Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Bon Lloc : Bra mat från ett bra ställe" av Mathias Dahlgren? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Bon Lloc : Bra mat från ett bra ställe

Av Mathias Dahlgren

Bok-
presentation:
Bon Lloc : Bra mat från ett bra ställe
Författar-
presentation:
Mathias Dahlgren

Mathias Dahlgren är en av Sveriges ledande kockar. Han är den ende svensk som vunnit guld i Bocuse d'Or,"mat-OS". Hans restaurang har en stjärna i Guide Rouge. Hans förra bok fick pris som årets bästa kokbok alla kategorier. I boken Bon Lloc beskriver han teorin bakom sitt skapande, och delar med sig av ca 200 recept.

Så här säger han själv:

"Med inspiration av det gastronomiska arvet, de bästa råvarorna och egna idéer vill vi presentera ett europeiskt kök, där vi vårdar, förnyar och innoverar utan att försvåra eller förstöra. Stor vikt läggs vid måltidens uppbyggnad, vi ska överraska i många små väl valda detaljer. På Bon Lloc ska maten vara i fokus, servering, drycker, miljö ska bidra till att göra ett restaurangbesök hos oss till stor underhållning för samtidens människor. Vad vi vill med den här boken är att förtydliga vår idé och tankarna bakom."

Att laga mat är ett klassiskt hantverk. Så här skriver Mathias om kockens roll:

"Ett klassiskt hantverk kräver människor av kött och blod som alla arbetar för att göra något bra tillsammans. Visst har utvecklingen gått framåt men vi köper fortfarande benknotor vi omsorgsfullt rostar i ugnen, sjuder med vatten och grönsaker och kryddor i 36 timmar under tålmodigt skummande, det silas och reduceras i ytterligare många timmar och allt det blev var början till en sås. I ett klassiskt hantverk är arbetaren fortfarande viktigast."

Ur innehållet: Samtidens människor - Det gastronomiska arvet - De bästa råvarorna - Egna idéer - Att skapa en rätt - Desserter - Tanken med en meny - Rytmen i måltiden - Inspiration - Jämnhet - En kreativ mall - En teknisk rekonstruktion - Kocken - Basrecept - Tekniska rekonstruktioner - Fria tolkningar - Snacks - Ett begrepp med ny råvara eller smak mm.

Utgåvor

Kartonnage
Förlag: Prisma
Lagerstatus: Definitivt slut

Mathias Dahlgren är den ende svensk som vunnit guld i Bocuse d'Or. Hans restaurang Bon Lloc har en stjärna i Guide Rouge. Hans förra kokbok fick pris som årets bästa kokbok alla kategorier. I den nya boken delar han med med sig av ytterligare ca unika 200 recept och beskriver också frikostigt alla tankar bakom sitt skapande i köket.

Bon Lloc är inte bara boken om en av Sveriges bästa restauranger. Den är en inspirerande berättelse om hur en kocks kreativa vision om smak, kvalitet och upplevelse förverkligas i ett restaurangkök.

Utgivningsdatum: 20031001
9789151840635

Bok: 430

Anmäl textfel

Utgivning

Tack för maten : råvarornas mästare

av Mathias Dahlgren
Tack för maten; Råvarornas mästare porträtterar platserna, person...
Inbunden, Finns i lager, 361 kr

Mathias Dahlgrens bästa : från skaldjurspaella till pyttipanna

av Mathias Dahlgren
Att vårda, förnya och experimentera fram nya smaker - det är Math...

Det naturliga köket

av Mathias Dahlgren
"Naturliga råvaror och naturlig smak är en förutsättning för det ...

Bon Lloc : Bra mat från ett bra ställe

av Mathias Dahlgren
Mathias Dahlgren är den ende svensk som vunnit guld i Bocuse d'Or...

Mathias Dahlgren kokbok

av Mathias Dahlgren
Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2