Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Smart av mat : fakta om maten och hjärnan" av Per-Ove Lind? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Smart av mat : fakta om maten och hjärnan

Av Per-Ove Lind

Bok-
presentation:
Smart av mat : fakta om maten och hjärnan
Författar-
presentation:
Per-Ove Lind

Vad bör man äta och dricka för att hålla hjärnan i trim? Blir man dum om man äter för lite kolhydrater? Att det finns ett samband mellan maten vi äter och vår hälsa är numera vedertaget. Men även vår prestationsförmåga kan påverkas av den mat vi äter.
Per Ove Lind, läkare och expert på området hälsa och mat, reder ut begreppen i sin nya bok.

Kraven på den moderna människan ökar alltmer. Vi ska vara högpresterande både på jobbet och på vår fritid. Vi har också många fler valmöjligheter än tidigare. Att leva i vårt moderna samhälle kräver helt enkelt att vi blir smartare.
Senare årens forskning har visat att man faktiskt kan bli smartare av mat, det vill säga att vissa näringsämnen kan förbättra den kognitiva prestationsförmågan. Forskningen på detta område är mycket intensiv och i boken presenteras de senaste rönen. Läsaren får svar på frågor som:

• Kan jag prestera bättre på jobbet om jag äter en särskild frukost?
• Blir mitt barn intelligentare om jag ammar längre?
• Kan mitt barn som har ADHD bli bättre av att äta omega-3-fetter?
• Kan kaffedrickande förhindra eller försena demens?
• Kan GI-dieten fördumma oss?

Per Ove Lind redogör för den kognitiva effekten av kolhydrater, omega-3-fetter, äggviteämnen, koffein, alkohol, antioxidanter samt betydelsen av viss sorts mat som fisk, skaldjur och medelhavskost.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Prisma
Lagerstatus: Definitivt slut

Kan jag prestera bättre på jobbet om jag äter en särskild frukost? Blir mitt barn intelligentare om jag

ammar längre? Kan kaffedrickande förhindra eller försena demens?

De senaste årens forskning har visat att det finns ett samband mellan maten vi äter och vår hälsa och prestationsförmåga.

Per Ove Lind, läkare och expert på området hälsa och mat, redogör i sin nya bok för den kognitiva

effekten av kolhydrater, omega-3-fetter, äggviteämnen, koffein, alkohol, antioxidanter samt betydelsen av viss sorts mat som fisk, skaldjur och medelhavskost.

Vad bör man äta och dricka för att hålla hjärnan i trim? Blir man dum om man äter för lite kolhydrater? Att det finns ett samband mellan maten vi äter och vår hälsa är numera vedertaget. Men även vår prestationsförmåga kan påverkas av den mat vi äter.
Per Ove Lind, läkare och expert på området hälsa och mat, reder ut begreppen i sin nya bok.

Kraven på den moderna människan ökar alltmer. Vi ska vara högpresterande både på jobbet och på vår fritid. Vi har också många fler valmöjligheter än tidigare. Att leva i vårt moderna samhälle kräver helt enkelt att vi blir smartare.
Senare årens forskning har visat att man faktiskt kan bli smartare av mat, det vill säga att vissa näringsämnen kan förbättra den kognitiva prestationsförmågan. Forskningen på detta område är mycket intensiv och i boken presenteras de senaste rönen. Läsaren får svar på frågor som:

• Kan jag prestera bättre på jobbet om jag äter en särskild frukost?
• Blir mitt barn intelligentare om jag ammar längre?
• Kan mitt barn som har ADHD bli bättre av att äta omega-3-fetter?
• Kan kaffedrickande förhindra eller försena demens?
• Kan GI-dieten fördumma oss?

Per Ove Lind redogör för den kognitiva effekten av kolhydrater, omega-3-fetter, äggviteämnen, koffein, alkohol, antioxidanter samt betydelsen av viss sorts mat som fisk, skaldjur och medelhavskost.

Utgivningsdatum: 20080404
9789151849706

Bok: 8493

Anmäl textfel

Utgivning

Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk

av Per-Ove Lind
Baljväxter, som ärter, linser och bönor, är rika på protein, lång...
Flexband, Finns i lager, 133 kr

Smart av mat : fakta om maten och hjärnan

av Per-Ove Lind
Kan jag prestera bättre på jobbet om jag äter en särskild frukost...

Naturliga mediciner : Receptfritt för egenvård

av Per-Ove Lind
Antalet receptfria och alternativa mediciner har ökat lavinartat ...

Magproblem : må bra och ät gott

av Per-Ove Lind
Magproblem är något som drabbar oerhört många människor. Många li...

Maten som botar : Functional food och andra livsmedel som förebygger sjukdom och gör dig frisk

av Per-Ove Lind
Kan man verkligen äta sig friskare? Svaret är ja. Det enda som be...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2