Författarporträtt
Mats Ekdahl
Recensioner
LitteraturMagazinets recension av Tore Wretman : maten och livet, Mats Ekdahl
En stor gärning förvandlad till en platt tidslinje
Det är minst sagt besynnerligt att det inte getts ut en omfattande biografi om Tore Wretmans livsgärning tidigare.
Vem introducerade det nya franska köket i Sverige?
Vem var med om att skapa både Gastronomiska akademien och tävlingen Årets kock?
Vem anses vara en den svenska husmanskostens främsta förkämpar?
Vem sägs ha tagit baguetten till Sverige och gett den namnet Pain Riche?
När man är det självkl...
Ägget : "Intet i hela kokkonsten kan jämföras med ägget"
Av:
Mats Ekdahl
|
Tore Wretman : maten och livet
Av:
Mats Ekdahl
Initierat, engagerat och kunnigt skildras här Tore Wretmans långa bana från ung kökspojke till praktik på flera av världens främsta restauranger och hotell. Mer än någon annan i Sverige...
|
Anmäl textfel