![]() Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk - Flexband
Finns i lager,
133 kr
|
Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
Av Per-Ove Lind

Bok- presentation: |
Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk |
Författar- presentation: |
Per-Ove Lind |
Flexband
Finns i lager,
133 kr
|
Fotograf: | Karin Alfredsson |
Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att utnyttja matens läkande krafter kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Men det finns förstås fler: blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Det är bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, och kan även motverka cancer. Broccoli bör du äta flera gånger i veckan eftersom det är bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen. Baljväxter - ärter, linser och bönor - är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet. Avokado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin, vilket är bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan. Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Maten som botar utkom första gången redan 2001 men har kommit i flera utgåvor sedan dess och har uppdaterats i takt med senare forskning. Här varvas näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Utgåvor
Baljväxter, som ärter, linser och bönor, är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet. Avocado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin. Särskilt bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan.
I "Maten som botar" får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Genom att äta rätt mat kan vi nämligen förebygga allvarliga folksjukdomar.
Per Ove Lind, allmänläkare och författare, varvar i sin bok näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller. Denna nya upplaga är uppdaterad med den senaste forskningen inom området samt illustrerad i färg.
Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att äta rätt mat kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, blåbär, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Functional food är ett begrepp som oftast används i detta sammanhang.
Blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, kan även motverka cancer.
Broccoli bör du äta 3-4 ggr/ vecka. Bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen.
Baljväxter, som ärter, linser och bönor är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet.
Avocado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin. Bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan.
Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som exempelvis anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Författaren varvar näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Det här är en omarbetad utgåva av boken som utkom redan 2001. Boken är uppdaterad med den senaste forskningen inom området samt illustrerad i färg.
I "Maten som botar" får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Genom att äta rätt mat kan vi nämligen förebygga allvarliga folksjukdomar. Baljväxter, som ärter, linser och bönor, är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet. Avocado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin, särskilt bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan.
Per Ove Lind, allmänläkare och författare, varvar i sin bok näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller. Denna nya upplaga är uppdaterad med den senaste forskningen inom området och nya recept samt illustrerad i färg.
Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att äta rätt mat kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. "Functional food" är ett begrepp som oftast används i detta sammanhang.
Blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, kan även motverka cancer.
Broccoli bör du äta 3-4 ggr/vecka. Bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen.
Baljväxter, som ärter, linser och bönor är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet.
Avocado är rik på nyttigt, enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin. Bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan.
Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som exempelvis anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Författaren varvar näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Det här är en omarbetad utgåva av boken som utkom redan 2001. Boken är uppdaterad med den senaste forskningen inom området samt illustrerad i färg.
Med rätt kost kan du ge din kropp de bästa förutsättningarna för ett långt och hälsosamt liv. Genom att utnyttja matens läkande krafter kan flera allvarliga folksjukdomar förebyggas. Här får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft, och varför det är så. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, blåbär, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan.
Maten som botar utkom första gången redan 2001 men har kommit i flera utgåvor sedan dess och har uppdaterats i takt med senare forskning. Här varvas näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Bok: 9295
Anmäl textfel