Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Glöggboken : recept, tillbehör och historia" av Anki Mogensen? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Recensioner 

LitteraturMagazinets recension av Glöggboken : recept, tillbehör och historia, Anki Mogensen

Lagom avancerat om glögg väcker lusten att prova själv

En bra hjälpreda för den som vill bort från den söta köpeglöggen"
Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4
Få saker associeras lika starkt med julen som doften av glöggkryddor och få presenter är lika välkomna som en egentillverkad flaska glögg. "Glöggboken" kan bli en bra hjälpreda för den som vill bort från den söta köpeglöggen och den uttjatade pepparkakan med grönmögelost. Boken innehåller så klart recept på glögg, från saftglögg till starkvinsglögg, men också rec...
LitteraturMagazinets recensent: Erika Wallman
 Information från förlaget 

Glöggboken : recept, tillbehör och historia

Av Anki Mogensen, Annika Mogensen

Bok-
presentation:
Glöggboken : recept, tillbehör och historia
Författar-
presentation:
Anki Mogensen

"En mysig liten bok... härlig för alla som gillar svensk jultradition!"

Bibliotekstjänst

"Bra hjälpreda för den som vill bort från den söta köpeglöggen... En särdeles lämplig present i adventstid."

LitteraturMagazinet

Glögg är festligt, gott, vackert och stämningsfullt. Glögg är en lika självklar del av det svenska julfi-randet som adventsljus, pepparkakor och sill. Men glögg omfattar mycket mer än själva drycken. Att bjuda in till glögg är en tradition som står för enkel samvaro, värme och julstämning.

Många gör sin egen glögg - provar sig fram eller följer ett väl beprövat familjerecept. Andra botaniserar med nöje bland de många glöggproducenternas rika utbud, läser recensioner och följer med i trender och nyheter.

Oavsett vilket ditt förhållande till glögg är - denna bok ger såväl kunskap som stämning och inspiration.

I Glöggboken - den enda i sitt slag - får du läsa om glögg, du får flera olika recept på glögg och dessutom recept på något att äta till glöggen. Receptbredden är stor, från julgodis och pepparkakor till honungsgratinerade fikon och dadlar fyllda med fetaost, för att både barn och vuxna med olika smak ska hitta någonting som frestar.

Även Mats-Eric Nilsson (Den hemlige kocken) och Karoline Jönsson (Det gröna skafferiet) medverkar med texter.

Boken är rikt illustrerad med stämningsfulla foton i färg.

ANKi MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera böcker om mat, bl a Kockarnas bröd och Kockarnas vin. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf med flera utställningar och böcker i bagaget.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Ordalaget Bokförlag
Lagerstatus: Definitivt slut

I Glöggboken - den enda i sitt slag - får du läsa om glögg, du får flera olika recept på glögg och dessutom recept på något att äta till glöggen. Receptbredden är stor, från julgodis och pepparkakor till fikon med serranoskinka och dadlar fyllda med fetaost, för att både barn och vuxna med olika smak ska hitta någonting som frestar.

Stämningsfulla foton i färg.

Utgivningsdatum: 20130924
9789174690651

Bok: 208597
 Krönikor 

Erika Wallman djupdyker bland årets julkokböcker

Årets trend är julkokböcker "extra allt"

Adventstider och dags att börja tänka på julen. LitteraturMagazinets matskribent Erika Wallman som har scannat av årets utbud av juliga kokböcker och konstaterar att tiden då "julkokböcker" enbart handlade om julhelgen och julbordet definitivt är förbi. En och annan höstgryta och tips på både semlor och våfflor slinker med. "Kan författarna helt enkelt inte tygla sig?" undrar hon.

Läs mer ...

Anmäl textfel

Utgivning

Gröt : med granola, sylt och andra tillbehör

av Anki Mogensen
Gröt har blivit trendigt! Här får du grundrecept på olika grötar ...
Inbunden, Finns i lager, 226 kr

Godisboken : recept, nostalgi och historia

av Anki Mogensen
Det godaste godiset gör du själv! I Godisboken får du en lång rad...

Glöggboken : recept, tillbehör och historia

av Anki Mogensen
I Glöggboken - den enda i sitt slag - får du läsa om glögg, du få...

Kockarnas vin : kombinera vin och mat med några av Sveriges främsta kockar

av Anki Mogensen
Tanken med den här boken är inte att du ska bli expert på viner....

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.3.4