Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare" av Martin Johansson? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Redaktionell presentation 
Bok-
presentation:
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
Författar-
presentation:
Martin Johansson

Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare

Brödgurun Martin Johanssons bästa recept och tips för att baka det perfekta surdegsbrödet. Det finns många typer av surdegar, många tror att surdegsbröd per automatik måste vara mörka och hårda, i sjäva verket kan surdegsbröd lika gärna vara bakade helt på vanligt vetemjöl och vara ljusa och luftiga.

I boken Surdeg ger Martin Johansson dig recept till alla sorters surdegsbröd, mörka som ljusa, hårda som luftiga. 

Text: LitteraturMagazinet 2025
 Information från förlaget 

Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare

Av Martin Johansson

Bok-
presentation:
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
Författar-
presentation:
Martin Johansson

"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Att baka med surdeg är hur enkelt som helst och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.

Läs Martins blogg Lite mer Pain de Martin.

Martins surdegsskola:




Utgåvor

Inbunden
Förlag: Natur & Kultur
Lagerstatus: Tillfälligt slut

"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."


Att baka med surdeg är hur enkelt som helst och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en...

Utgivningsdatum: 20090905
9789127118874

Bok: 95696

Anmäl textfel

 Författarporträtt 

Martin Johansson

Martin Johansson gillade att baka bröd så han startade bloggen Pain de Martin. Sedan dess har det hänt mycket. Martin har gett ut flera böcker om brödbakning och fått motta flera prestigefyllda priser, bland annat Allt om Mats stora matpris.

 Författarporträtt 

Martin Johansson

Martin Johansson gillade att baka bröd så han startade bloggen Pain de Martin. Sedan dess har det hänt mycket. Martin har gett ut flera böcker om brödbakning och fått motta flera prestigefyllda priser, bland annat Allt om Mats stora matpris.

Utgivning

Charlie och Tiger åker till Mallorca

av Martin Johansson
Inbunden, Finns i lager, 154 kr

Kluks kvinnor berättar

av Martin Johansson
Häftad, Finns i lager, 280 kr

Enklare bröd

av Martin Johansson
Häftad, Finns i lager, 136 kr

Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar

av Martin Johansson
Martin Johansson ger dig recepten, råden och genvägarna du behöve...

Bröd och pizza : surdegsbröd, fullkornsbröd, pizza och kanelbullar

av Martin Johansson
I Bröd och pizza bakar Martin Johansson surdegsbröd, fullkornsbrö...
Inbunden, Finns i lager, 298 kr

Etnologiska prövningar : sista ordet om gammal göteborgsetnologi

av Martin Johansson
Med glad aggressivitet, sårad fåfänga och stenhård polemik diskut...

52 Köttiga övningar i reklam

av Martin Johansson
Reklambyrån Dragster har gjort en bok med reklamövningar för stud...

Enklare bröd : recept på knådfria bröd med och utan surdeg

av Martin Johansson
Martin Johanssons uppföljare till säljarsuccén Surdegsbröd koncentrerar sig på den enkla sortens brödbak utan surdeg och hushållsassistenter. Recepten blandar friskt mellan ljusa, mörka, mjuka och hårda bröd men som alla har gemensamt att de enkelt kan röras ihop av amatören.
Inbunden, Finns i lager, 262 kr

Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare

av Martin Johansson
Brödgurun Martin Johanssons bästa recept och tips för att baka det perfekta surdegsbrödet. Det finns många typer av surdegar, många tror att surdegsbröd per automatik måste vara mörka och hårda, i sjäva verket kan surdegsbröd lika gärna vara bakade helt på vanligt vetemjöl och vara ljusa och luftiga.

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2