Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk - Flexband
Finns i lager, 133 kr
 Information från förlaget 

Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk

Av Per-Ove Lind

Bok-
presentation:
Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
Författar-
presentation:
Per-Ove Lind
Flexband
Finns i lager, 133 kr
Fotograf: Karin Alfredsson

Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att utnyttja matens läkande krafter kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.

I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Men det finns förstås fler: blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Det är bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, och kan även motverka cancer. Broccoli bör du äta flera gånger i veckan eftersom det är bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen. Baljväxter - ärter, linser och bönor - är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet. Avokado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin, vilket är bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan. Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.

Maten som botar utkom första gången redan 2001 men har kommit i flera utgåvor sedan dess och har uppdaterats i takt med senare forskning. Här varvas näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Prisma
Lagerstatus: Definitivt slut

Baljväxter, som ärter, linser och bönor, är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet. Avocado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin. Särskilt bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan.

I "Maten som botar" får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Genom att äta rätt mat kan vi nämligen förebygga allvarliga folksjukdomar.

Per Ove Lind, allmänläkare och författare, varvar i sin bok näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller. Denna nya upplaga är uppdaterad med den senaste forskningen inom området samt illustrerad i färg.

Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att äta rätt mat kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.

I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, blåbär, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Functional food är ett begrepp som oftast används i detta sammanhang.
Blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, kan även motverka cancer.
Broccoli bör du äta 3-4 ggr/ vecka. Bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen.
Baljväxter, som ärter, linser och bönor är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet.
Avocado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin. Bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan.
Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som exempelvis anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Författaren varvar näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.

Det här är en omarbetad utgåva av boken som utkom redan 2001. Boken är uppdaterad med den senaste forskningen inom området samt illustrerad i färg.

Utgivningsdatum: 20090114
9789151852164

Inbunden
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut
Utgivningsdatum: 20090825
9789113026374

Kartonnage
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

I "Maten som botar" får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Genom att äta rätt mat kan vi nämligen förebygga allvarliga folksjukdomar. Baljväxter, som ärter, linser och bönor, är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet. Avocado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin, särskilt bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan.

Per Ove Lind, allmänläkare och författare, varvar i sin bok näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller. Denna nya upplaga är uppdaterad med den senaste forskningen inom området och nya recept samt illustrerad i färg.

Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att äta rätt mat kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.

I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. "Functional food" är ett begrepp som oftast används i detta sammanhang.
Blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, kan även motverka cancer.
Broccoli bör du äta 3-4 ggr/vecka. Bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen.
Baljväxter, som ärter, linser och bönor är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet.
Avocado är rik på nyttigt, enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin. Bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan.
Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som exempelvis anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Författaren varvar näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.

Det här är en omarbetad utgåva av boken som utkom redan 2001. Boken är uppdaterad med den senaste forskningen inom området samt illustrerad i färg.

Utgivningsdatum: 20091222
9789113026381

Danskt band
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

Med rätt kost kan du ge din kropp de bästa förutsättningarna för ett långt och hälsosamt liv. Genom att utnyttja matens läkande krafter kan flera allvarliga folksjukdomar förebyggas. Här får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft, och varför det är så. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, blåbär, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan.

Maten som botar utkom första gången redan 2001 men har kommit i flera utgåvor sedan dess och har uppdaterats i takt med senare forskning. Här varvas näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.

Utgivningsdatum: 20141219
9789113063973

Flexband
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Finns i lager
Utgivningsdatum: 20161201
9789113076621

Bok: 9295

Anmäl textfel

Utgivning

Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk

av Per-Ove Lind
Baljväxter, som ärter, linser och bönor, är rika på protein, lång...
Flexband, Finns i lager, 133 kr

Smart av mat : fakta om maten och hjärnan

av Per-Ove Lind
Kan jag prestera bättre på jobbet om jag äter en särskild frukost...

Naturliga mediciner : Receptfritt för egenvård

av Per-Ove Lind
Antalet receptfria och alternativa mediciner har ökat lavinartat ...

Magproblem : må bra och ät gott

av Per-Ove Lind
Magproblem är något som drabbar oerhört många människor. Många li...

Maten som botar : Functional food och andra livsmedel som förebygger sjukdom och gör dig frisk

av Per-Ove Lind
Kan man verkligen äta sig friskare? Svaret är ja. Det enda som be...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2