Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Hamburgare och texmex" av Lena Söderström? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Recensioner 

LitteraturMagazinets recension av Hamburgare och texmex, Lena Söderström

Variera fredagsmyset - Hur många salsor finns det i världen?

Det här är framför allt en tillbehörsbok men jag gillar kombinationen av recept i början som mer liknar menyförslag"
Betyg: 3 Betyg: 3 Betyg: 3 Betyg: 3 Betyg: 3
Den här boken behövs i Sverige idag av två anledningar; vi äter hamburgare på snabbmatställen och vi äter samma tacos varje fredagsmys. Så fundamentalt fel alltså! Hamburgare ska lagas hemma och tacos ska varieras. Om man läser Lena Söderströms bok "Hamburgare och texmex" kan man få en smärre aha-upplevelse. Hur många salsor finns det i världen egentligen? Man inser hur enkelt det är att varier...
LitteraturMagazinets recensent: Erika Wallman
 Information från förlaget 

Hamburgare och texmex

Av Lena Söderström

Bok-
presentation:
Hamburgare och texmex
Författar-
presentation:
Lena Söderström

Saftiga hamburgare, kryddiga tacos, heta wraps - junkfood har tagit klivet in på de trendiga restaurangerna. På barmenyer erbjuds lyxig texmex och varje trendig krog med självaktning har en hamburgare på menyn, lagad på det bästa köttet som köket har att erbjuda. Burgare, tacos och wraps är traditionell gatumat som man lätt kan lyfta till helt nya nivåer också i sitt eget kök. Det enkla tricket? Använd bra råvaror - så gör du snabbt och enkelt godare, fräschare junkfood hemma.
Till recepten i den här boken har Lena Söderström hämtat inspiration både från den klassiska amerikanska hamburgaren, och från det färgstarka texmexköket med rötter i Texas och på den amerikanska sydvästkusten på gränsen mellan USA och Mexiko. Där äter man ofta maten helt opretentiöst på plasttallrikar och utan bestick, men man snålar aldrig med smakerna eller på kvaliteten.
Här hittar man maffiga, saftiga burgare, kryddiga kött-, fisk-, kyckling- och vegotacos, wraps och quesadillas, heta och fruktiga salsor, kryddiga röror med färska örter, matiga bönröror med chili och massor av fräscht doftande mynta och koriander.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Bokförlaget Semic
Lagerstatus: Avvaktar tilltrycksbeslut

Saftiga hamburgare, kryddiga tacos, heta wraps - junkfood har tagit klivet in på de trendiga restaurangerna. Traditionell gatumat som man lätt kan lyfta till helt nya nivåer också i sitt eget kök. Det enkla tricket? Använd bra råvaror - så gör du snabbt och enkelt godare, fräschare junkfood hemma.


Till recepten i den här boken har Lena Söderström hämtat inspiration både från den klassiska amerikanska hamburgaren, och från det färgstarka texmexköket med rötter på den amerikanska sydvästkusten på gränsen mellan USA och Mexiko.


Här hittar man maffiga, saftiga burgare, kryddiga kött-, fisk-, kyckling- och vegotacos, wraps och quesadillas, heta och fruktiga salsor, kryddiga röror med färska örter, matiga bönröror med chili och massor av fräscht doftande mynta och koriander.


Helt enkelt otroligt god mat, lika bra när vardagslyxen lockar som när det är dags för finmiddag eller färgstark, kryddig festbuffé.

Saftiga hamburgare, kryddiga tacos, heta wraps - junkfood har tagit klivet in på de trendiga restaurangerna. På barmenyer erbjuds lyxig texmex och varje trendig krog med självaktning har en hamburgare på menyn, lagad på det bästa köttet som köket har att erbjuda. Burgare, tacos och wraps är traditionell gatumat som man lätt kan lyfta till helt nya nivåer också i sitt eget kök. Det enkla tricket? Använd bra råvaror - så gör du snabbt och enkelt godare, fräschare junkfood hemma.


Till recepten i den här boken har Lena Söderström hämtat inspiration både från den klassiska amerikanska hamburgaren, och från det färgstarka texmexköket med rötter i Texas och på den amerikanska sydvästkusten på gränsen mellan USA och Mexiko. Där äter man ofta maten helt opretentiöst på plasttallrikar och utan bestick, men man snålar aldrig med smakerna eller på kvaliteten.


Här hittar man maffiga, saftiga burgare, kryddiga kött-, fisk-, kyckling- och vegotacos, wraps och quesadillas, heta och fruktiga salsor, kryddiga röror med färska örter, matiga bönröror med chili och massor av fräscht doftande mynta och koriander.

Utgivningsdatum: 20130826
9789155259976

Bok: 208795
 Artiklar 

Svenska Måltidsakademiens prisutdelning

Magnus Nilsson skrev årets bästa kokbok

Svenska Måltidsakademien har nu utsett årets bästa måltidslitteratur. Vinnaren alla kategorier blev "Fäviken" av kocken Magnus Nilsson (bilden) som driver restaurang Fäviken i Järpen utanför Åre. Folkets röst gick till boken "Mannerströms fisk" av Leif Mannerström.

Sverige är ett av de länder där det ges ut flest kokböcker per invånare och det berömda påståendet att det ges ut en kokbok om dagen i Sverige ligger nog fortfarande ganska nära sanningen. I årets katalog över tävlingsbidrag fanns 312 titlar.

Läs mer ...

Anmäl textfel

Utgivning

Sött! : desserter, bakverk och godis

av Lena Söderström
Inbunden, Finns i lager, 212 kr

Pizza : grädda, grilla, njut

av Lena Söderström
Inget slår smaken av nygräddad pizza. Inte minst om man är sin eg...
Inbunden, Finns i lager, 217 kr

Hamburgare och texmex

av Lena Söderström
Saftiga hamburgare, kryddiga tacos, heta wraps - junkfood har tag...

Pajer - matiga och söta

av Lena Söderström
Lena Söderström har lagt sig vinn om att göra en bok med pajer so...

Korvgrytor : och annat läckert med korv

av Lena Söderström
Om 2010 var surdegens år, är 2011 korvens. Det folkkära halvfabri...

Fredagsgott utan stress

av Lena Söderström
I FREDAGSGOTT UTAN STRESS finns många recept på lättlagad och god...

Festmat utan stress : snabbt, lättlagat & lyxigt

av Lena Söderström
Glöm krångliga recept och tidskrävande rätter - välj bland allt d...

Lördagsgott utan stress

av Lena Söderström
När helgen kommer får vi tillfälle att laga mat utan tidspress oc...

Pasta

av Lena Söderström
Alla älskar pasta! Suverän till vardags och oslagbar vid festliga...

Fisk & skaldjur : Enkelt och läckert

av Lena Söderström
Lena Söderströms recept gör det lätt att lyckas med fisk och skal...

Grytor och andra allt-i-ett-rätter

av Lena Söderström
Visst är det bekvämt med mat som kan lagas allt-i-ett! Det kan va...

Variera bjudmaten med nya, läckra tillbehör

av Lena Söderström
När vi planerar en middagsbjudning utgår vi ofta från en paradrät...

Billiga veckan : från fattigmanspasta till budgetlyx

av Lena Söderström
Turbosnabba rätter, fattigmanspasta och lyxig helgmiddag. Här sam...

Små rätter: Tapas, antipasti, smörgåsbord, asiatiskt, meze, zakuski

av Lena Söderström
Ett bord med många små rätter tilltalar både öga och smaklökar!Vi...

Pajer

av Lena Söderström
Hembakad paj med sprött pajskal och saftig fyllning smakar gott b...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.3.4