berika det svenska med modernare invandrade klassiker som brownies och cheesecake. Boken finns även i en engelsk utgåva, Swedish cookies and desserts, och blir perfekt att ta med till utländska vänner - för vem kan motstå äppelsmulpaj med lingonprickar eller självklart - sju sorters kakor!

Malin Landqvist har i många år arbetat med att förnya det klassiska svenska köket, bland annat i succéserien En god jul, En god sommar och En god höst, och nu senast i den stora boksatsningen i samarbete med Expressen och Allt om mat där hon medverkat i redaktionen och skrivit recepten till flera av böckerna.

Joel Wåreus är en av våra mest väletablerade matfotografer, med flera böcker och många matreportage i bagaget.
Sagt om Svenska kakor och desserter


»Svenska kakor är godast«
TV4 recept.nu

»en ljuvlig bakbok«
Ljuvligt hemma

»En underbar nyhet till kokbokshyllan <...> inte bara vacker att bläddra i utan även sprängfylld med goda och inspirerande recept«
Mamma Mat

»gamla favoriter i ny tappning«
Vin&Bar Journalen

»full av snabba och enkla recept«
www.tcbloggen.se

»Kakor för hela året«
www.ikon1931.se

»På spaning efter sju sorters kakor <...> Härlig läsning och vackra bilder«
www.vastsverige.com

»Kul bok som sevärdheter som nästan ingen vill se <...> den perfekta partyboken och gå bortpresenten«
www.fria.nu

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Max Ström
Lagerstatus: Definitivt slut

»Härlig bakbok! Fylld med ljuvliga recept som täcker in hela årets alla kalas«
Göteborgs-Posten

»Denna bok är en av dem jag skulle ta med mig om jag skulle flytta utomlands. Det är också en bok förkakmonster och om man inte redan är det vill man gärna bli det«
FINE DINING

Malin Landqvist har tillsammans med fotografen Joel Wåreus skapat en oemotståndlig bok om Svenska kakor och desserter. I boken finns klassiker från de fyra årstiderna, som vårens semlor och påsktårta, en härligt somrig jordgubbstårta och bäriga desserter, höstens ugnsbakade kaneläpplen och julens pepparkaksbak och saffransbullar. Det här är en kokbok full med enkla recept, men vi får också lära oss hur man lyckas med mer avancerade bakverk som wienerbröd, chokladbiskvier och prinsesstårta.

Som alltid tillför Malin Landqvist gärna någon modern smaksättare och ger tips på nya tolkningar av klassiska recept. Hon vill också berika det svenska med modernare invandrade klassiker som brownies och cheesecake. Boken finns även i en engelsk utgåva, Swedish cookies and desserts, och blir perfekt att ta med till utländska vänner - för vem kan motstå äppelsmulpaj med lingonprickar eller självklart - sju sorters kakor!

Malin Landqvist har i många år arbetat med att förnya det klassiska svenska köket, bland annat i succéserien En god jul, En god sommar och En god höst, och nu senast i den stora boksatsningen i samarbete med Expressen och Allt om mat där hon medverkat i redaktionen och skrivit recepten till flera av böckerna.

Joel Wåreus är en av våra mest väletablerade matfotografer, med flera böcker och många matreportage i bagaget.


Sagt om Svenska kakor och desserter


»Svenska kakor är godast«
TV4 recept.nu

»en ljuvlig bakbok«
Ljuvligt hemma

»En underbar nyhet till kokbokshyllan <...> inte bara vacker att bläddra i utan även sprängfylld med goda och inspirerande recept«
Mamma Mat

»gamla favoriter i ny tappning«
Vin&Bar Journalen


»full av snabba och enkla recept«
www.tcbloggen.se

»Kakor för hela året«
www.ikon1931.se

»På spaning efter sju sorters kakor <...> Härlig läsning och vackra bilder«
www.vastsverige.com

»Kul bok som sevärdheter som nästan ingen vill se <...> den perfekta partyboken och gå bortpresenten«
www.fria.nu


Utgivningsdatum: 20110404
9789171262141

Bok: 26764

Anmäl textfel

Utgivning

Är semlan en semla

av Joel Wåreus
Inbunden, Finns i lager, 289 kr

Ännu mera halv åtta hos mig

av Joel Wåreus
Teveprogrammet "Halv åtta hos mig" fortsätter att locka miljontal...

Mera Halv åtta hos mig

av Joel Wåreus
Över 1 miljon svenskar följer teveprogrammet "Halv åtta hos mig"....

Svenska kakor och desserter

av Joel Wåreus
»Härlig bakbok! Fylld med ljuvliga recept som täcker in hela året...

Tjejernas grillbok : de bästa grillrecepten från Scan

av Joel Wåreus
Det skall grillas! Hon stressar i köket. Skär upp grönsaker, mixa...

Utgivning - andra språk

Swedish cookies and desserts (eng)

av Joel Wåreus
Writer Malin Landqvist and photographer Joel Wåreus have produced...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2