Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "277 sorters kakor" av Jan Hedh? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

277 sorters kakor

Av Jan Hedh

Bok-
presentation:
277 sorters kakor
Författar-
presentation:
Jan Hedh

Jan Hedhs kakbok är en receptskatt, en kulturgärning och ett unikt referensverk för konditorer och kakälskare - en nostalgitripp där alla som minns sin barndoms konditoribesök kan hitta sin egen madeleinekaka.

I 45 år har Jan Hedh bakat kakor. Alltsedan sin lärlingstid hos den tidens legendariska mästare har han själv förädlat kakbakandets konst och är numera själv den mästare som för hantverk och tradition vidare. Här har han samlat 277 sorters kakor som alla har det gemensamt att de tillhör vår svenska kaktradition.
I och med en nyväckt känsla för kvalitet på det vi äter och som en motreaktion på usla fuskbakverk fyllda av transfetter och syntetiska smakämnen vill fler och fler baka själva. Det här är bibeln!

Ur innehållet:
- Mandelbakverk (till exempel mazariner, toscabakverk, polynéer, äppelbakverk och josefiner)
- Smördegsbakverk (till exempel dansbanor, kanapéer, pariservåfflor, kongresser, katalaner, kejsarkronor och vol au vent)
- Bakverk med nötter och kokos (till exempel kokosberg, kokossnitt, nötkakor och efemärkransar)
- Hippenbakverk (till exempel caprirullar, noisettestrutar och hyvelspån)
- Maränger (till exempel japaner, franska maränger, ristori, progresser och fragilitéer)
- Petit-chouxbakverk (till exempel mariakransar och berlinerkransar)
- Mjuka kakor (till exempel muffins, rulltårtor, sandkaka och mjuka pepparkakor)
- Julkakor (till exempel klenäter, struvor, mandelmusslor och pepparkakor)
- Småbröd (till exempel drömmar, finska pinnar, konjakskransar, spritskransar, schackrutor och brysselkex)
- Biskvier och makroner
- Flarn
- Petit-fours och tebröd

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

2009 gav vi ut "Vår kokbok". I år kommer allas vår kakbok! En receptskatt, en kulturgärning och ett unikt referensverk för konditorer och kakälskare - en nostalgitripp där alla som minns sin barndoms konditoribesök kan hitta sin egen madeleinekaka.

Ur innehållet: mandelbakverk, smördegsbakverk, bakverk med nötter och kokos, hippenbakverk, maränger, petit-chouxbakverk, mjuka kakor, julkakor, småbröd, biskvier och makroner, flarn, petit-fours och tebröd.

Jan Hedhs kakbok är en receptskatt, en kulturgärning och ett unikt referensverk för konditorer och kakälskare - en nostalgitripp där alla som minns sin barndoms konditoribesök kan hitta sin egen madeleinekaka.

I 45 år har Jan Hedh bakat kakor. Alltsedan sin lärlingstid hos den tidens legendariska mästare har han själv förädlat kakbakandets konst och är numera själv den mästare som för hantverk och tradition vidare. Här har han samlat 277 sorters kakor som alla har det gemensamt att de tillhör vår svenska kaktradition.
I och med en nyväckt känsla för kvalitet på det vi äter och som en motreaktion på usla fuskbakverk fyllda av transfetter och syntetiska smakämnen vill fler och fler baka själva. Det här är bibeln!

Ur innehållet:
- Mandelbakverk (till exempel mazariner, toscabakverk, polynéer, äppelbakverk och josefiner)
- Smördegsbakverk (till exempel dansbanor, kanapéer, pariservåfflor, kongresser, katalaner, kejsarkronor och vol au vent)
- Bakverk med nötter och kokos (till exempel kokosberg, kokossnitt, nötkakor och efemärkransar)
- Hippenbakverk (till exempel caprirullar, noisettestrutar och hyvelspån)
- Maränger (till exempel japaner, franska maränger, ristori, progresser och fragilitéer)
- Petit-chouxbakverk (till exempel mariakransar och berlinerkransar)
- Mjuka kakor (till exempel muffins, rulltårtor, sandkaka och mjuka pepparkakor)
- Julkakor (till exempel klenäter, struvor, mandelmusslor och pepparkakor)
- Småbröd (till exempel drömmar, finska pinnar, konjakskransar, spritskransar, schackrutor och brysselkex)
- Biskvier och makroner
- Flarn
- Petit-fours och tebröd

Utgivningsdatum: 20100924
9789113026701

Kartonnage
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

2009 gav vi ut "Vår kokbok". I år kommer allas vår kakbok! En receptskatt, en kulturgärning och ett unikt referensverk för konditorer och kakälskare - en nostalgitripp där alla som minns sin barndoms konditoribesök kan hitta sin egen madeleinekaka.

Ur innehållet: mandelbakverk, smördegsbakverk, bakverk med nötter och kokos, hippenbakverk, maränger, petit-chouxbakverk, mjuka kakor, julkakor, småbröd, biskvier och makroner, flarn, petit-fours och tebröd.

Utgivningsdatum: 20110504
9789113035826

Bok: 9858

Anmäl textfel

Utgivning

Åkerbär

av Jan Hedh
Inbunden, Finns i lager, 208 kr

Mästarnas menyer

av Jan Hedh
"Inget gott är mig främmande", säger Leif Mannerström. "Det ska v...

Gofika : med Jan Hedh & Olof Viktors café

av Jan Hedh
Att fika är lika svenskt som Dalahästar, dansen runt midsommarstå...

Jan Hedhs stora bok om bröd

av Jan Hedh
Jan Hedh har i många år varit en föregångare och inspiratör när d...

Jan Hedhs sommarfrestelser

av Jan Hedh
Tänk sköna, lediga sommar­dagar. Tänk ett himmelskt gott hembakat...

Sura degar, söta bröd : bakhantverk med Jan Hedh

av Jan Hedh
Efter att ha avhandlat teman som choklad, desserter, matbröd, tår...

Passionerat hantverk på Olof Viktors

av Jan Hedh
Det startade som ett tankeexperiment och en ide´som vi inte kunde...

Jan Hedhs bästa : från surdegar till sockerkakor

av Jan Hedh
Det skulle inte falla Jan Hedh in att köpa en fabriksgjord mazari...

Tårtor

av Jan Hedh
Vad får man om man vispar 400 ägg, 25 kg socker och sedan blandar...

Efterrätter, tårtor och godsaker

av Jan Hedh
Jan Hedh, internationellt känd konditormästare och chokladexpert,...

277 sorters kakor

av Jan Hedh
2009 gav vi ut "Vår kokbok". I år kommer allas vår kakbok! En rec...

Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh

av Jan Hedh
Ännu en brödbok av Jan Hedh efter succén från 2004. Denna gång äv...

Glasspassion

av Jan Hedh
Jan Hedh älskar glass. Om det är han inte ensam. Svenskarna är bl...

Passion för desserter

av Jan Hedh
"När jag bestämde mig för att göra en ny dessertbok sommaren 2006...

Sylt och marmelad

av Jan Hedh
Aprikossylt med vanilj och lavendel, fikonmarmelad med lagerbärsb...

Choklad : mer av det goda

av Jan Hedh
Jan Hedh är landets främste chokladexpert med 35 års erfarenhet a...

Bröd

av Jan Hedh
"Ett sinnligt praktverk om bakning som utan tvekan kommer att bli...

Chokladpassion

av Jan Hedh
Chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårt...

Desserter

av Jan Hedh
Med inspiration från Frankrike, Italien och Schweiz och i samklan...

Utgivning - andra språk

Swedish Cakes (eng)

av Jan Hedh
Here are 58 spectacular cakes from master confectioner and baker,...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.3.4