Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Bär & bakverk" av Elisabeth Johansson? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Bär & bakverk

Av Elisabeth Johansson

Bok-
presentation:
Bär & bakverk
Författar-
presentation:
Elisabeth Johansson

”Att äga en bärbuske och strunta i att plocka bären är detsamma som att sätta in pengarna på banken och strunta i att ta ut dem.” Det säger författaren till Bär & bakverk. Och det är med smittande entusiasm Elisabeth Johansson visar hur man fixar allt från havtornspaj till hallontarteletter.

Bär & bakverk är en annorlunda bärbok med enkla recept och grundläggande fakta om 16 svenska bär: smultron, hallon, jordgubbar, vinbär, krusbär, körsbär, björnbär, blåbär, hjortron, lingon, rönnbär, fläder, salmbär, aronia, åkerbär och havtorn.
Med Bär & bakverk får dessa fantastiska bär äntligen en renässans. Bären är delikata som smakbärare och skänker färg, konsistens och innehåll till bokens bakverk.
Varje bär har fått sitt kapitel med en personlig beskrivning om var de växer och vilket släkte de tillhör. Dessutom står det lite om näringsinnehåll och vad som passar bra att göra med de olika bären.
Recepten är okomplicerade och till för att skapa lust både att plocka bären och att baka goda bakverk. Här finns något för alla och boken innehåller såväl den enklaste smulpajen som de mer avancerade moussebitarna och tårtorna.
Avslutningsvis går Elisabeth Johansson igenom tillbehör och grunddegar och ger allmänna tips om bakning.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Prisma
Lagerstatus: Definitivt slut

Smultron, vinbär, björnbär, rönnbär, åkerbär och havtorn... Med Bär & bakverk får dessa fantastiska bär äntligen en renässans. Elisabeth Johansson bjuder i sin nya bok på personliga beskrivningar av 16 svenska bär samt okomplicerade recept på såväl enkla smulpajer som mer avancerade moussebitar och tårtor.

”Att äga en bärbuske och strunta i att plocka bären är detsamma som att sätta in pengarna på banken och strunta i att ta ut dem.” Det säger författaren till Bär & bakverk. Och det är med smittande entusiasm Elisabeth Johansson visar hur man fixar allt från havtornspaj till hallontarteletter.

Bär & bakverk är en annorlunda bärbok med enkla recept och grundläggande fakta om 16 svenska bär: smultron, hallon, jordgubbar, vinbär, krusbär, körsbär, björnbär, blåbär, hjortron, lingon, rönnbär, fläder, salmbär, aronia, åkerbär och havtorn.
Med Bär & bakverk får dessa fantastiska bär äntligen en renässans. Bären är delikata som smakbärare och skänker färg, konsistens och innehåll till bokens bakverk.
Varje bär har fått sitt kapitel med en personlig beskrivning om var de växer och vilket släkte de tillhör. Dessutom står det lite om näringsinnehåll och vad som passar bra att göra med de olika bären.
Recepten är okomplicerade och till för att skapa lust både att plocka bären och att baka goda bakverk. Här finns något för alla och boken innehåller såväl den enklaste smulpajen som de mer avancerade moussebitarna och tårtorna.
Avslutningsvis går Elisabeth Johansson igenom tillbehör och grunddegar och ger allmänna tips om bakning.

Utgivningsdatum: 20060530
9789151845531

Bok: 7078

Anmäl textfel

Utgivning

Svenska Lantköket

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Texas smokey BBQ

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

VEGO : din nya gröna livsstil

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Stora boken om såser

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Baka med godis, lakrits & choklad

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Baka enkla bröd

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Baka utan gluten

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Sött & Salt : snacks godis plockmat

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Smulpajer

av Elisabeth Johansson
Häftad, Finns i lager, 151 kr

Fun Dining

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 226 kr

Lakrits: godis, bakverk, desserter, mat & dryck

av Elisabeth Johansson
120125    Unik bok om lakrits!Äntligen kommer den heltäckande rec...

Choklad: Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass

av Elisabeth Johansson
Följ med den flerfaldigt prisbelönta konditorn Elisabeth Johansso...

Glass : hemgjord glass, ice pop, paletas, glasstårta, strössel och maräng

av Elisabeth Johansson
Glass innehåller allt du behöver veta för att lyckas göra egen gl...
Inbunden, Finns i lager, 280 kr

Mina efterrätter

av Elisabeth Johansson
I Mina efterrätter har Elisabeth Johansson, en av Sveriges mest s...

Godis

av Elisabeth Johansson
Det godaste godiset gör man hemma själv, året runt och inte bara ...

Mat, vin och vanilj från Sydafrika

av Elisabeth Johansson
Det här är en mat-, vin- och inspirationsbok med tema Sydafrika. ...

Choklad

av Elisabeth Johansson
I Choklad finns recept för alla chokladälskare allt från kladdka...
Inbunden, Finns i lager, 154 kr

Lakrits, mint och choklad

av Elisabeth Johansson
Tre fantastiska smaker i en och samma bok lakrits, mint och chok...
Häftad, Finns i lager, 280 kr

Älskade jordgubbar : från drink till dessert

av Elisabeth Johansson
Finns det något svenskare än jordgubbar till midsommartid?Älskade...

Smulpajer : till kaffe och dessert

av Elisabeth Johansson
Finns det något härligare än doften av hembakat? Och vad kan vara...

Min äppelbok

av Elisabeth Johansson
Det är något speciellt med äpplen, och det är inte för inte som d...

Bär & bakverk

av Elisabeth Johansson
Smultron, vinbär, björnbär, rönnbär, åkerbär och havtorn... Med B...

Iskallt! : från vaniljglass till semifreddo

av Elisabeth Johansson
Elisabeth Johansson, aktuell som guldmedaljör vid Mat-OS i Erfurt...

Buffé! : från mingel till festbuffé

av Elisabeth Johansson
Nya fräscha favoriter och klassiker i ny tappning. Plocka ihop re...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.1