Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Pluras kokbok : Provence, Kungsholmen, Koster - Inbunden
Finns i lager, 183 kr
 Information från förlaget 

Pluras kokbok : Provence, Kungsholmen, Koster

Av Plura Jonsson

Bok-
presentation:
Pluras kokbok : Provence, Kungsholmen, Koster
Författar-
presentation:
Plura Jonsson
Inbunden
Finns i lager, 183 kr

Pluras konster i köket är numera vida berömda och denne ständigt aktuelle musiker syns ofta i matlagningsprogram och mellan pärmarna på kokböcker för livsnjutare. I ett nytt och plånboksvänligt smartformat kan alla nu njuta av Pluras allra första kokbok - kanske den som ligger honom närmast om hjärtat. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna; medelhavsmat i Provence, fisk och skaldjur på Koster och husmanskost hemma på Kungsholmen. Köp en billig biljett och följ med på Pluras första matresa!

"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Jag kunde inte undgå det, från det att jag öppnade ögonen på morgonen tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck.

Under åren som gått har jag lagat och provat och ibland kommit på nya vinklingar och kommit underfund med att jag behöver inte så mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha världens alla kryddor hemma i skåpet, jag har mitt eget kök, lagar min egen mat. En färsk fisk behöver ingen fancy sås, det mår den bara dåligt av, den behöver lite salt och peppar, kanske lite smält smör, tro mig, så enkelt är det.

Här är helt enkelt recept på mat som jag lärt mig att laga och som jag fortfarande lagar från och till. Saker jag lärt av mamma Magda och Tore Wretman, av människor jag träffat i Sverige och utomlands, rätter som serverats mig på restauranger i Spanien, Frankrike, London, New York och Venedig. Mat jag lärt mig under 40 års tid.

Vi började i Frankrike, eftersom det franska köket ju haft stort inflytande på vårt svenska kök, vi fortsatte till Sydkoster på västkusten, den ö som jag tillbringat så mycket tid på de senaste 10 åren, med all fisk och skaldjur som där kan fås. Och vi avslutade hemma hos mig i Stockholm och lagade en del husmanskost, både klassisk svensk och sånt som kanske blir klassiker om 20 år."

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

Pluras tredje bok. Äntligen, säger många, nu kommer kokboken!

Pluras mat helt enkelt. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna.

"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Från jag öppnade ögonen på morgon tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck ..."

Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.

Pluras tredje bok. Äntligen, säger många, nu kommer kokboken! Pluras mat helt enkelt. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna. Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.

"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Jag kunde inte undgå det, från det att jag öppnade ögonen på morgonen tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck.
Under åren som gått har jag lagat och provat och ibland kommit på nya vinklingar och kommit underfund med att jag behöver inte så mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha världens alla kryddor hemma i skåpet, jag har mitt eget kök, lagar min egen mat. En färsk fisk behöver ingen fancy sås, det mår den bara dåligt av, den behöver lite salt och peppar, kanske lite smält smör, tro mig, så enkelt är det.
Här är helt enkelt recept på mat som jag lärt mig att laga och som jag fortfarande lagar från och till. Saker jag lärt av mamma Magda och Tore Wretman, av människor jag träffat i Sverige och utomlands, rätter som serverats mig på restauranger i Spanien, Frankrike, London, New York och Venedig. Mat jag lärt mig under 40 års tid.
Vi började i Frankrike, eftersom det franska köket ju haft stort inflytande på vårt svenska kök, vi fortsatte till Sydkoster på västkusten, den ö som jag tillbringat så mycket tid på de senaste 10 åren, med all fisk och skaldjur som där kan fås. Och vi avslutade hemma hos mig i Stockholm och lagade en del husmanskost, både klassisk svensk och sånt som kanske blir klassiker om 20 år."

Utgivningsdatum: 20090909
9789113023465

Inbunden
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Finns i lager

Pluras kokbok innehåller mamma Magdas husmanskost men också internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna.

"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Från jag öppnade ögonen på morgon tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck..."

Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.

Boken är ett förminskat kartonnage av boken som ursprungligen kom 2009.

I Pluras kokbok finns mamma Magdas husmanskost men också internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna.
"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Från jag öppnade ögonen på morgon tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck..."

Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.
Boken är ett förminskat kartonnage av boken som ursprungligen kom 2009.

Utgivningsdatum: 20110830
9789113038728

Danskt band
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

Pluras konster i köket är numera vida berömda och denne ständigt aktuelle musiker syns ofta i matlagningsprogram och mellan pärmarna på kokböcker för livsnjutare. I ett nytt och plånboksvänligt smartformat kan alla nu njuta av Pluras allra första kokbok - kanske den som ligger honom närmast om hjärtat. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna; medelhavsmat i Provence, fisk och skaldjur på Koster och husmanskost hemma på Kungsholmen. Köp en billig biljett och följ med på Pluras första matresa!

Utgivningsdatum: 20140401
9789113058597

Bok: 8977

Anmäl textfel

Utgivning

Pluras jul och nyår

av Plura Jonsson
"Jag lagar julmat för mitt höga nöjes skull. Jag gör det för alla...

Grilla för kärlekens skull

av Plura Jonsson
I Grilla för kärlekens skull har artisten, författ­aren, levnadsk...

Pluras husman : en hyllning till maten jag älskar

av Plura Jonsson
Rocksångaren, författaren och tv-kocken Plura Jonsson behöver ing...

Pluras spanska kokbok - Mallorca-Barcelona-Estocolmo

av Plura Jonsson
"Det är hjärtat som är det viktiga i spansk matlagning, ja, i all...

Resa genom ensamheten

av Plura Jonsson
"När jag vintern 2007 blev uppmanad att skriva en blogg som en de...

Pluras kokbok : Provence, Kungsholmen, Koster

av Plura Jonsson
Pluras tredje bok. Äntligen, säger många, nu kommer kokboken! Pl...
Inbunden, Finns i lager, 183 kr

Resa genom ensamheten : svart blogg och det ljuva livet

av Plura Jonsson
"När jag vintern 2007 blev uppmanad att skriva en blogg som en de...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.1