Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat - Inbunden
Finns i lager, 343 kr
 Information från förlaget 

Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat

Av Per Morberg

Bok-
presentation:
Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
Författar-
presentation:
Per Morberg
Inbunden
Finns i lager, 343 kr
Uppläsare: Per Morberg

Jag är ibland en alltför impulsiv person som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett ludn när jag lagar mat, det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.

I den här boken berättar jag lite om mig själv, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är den del av min historia, liksom farmor och farfar, krogen, teatern, skogen och theherna ( jag har fem döttrar!). Vår svenska husmanskost bär det hela.

En booklet med några av Pers favoritrecept medföljer ljudboken. Finns att ladda ner vid köp.

Utgåvor

MP3-fil
Förlag: Bonnier Audio
Lagerstatus: Spärrad
Utgivningsdatum: 20100430
9789173484404

Inbunden
Förlag: Bonnier Fakta
Lagerstatus: Finns i lager

Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.


"Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.
       I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.


P.S. Skådespeleriet är ett yrke. Jag är Per. Tack ändå för att ni trott att jag är den jag spelar. Bättre betyg är svårt att få."523

Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.

"Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.
I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, krogen, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar!) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.
Jag är sprungen ur de enklaste rötter. Far var född i ett torp på ett kungligt gods där mina förfäder tjänat i mer än tvåhundra år. Min mor är född i Kiruna, men boken tar avstamp i den sörmländska myllan där jag vistats om somrarna och där jag nu bor. Självklart är Tullgarn en central plats inom och runtom mig!
Att laga mat och att äta är en kärlekshandling. I förlängningen är maten en länk, en mellanmänsklig brygga som redan från födelsen förenar oss i en stund av gemenskap. Mat och dryck är som sagt livsviktigt.

Utgivningsdatum: 20090303
9789174240085

CD-skiva
Förlag: Bonnier Audio
Lagerstatus: Definitivt slut

Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.
I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, krogen, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar!) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.
Jag är sprungen ur de enklaste rötter. Far var född i ett torp på ett kungligt gods där mina förfäder tjänat i mer än tvåhundra år. Min mor är född i Kiruna, men boken tar avstamp i den sörmländska myllan där jag vistats om somrarna och där jag nu bor. Självklart är Tullgarn en central plats inom och runtom mig!
Att laga mat och att äta är en kärlekshandling. I förlängningen är maten en länk, en mellanmänsklig brygga som redan från födelsen förenar oss i en stund av gemenskap. Mat och dryck är som sagt livsviktigt.

En booklet med några av Pers favoritrecept medföljer ljudboken. Finns att ladda ner vid köp.

Scenen, livet och konsten att laga mat



Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.
I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, krogen, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar!) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.
Jag är sprungen ur de enklaste rötter. Far var född i ett torp på ett kungligt gods där mina förfäder tjänat i mer än tvåhundra år. Min mor är född i Kiruna, men boken tar avstamp i den sörmländska myllan där jag vistats om somrarna och där jag nu bor. Självklart är Tullgarn en central plats inom och runtom mig!
Att laga mat och att äta är en kärlekshandling. I förlängningen är maten en länk, en mellanmänsklig brygga som redan från födelsen förenar oss i en stund av gemenskap. Mat och dryck är som sagt livsviktigt.

Utgivningsdatum: 20100430
9789174330380

Bok: 21946

Anmäl textfel

 Författarporträtt 

Per Morberg

Per Morberg är minst sagt en mångsysslare. Med bakgrund inom professionell judo, skådespel, matlagning och tv har han även gett ut en rad kokböcker med recept för bland annat vilt, grillning och mycket mycket annat.

 Författarporträtt 

Per Morberg

Per Morberg är minst sagt en mångsysslare. Med bakgrund inom professionell judo, skådespel, matlagning och tv har han även gett ut en rad kokböcker med recept för bland annat vilt, grillning och mycket mycket annat.

Utgivning

Morberg. Grogg, drinkar och cocktails

av Per Morberg
Gin fizz, sea breeze och safe sex on the beach. I sin nya bok bla...
Inbunden, Finns i lager, 325 kr

Morberg firar jul

av Per Morberg
Baka pepparkakshus, skjuta gran, köra släde, gå på isutflykt, bju...

Morberg lagar husmanskost

av Per Morberg
Per Morberg lagar husmanskost, med recept på allt från klassiska rätter till sådana som har blivit allt mer bortglömda i det svenska nutidsköket.

Den stora matresan

av Per Morberg
Vad finns det för mat i Sverige? I Den stora matresan reser Per M...

Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat

av Per Morberg
Jag är ibland en alltför impulsiv person som handlar först och tä...
Inbunden, Finns i lager, 343 kr

Morberg jagar och lagar, vepa

av Per Morberg
Att jaga är en personlig, rentav privat upplevelse för Per Morber...

Morberg grillar

av Per Morberg
"Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar...
Halvklotband, Finns i lager, 226 kr

Morberg jagar och lagar

av Per Morberg
Att jaga är en personlig, rentav privat upplevelse för Per Morber...
Inbunden, Finns i lager, 343 kr

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2