Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Choklad: Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass" av Elisabeth Johansson? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Choklad: Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass

Av Elisabeth Johansson

Bok-
presentation:
Choklad: Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass
Författar-
presentation:
Elisabeth Johansson

Den ultimata boken om choklad

Prisbelönta konditorn Elisabeth Johansson presenterar omkring 100 spännande chokladrecept, mestadels nya men också traditionella recept i ny tappning: kakor, tårtor, bakverk, desserter, glass, godis och drycker. Det finns även praktiska teknikavsnitt i boken som beskriver hur man tempererar choklad, gjuter plattor, kakor och praliner, lite om chokladens nyttiga egenskaper med tips på nyttiga chokladmellanmål. Här finns färgstarka texter om chokladens ursprung, intressanta smakkombinationer som t ex lakrits och chili tillsammans med choklad. I boken beskrivs också hur man framställer choklad från kakaobönor och hur man bäst väljer dryck till choklad. Nytt för några år sedan i chokladvärlden är råchoklad - där varken kakaobönan eller chokladen hettas upp över 42,5 grader. Chokladen behåller på så sätt sina naturliga och nyttiga näringsämnen och får en mjukare och bredare arom än om man rostar bönorna och värmer upp chokladen traditionellt. Råchoklad innehåller höga halter av järn, zink och magnesium samt MAO-hämmare som stimulerar signalsubstanser i hjärnan som ger må bra-känsla. Boken innehåller ett helt kapitel om råchoklad och recept anpassade till raw food-principen. Det finns många fantastiska recept i den här stora chokladboken: nyttiga chokladbollar med olika smaksättningar; chokladpaj med torkade bär, frukt och nötter; chilichokladtårta för den som gillar starka smaker; pain au chocolat - chokladwienerbröd; saltlakritspraliner; tryfflar av olika slag; glasspinnar med kokos; hallon-& passionsmums; hemgjord chokladpudding; mjölkchokladshake och varma chokladdrycker. En personlig chokladbok med väl utvalda chokladrecept!

Utgåvor

Kartonnage
Förlag: Bonnier Fakta
Lagerstatus: Definitivt slut

Följ med den flerfaldigt prisbelönta konditorn Elisabeth Johansson in i hennes värld av choklad. Lär dig göra kakor, tårtor, bakverk, desserter, glass, godis och drycker på ett nyskapande sätt. Runt 100 spännande recept, praktiska avsnitt om hur man tempererar choklad, gjuter plattor, kakor och praliner, ekologiska bonusrecept med råchoklad, oväntade smakkombinationer och initierade råd om hur man väljer rätt choklad till rätt tillfälle.


Recept på: chilichokladtårta; nyttiga chokladbollar med olika smaksättningar; pain au chocolat; saltlakritspraliner; tryfflar av alla de slag; hallon-& passionsmums; hemgjord chokladpudding; mjölkchokladshake och mycket mer.


Den här boken tar dig till chokladens paradis på jorden.


 3012

Den ultimata boken om choklad



Prisbelönta konditorn Elisabeth Johansson presenterar omkring 100 spännande chokladrecept, mestadels nya men också traditionella recept i ny tappning: kakor, tårtor, bakverk, desserter, glass, godis och drycker.

Det finns även praktiska teknikavsnitt i boken som beskriver hur man tempererar choklad, gjuter plattor, kakor och praliner, lite om chokladens nyttiga egenskaper med tips på nyttiga chokladmellanmål. Här finns färgstarka texter om chokladens ursprung, intressanta smakkombinationer som t ex lakrits och chili tillsammans med choklad. I boken beskrivs också hur man framställer choklad från kakaobönor och hur man bäst väljer dryck till choklad.

Nytt för några år sedan i chokladvärlden är råchoklad - där varken kakaobönan eller chokladen hettas upp över 42,5 grader. Chokladen behåller på så sätt sina naturliga och nyttiga näringsämnen och får en mjukare och bredare arom än om man rostar bönorna och värmer upp chokladen traditionellt. Råchoklad innehåller höga halter av järn, zink och magnesium samt MAO-hämmare som stimulerar signalsubstanser i hjärnan som ger må bra-känsla. Boken innehåller ett helt kapitel om råchoklad och recept anpassade till raw food-principen.

Det finns många fantastiska recept i den här stora chokladboken: nyttiga chokladbollar med olika smaksättningar; chokladpaj med torkade bär, frukt och nötter; chilichokladtårta för den som gillar starka smaker; pain au chocolat - chokladwienerbröd; saltlakritspraliner; tryfflar av olika slag; glasspinnar med kokos; hallon-& passionsmums; hemgjord chokladpudding; mjölkchokladshake och varma chokladdrycker.

En personlig chokladbok med väl utvalda chokladrecept!

Utgivningsdatum: 20120904
9789174242041

Bok: 191961

Anmäl textfel

Utgivning

Svenska Lantköket

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Texas smokey BBQ

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

VEGO : din nya gröna livsstil

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Stora boken om såser

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Baka med godis, lakrits & choklad

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Baka enkla bröd

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Baka utan gluten

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Sött & Salt : snacks godis plockmat

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Smulpajer

av Elisabeth Johansson
Häftad, Finns i lager, 151 kr

Fun Dining

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 226 kr

Lakrits: godis, bakverk, desserter, mat & dryck

av Elisabeth Johansson
120125    Unik bok om lakrits!Äntligen kommer den heltäckande rec...

Choklad: Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass

av Elisabeth Johansson
Följ med den flerfaldigt prisbelönta konditorn Elisabeth Johansso...

Glass : hemgjord glass, ice pop, paletas, glasstårta, strössel och maräng

av Elisabeth Johansson
Glass innehåller allt du behöver veta för att lyckas göra egen gl...
Inbunden, Finns i lager, 280 kr

Mina efterrätter

av Elisabeth Johansson
I Mina efterrätter har Elisabeth Johansson, en av Sveriges mest s...

Godis

av Elisabeth Johansson
Det godaste godiset gör man hemma själv, året runt och inte bara ...

Mat, vin och vanilj från Sydafrika

av Elisabeth Johansson
Det här är en mat-, vin- och inspirationsbok med tema Sydafrika. ...

Choklad

av Elisabeth Johansson
I Choklad finns recept för alla chokladälskare allt från kladdka...
Inbunden, Finns i lager, 154 kr

Lakrits, mint och choklad

av Elisabeth Johansson
Tre fantastiska smaker i en och samma bok lakrits, mint och chok...
Häftad, Finns i lager, 280 kr

Älskade jordgubbar : från drink till dessert

av Elisabeth Johansson
Finns det något svenskare än jordgubbar till midsommartid?Älskade...

Smulpajer : till kaffe och dessert

av Elisabeth Johansson
Finns det något härligare än doften av hembakat? Och vad kan vara...

Min äppelbok

av Elisabeth Johansson
Det är något speciellt med äpplen, och det är inte för inte som d...

Bär & bakverk

av Elisabeth Johansson
Smultron, vinbär, björnbär, rönnbär, åkerbär och havtorn... Med B...

Iskallt! : från vaniljglass till semifreddo

av Elisabeth Johansson
Elisabeth Johansson, aktuell som guldmedaljör vid Mat-OS i Erfurt...

Buffé! : från mingel till festbuffé

av Elisabeth Johansson
Nya fräscha favoriter och klassiker i ny tappning. Plocka ihop re...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.1