Söker du efter "Pajer - matiga och söta" av Lena Söderström? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Pajer - matiga och söta
Av Lena Söderström
Bok- presentation: |
Pajer - matiga och söta |
Författar- presentation: |
Lena Söderström |
Massor av nya, läckra pajrecept med Lena Söderströms fräscha twist! Här finns matiga pajer för både vardagsmiddag och fest. Somliga fyllningar är klassiker, annat är nytt och annorlunda. En klassiker är pajen med champagnekorkar… Små karljohansvampar, alltså! Andra klassiker som Lena gör på sitt sätt är quiche maritime, med saffran och skaldjur, och quiche lorraine. Lena är inte främmande för att fylla pajskalet på nya sätt, som pajen med fyllning av aubergine och nötfärs, en pajvariant av moussaka, helt enkelt. Många pajer är inspirerade av Lenas utländska favoriträtter, t ex en pajvariant av isallad caprese, alltså en tomat- och mozzarellasallad, och pesto. En paj rymmer "fredagsmysets" texmexkryddiga korvar och serveras med ananassalsa. Svenska smaker finns förstås också… En strömmingslåda, smaksatt med kaviar eller pepparrotsvisp, men som serveras mycket annorlunda - i ett pajskal. Det finns också nya sätt att servera paj på, t ex som drinktilltugg eller i stället för ostbricka kan man bjuda på tre-sorters-ost-pajer med tomatmarmelad. Boken innehåller även många vegetariska pajer. Mycket annorlunda är de små lökpajerna som görs av stora lökar som halveras och sveps in i smördeg. Flera pajer görs som fri form, alltså inte i någon pajform utan innehållet läggs mitt på en utkavlad rundel, sedan viks degkanten upp runt om. De söta pajerna innehåller alla tänkbara favoritsmaker - äpplen, björnbär, citruskräm, nektariner och rabarber. Några söta pajer görs med smördeg som bas - som päronpajen som dessutom innehåller mandelmassa. Boken innehåller även en detaljerad pajskola i text och bild.
Utgåvor
Lena Söderström har lagt sig vinn om att göra en bok med pajer som alla verkligen ska kunna laga och lyckas med. Alla pajer görs med en ny och fräsch twist. Till flera pajer finns dessutom förslag på goda tillbehör och förstås recept på dem. Ett stort plus är den detaljerade "pajskolan" som visar i text och bild hur man gör för att få till det perfekta resultatet.
Här finns matiga pajer för både vardagsmiddag och fest. Många pajer är inspirerade av Lenas utländska favoriträtter, som "tapaspajerna" av smördeg med fyllning av bland annat manchego. Svenska smaker finns förstås också med, såväl som minipajer vegopajer och söta pajer.
Massor av nya, läckra pajrecept med Lena Söderströms fräscha twist! Här finns matiga pajer för både vardagsmiddag och fest. Somliga fyllningar är klassiker, annat är nytt och annorlunda. En klassiker är pajen med champagnekorkar… Små karljohansvampar, alltså! Andra klassiker som Lena gör på sitt sätt är quiche maritime, med saffran och skaldjur, och quiche lorraine. Lena är inte främmande för att fylla pajskalet på nya sätt, som pajen med fyllning av aubergine och nötfärs, en pajvariant av moussaka, helt enkelt.
Många pajer är inspirerade av Lenas utländska favoriträtter, t ex en pajvariant av isallad caprese, alltså en tomat- och mozzarellasallad, och pesto. En paj rymmer "fredagsmysets" texmexkryddiga korvar och serveras med ananassalsa.
Svenska smaker finns förstås också… En strömmingslåda, smaksatt med kaviar eller pepparrotsvisp, men som serveras mycket annorlunda - i ett pajskal. Det finns också nya sätt att servera paj på, t ex som drinktilltugg eller i stället för ostbricka kan man bjuda på tre-sorters-ost-pajer med tomatmarmelad.
Boken innehåller även många vegetariska pajer. Mycket annorlunda är de små lökpajerna som görs av stora lökar som halveras och sveps in i smördeg. Flera pajer görs som fri form, alltså inte i någon pajform utan innehållet läggs mitt på en utkavlad rundel, sedan viks degkanten upp runt om.
De söta pajerna innehåller alla tänkbara favoritsmaker - äpplen, björnbär, citruskräm, nektariner och rabarber. Några söta pajer görs med smördeg som bas - som päronpajen som dessutom innehåller mandelmassa.
Boken innehåller även en detaljerad pajskola i text och bild.
Bok: 192087
Anmäl textfel