Söker du efter "Smart av mat : fakta om maten och hjärnan" av Per-Ove Lind? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Smart av mat : fakta om maten och hjärnan
Av Per-Ove Lind

Bok- presentation: |
Smart av mat : fakta om maten och hjärnan |
Författar- presentation: |
Per-Ove Lind |
![]() |
Vad bör man äta och dricka för att hålla hjärnan i trim? Blir man dum om man äter för lite kolhydrater? Att det finns ett samband mellan maten vi äter och vår hälsa är numera vedertaget. Men även vår prestationsförmåga kan påverkas av den mat vi äter.
Per Ove Lind, läkare och expert på området hälsa och mat, reder ut begreppen i sin nya bok.
Kraven på den moderna människan ökar alltmer. Vi ska vara högpresterande både på jobbet och på vår fritid. Vi har också många fler valmöjligheter än tidigare. Att leva i vårt moderna samhälle kräver helt enkelt att vi blir smartare.
Senare årens forskning har visat att man faktiskt kan bli smartare av mat, det vill säga att vissa näringsämnen kan förbättra den kognitiva prestationsförmågan. Forskningen på detta område är mycket intensiv och i boken presenteras de senaste rönen. Läsaren får svar på frågor som:
• Kan jag prestera bättre på jobbet om jag äter en särskild frukost?
• Blir mitt barn intelligentare om jag ammar längre?
• Kan mitt barn som har ADHD bli bättre av att äta omega-3-fetter?
• Kan kaffedrickande förhindra eller försena demens?
• Kan GI-dieten fördumma oss?
Per Ove Lind redogör för den kognitiva effekten av kolhydrater, omega-3-fetter, äggviteämnen, koffein, alkohol, antioxidanter samt betydelsen av viss sorts mat som fisk, skaldjur och medelhavskost.
Utgåvor
Kan jag prestera bättre på jobbet om jag äter en särskild frukost? Blir mitt barn intelligentare om jag
ammar längre? Kan kaffedrickande förhindra eller försena demens?
De senaste årens forskning har visat att det finns ett samband mellan maten vi äter och vår hälsa och prestationsförmåga.
Per Ove Lind, läkare och expert på området hälsa och mat, redogör i sin nya bok för den kognitiva
effekten av kolhydrater, omega-3-fetter, äggviteämnen, koffein, alkohol, antioxidanter samt betydelsen av viss sorts mat som fisk, skaldjur och medelhavskost.
Vad bör man äta och dricka för att hålla hjärnan i trim? Blir man dum om man äter för lite kolhydrater? Att det finns ett samband mellan maten vi äter och vår hälsa är numera vedertaget. Men även vår prestationsförmåga kan påverkas av den mat vi äter.
Per Ove Lind, läkare och expert på området hälsa och mat, reder ut begreppen i sin nya bok.
Kraven på den moderna människan ökar alltmer. Vi ska vara högpresterande både på jobbet och på vår fritid. Vi har också många fler valmöjligheter än tidigare. Att leva i vårt moderna samhälle kräver helt enkelt att vi blir smartare.
Senare årens forskning har visat att man faktiskt kan bli smartare av mat, det vill säga att vissa näringsämnen kan förbättra den kognitiva prestationsförmågan. Forskningen på detta område är mycket intensiv och i boken presenteras de senaste rönen. Läsaren får svar på frågor som:
• Kan jag prestera bättre på jobbet om jag äter en särskild frukost?
• Blir mitt barn intelligentare om jag ammar längre?
• Kan mitt barn som har ADHD bli bättre av att äta omega-3-fetter?
• Kan kaffedrickande förhindra eller försena demens?
• Kan GI-dieten fördumma oss?
Per Ove Lind redogör för den kognitiva effekten av kolhydrater, omega-3-fetter, äggviteämnen, koffein, alkohol, antioxidanter samt betydelsen av viss sorts mat som fisk, skaldjur och medelhavskost.
Bok: 8493
Anmäl textfel