Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Iskallt! : från vaniljglass till semifreddo" av Elisabeth Johansson? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Iskallt! : från vaniljglass till semifreddo

Av Elisabeth Johansson

Bok-
presentation:
Iskallt! : från vaniljglass till semifreddo
Författar-
presentation:
Elisabeth Johansson

Jag har alltid älskat glass – det är bland det godaste som finns! Dessutom tycker jag att det är otroligt roligt att göra glass”, säger Elisabeth Johansson som därmed känns som en alldeles självklar författare till Iskallt!

Vi vet nämligen redan att författaren är en gudabenådad matlagare och en pedagogisk och inspirerande receptskrivare. Det har hon visat i massor av matreportage och inte minst i sin första kokbok, Buffé!, som kom 2004 och som redan fått tryckas i ny upplaga.

”Recepten har utvecklats en del sedan jag började i branschen. Nu finns det parfaiter, sorbeter, granitéer, semifreddo och nya glassar som ständigt förändras i karaktär, konsistens och smak.”

Vet man bara lite om grunderna i glasstillverkning är det bara att ’rocka loss’ med choklad, nötter, kakor, frukter, bär, tillbehör, toppingar och olika serveringssätt! Kör glassen i mixern tillsammans med en skvätt färskpressad juice. Eller häll på en nybryggd espresso och riv lite choklad över. Häll likör, sourze eller mousserande vin över glassen eller varför inte prova att slå lite vaniljvodka över en syrlig sorbetkula!

Här är massor av enkla recept!

Visst är det gott med glass?

Utgåvor

Kartonnage
Förlag: Prisma
Lagerstatus: Definitivt slut

Elisabeth Johansson, aktuell som guldmedaljör vid Mat-OS i Erfurt 2004, har gjort glass sedan hon som 14-åring hoppade in i kallskänken på mammas restaurang. Här presenterar hon svenskarnas favoritdessert i alla former - parfaiter, sorbeter, granitéer och semifreddo. Vet man bara lite om grunderna är det enkelt att experimentera med nötter, choklad, kakor, frukter, bär och andra tillbehör. Visst är det gott med glass?

Jag har alltid älskat glass ? det är bland det godaste som finns! Dessutom tycker jag att det är otroligt roligt att göra glass?, säger Elisabeth Johansson som därmed känns som en alldeles självklar författare till Iskallt!

Vi vet nämligen redan att författaren är en gudabenådad matlagare och en pedagogisk och inspirerande receptskrivare. Det har hon visat i massor av matreportage och inte minst i sin första kokbok, Buffé!, som kom 2004 och som redan fått tryckas i ny upplaga.

?Recepten har utvecklats en del sedan jag började i branschen. Nu finns det parfaiter, sorbeter, granitéer, semifreddo och nya glassar som ständigt förändras i karaktär, konsistens och smak.?

Vet man bara lite om grunderna i glasstillverkning är det bara att ?rocka loss? med choklad, nötter, kakor, frukter, bär, tillbehör, toppingar och olika serveringssätt! Kör glassen i mixern tillsammans med en skvätt färskpressad juice. Eller häll på en nybryggd espresso och riv lite choklad över. Häll likör, sourze eller mousserande vin över glassen eller varför inte prova att slå lite vaniljvodka över en syrlig sorbetkula!

Här är massor av enkla recept!

Visst är det gott med glass?

Utgivningsdatum: 20050601
9789151844077

Bok: 3001

Anmäl textfel

Utgivning

Svenska Lantköket

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Texas smokey BBQ

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

VEGO : din nya gröna livsstil

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Stora boken om såser

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Baka med godis, lakrits & choklad

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Baka enkla bröd

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Baka utan gluten

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Sött & Salt : snacks godis plockmat

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 188 kr

Smulpajer

av Elisabeth Johansson
Häftad, Finns i lager, 151 kr

Fun Dining

av Elisabeth Johansson
Inbunden, Finns i lager, 226 kr

Lakrits: godis, bakverk, desserter, mat & dryck

av Elisabeth Johansson
120125    Unik bok om lakrits!Äntligen kommer den heltäckande rec...

Choklad: Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass

av Elisabeth Johansson
Följ med den flerfaldigt prisbelönta konditorn Elisabeth Johansso...

Glass : hemgjord glass, ice pop, paletas, glasstårta, strössel och maräng

av Elisabeth Johansson
Glass innehåller allt du behöver veta för att lyckas göra egen gl...
Inbunden, Finns i lager, 280 kr

Mina efterrätter

av Elisabeth Johansson
I Mina efterrätter har Elisabeth Johansson, en av Sveriges mest s...

Godis

av Elisabeth Johansson
Det godaste godiset gör man hemma själv, året runt och inte bara ...

Mat, vin och vanilj från Sydafrika

av Elisabeth Johansson
Det här är en mat-, vin- och inspirationsbok med tema Sydafrika. ...

Choklad

av Elisabeth Johansson
I Choklad finns recept för alla chokladälskare allt från kladdka...
Inbunden, Finns i lager, 154 kr

Lakrits, mint och choklad

av Elisabeth Johansson
Tre fantastiska smaker i en och samma bok lakrits, mint och chok...
Häftad, Finns i lager, 280 kr

Älskade jordgubbar : från drink till dessert

av Elisabeth Johansson
Finns det något svenskare än jordgubbar till midsommartid?Älskade...

Smulpajer : till kaffe och dessert

av Elisabeth Johansson
Finns det något härligare än doften av hembakat? Och vad kan vara...

Min äppelbok

av Elisabeth Johansson
Det är något speciellt med äpplen, och det är inte för inte som d...

Bär & bakverk

av Elisabeth Johansson
Smultron, vinbär, björnbär, rönnbär, åkerbär och havtorn... Med B...

Iskallt! : från vaniljglass till semifreddo

av Elisabeth Johansson
Elisabeth Johansson, aktuell som guldmedaljör vid Mat-OS i Erfurt...

Buffé! : från mingel till festbuffé

av Elisabeth Johansson
Nya fräscha favoriter och klassiker i ny tappning. Plocka ihop re...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.1