Paul grillar - Inbunden
Finns i lager,
151 kr
|
Paul grillar
Av Paul Svensson
Bok- presentation: |
Paul grillar |
Författar- presentation: |
Paul Svensson |
Inbunden
Finns i lager,
151 kr
|
Det sägs att människor på alla håll i världen föredrar att äta sin mat grillad. Att tillaga mat ute, med hjälp av glöd och eld, är själva ursprungsmetoden. Lägg därtill en kock med bakgrund på stjärnkrogar som Bon Lloc och F12 och plötsligt befinner du dig i himmelriket!
Att laga mat utomhus möjliggör nya tekniker, andra värmekällor som skapar den oförglömliga, intensiva karaktär som smaken av eld kan ge. Grillen är inte bara ett galler med glöd, det är en rök, en ugn och en spis, och i princip kan man laga all mat utomhus.
Grönsaker, som purjolökar, får ligga tills de svartnar, skalas, klyvs och fylls med getost och doftande lavendel, sparris rågrillas och serveras med mustig pesto, potatis bakas på upphettade stenar bland glöden.
Kött och fisk förstås, men på ett sätt som vi aldrig grillat förut: saftig hjortstek täcks med saltdeg och bakas långsamt under lock, lammfärskebaben låter fräschören från citrus samsas med karaktärsfulla kryddor som spiskummin, bläckfisk fylls med fiskfärs, körvel och chili, gösen bakas med enris inlindad i tidningar direkt på glöden - färdiglagad och perfekt att äta när papperet brunnit upp.
Även tillbehör som foccacia och pitabröd får en helt annan karaktär när de bakats i grillen - ett mjukt och smakrikt innanmäte omgivet av knaprig skorpa med tydlig vedugnssmak.
Till efterrätt en kryddgrillad ananas med rosépeppar, citron- och marängtarte eller smulpaj, praktisk att förbereda och ta med i portionsformar - allt med den extra krydda som äkta glöd ger.
Har man redan bestämt sig för en huvudråvara finns här recept på mängder av marinader, såser, rubs och kryddblandningar att förgylla dem med. Därutöver en utrustningsguide och en teknik- respektive råvaruskola.
Boken ska självklart fungera som ett konkret hjälpmedel, men lika mycket inspirera till egna initiativ. Och framför allt förmedla tjusningen i att kunna behärska eld och glöd.
Utgåvor
Paul Svensson är en av Sveriges främsta kockar med över ett decenniums erfarenhet som kreativ ledare för toppkrogar som Bon Lloc och F12. Här bjuder han på ett 60-tal grillrecept av världsklass, ett 40-tal marinader, såser, rubs och kryddblandningar till kött, fisk, fågel och grönsaker, plus en utrustningsguide, teknik- och råvaruskola. Allt genomsyrat av tjusningen i att kunna behärska eld och glöd.
"Grillen är inte bara ett galler med glöd - det är en rök, en ugn och en spis som skapar den intensiva karaktär som smaken av eld kan ge. All mat går att laga utomhus: kött, fisk, fågel, grönsaker, soppor, bröd och efterrätter, och allt får den extra krydda som äkta glöd ger."
Bok: 9419
Anmäl textfel