Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Mathias Dahlgrens bästa : från skaldjurspaella till pyttipanna" av Mathias Dahlgren? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Mathias Dahlgrens bästa : från skaldjurspaella till pyttipanna

Av Mathias Dahlgren

Bok-
presentation:
Mathias Dahlgrens bästa : från skaldjurspaella till pyttipanna
Författar-
presentation:
Mathias Dahlgren

Att vårda, förnya och experimentera fram nya smaker - det är Mathias Dahlgrens melodi. I hans skapande finns alltid en tanke bakom. Fast det är alltid maten som är det viktigaste, maten och upplevelsen av måltiden.

Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!

Mathias Dahlgren är den ende svensk som vunnit guld i Bocuse d'Or, en prestigefylld tävling som ibland kallas mat-OS. Han är professor vid Restauranghögskolan i Umeå sedan 2008, och hans restaurang Mathias Dahlgren har förärats med sammanlagt tre Guide Michelin-stjärnor: Matsalen har två stjärnor, Matbaren en.
Mathias Dahlgren är inte bara en fullfjädrad stjärnkock, han har också idéer och visioner om mat vilket visar sig både på hans restaurang och i hans kokböcker. Bra råvaror och perfekt tillagning, javisst - men det gäller också att vårda, förnya och experimentera fram nya smaker, nya upplevelser. Mathias Dahlgren vill att måltiden ska vara en helhetsupplevelse där sinnrika detaljer är delarna som skapar helheten.
Samlingen tar recept från Kokbok, Bon Lloc och Det naturliga köket.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

Att vårda, förnya och experimentera fram nya smaker - det är Mathias Dahlgrens melodi. I hans skapande finns alltid en tanke bakom. Fast det är alltid maten som är det viktigaste, maten och upplevelsen av måltiden.

Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!

Utgivningsdatum: 20110922
9789113035413

Bok: 86743
 Artiklar 

Känd krögare, stjärnkock och kokboksförfattare

Mathias Dahlgren blev "Kockarnas kock" 2012

Stjärnkocken och kokboksförfattaren Mathias Dahlgren har utsetts till Kockarnas kock av tidningen Restaurangvärlden och Sveriges kockelit.

Det är åttonde gången som han får priset.

På andra plats i Kockarnas kock kom Björn Franzén och på tredje plats Magnus Nilsson.

Läs mer ...

Anmäl textfel

Utgivning

Tack för maten : råvarornas mästare

av Mathias Dahlgren
Tack för maten; Råvarornas mästare porträtterar platserna, person...
Inbunden, Finns i lager, 361 kr

Mathias Dahlgrens bästa : från skaldjurspaella till pyttipanna

av Mathias Dahlgren
Att vårda, förnya och experimentera fram nya smaker - det är Math...

Det naturliga köket

av Mathias Dahlgren
"Naturliga råvaror och naturlig smak är en förutsättning för det ...

Bon Lloc : Bra mat från ett bra ställe

av Mathias Dahlgren
Mathias Dahlgren är den ende svensk som vunnit guld i Bocuse d'Or...

Mathias Dahlgren kokbok

av Mathias Dahlgren
Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2