Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Ägg : recept & teknik" av Tove Nilsson? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Ägg : recept & teknik

Av Tove Nilsson

Bok-
presentation:
Ägg : recept & teknik
Författar-
presentation:
Tove Nilsson

"Tove Nilsson är säker, både i sin matlagning och i sina fina matupplägg."
Elle Mat & Vin


"Ett måste för alla som älskar alla former av just ägg."
Svenska Dagbladet


"Höstens finaste kokbok. Gjord med mycket kunskap och värme. Köp den bara!"
Gomorron Sverige


Det finns inget som är så gott som egg benedict frasig brioche, perfekt pocherat ägg som toppas med smörig hollandaise. Eller att lyckas med sin omelett enligt klassiskt franskt manér, fast och slät på ytan utan färg och saftigt krämig inuti.


Hur får man ett perfekt kokt ägg med en krämig gula, vilken är den ultimata tiden och temperaturen? Hur går det till när ägget koagulerar och vad händer när man vispar en majonnäs? I boken hittar du rätt teknik och fakta för att lyckas med allt från kokt och pocherat ägg till 63-gradigt ägg och japansk omelett.


Det här är boken om ägg. Ägget som har en betydande roll i många av de godaste rätterna som finns egg noodles, shakshuka, huevos rancheros, pickled eggs, Scotch egg, egg pizza, solöga, Pelle Jansson, tea eggs och egg custard. Med rätter som dessa kan man, om man vill, äta ägg till varje måltid. Och det vill man.


Tove Nilsson är kock, matskribent och sommelier. Hon anlitas regelbundet av Sveriges ledande mattidningar, medverkar i TV4 Nyhetsmorgon och hörs återkommande i radio där hon delar med sig av sina godaste recept och berättar om det senaste inom matvärlden. Ända sedan Tove åt sin första huevos rancheros på Shopsins i New York för 10 år sedan har hon velat göra en bok om ägg.



"Tove Nilsson är säker, både i sin matlagning och i sina fina matupplägg. En inspirerande bok om man älskar ägg - som ju har en sådan betydande roll i många härliga klassiker."
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin


"Här är boken du inte kan vara utan om du gillar ägg."
Granngården


"En väldigt häftig kokbok."
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige


"En bok för såväl nördarna, som för gemene kokschef som ständigt misslyckas med att få till den perfekta konsistensen."
Vin & Bar-Journalen


"Grundlig, så kan man kort och precist beskriva Tove Nilssons nya ägg-epos."
MatMagasinet

En väldigt häftig kokbok.

Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Natur & Kultur
Lagerstatus: Definitivt slut

"Tove Nilsson är säker, både i sin matlagning och i sina fina matupplägg."
Elle Mat & Vin


"Ett måste för alla som älskar alla former av just ägg."
Svenska Dagbladet


"Höstens finaste kokbok. Gjord med mycket kunskap och värme. Köp den bara!"
Gomorron Sverige


Det finns inget som är så gott som egg benedict frasig brioche, perfekt pocherat ägg som toppas med smörig hollandaise. Eller att lyckas med...

Utgivningsdatum: 20141029
9789127140066

Bok: 237531

Anmäl textfel

Utgivning

Ramen

av Tove Nilsson
Inbunden, Finns i lager, 280 kr

Ägg : recept & teknik

av Tove Nilsson
"Tove Nilsson är säker, både i sin matlagning och i sina fina mat...

Soda, lemonad och snacks

av Tove Nilsson
Årets Svensk Måltidslitteratur 2014 i kategorin Dryckeslitte...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.1