Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Choklad : mer av det goda" av Jan Hedh? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Choklad : mer av det goda

Av Jan Hedh

Bok-
presentation:
Choklad : mer av det goda
Författar-
presentation:
Jan Hedh

Jan Hedh är landets främste chokladexpert med mer än 35 års erfarenhet av ämnet! I Choklad - Mer av det goda presenterar han en mängd läckra recept på chokladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, kompletta desserter, spännande glassbomber och eleganta tårtor. Lustfyllt, vackert och gott med noggranna anvisningar för att du ska nå ett lyckat resultat.

Du får tips om hur olika bär och frukter kombineras i praliner med skilda chokladsorter. Här finns praliner med nötter och mandel, med aprikoser och plommon, med hallon och svarta vinbär, med smaksättningar som chili och rosépeppar, flingsalt och citrontimjan, kanel, kaffe och teer av skilda slag. Du får lära dig att göra tryfflar med årgångschoklad och hur man bäst lyckas med likörpraliner.
Ett avsnitt med grundrecept lär ut hemligheterna bakom de läckraste fyllningarna - hur man gör grundmassa till klassiska praliner, lena ganacher, smältande fondanter, luftiga mousser och läckra parfaiter och bavaroiser med choklad. Översiktliga scheman visar hur mycket choklad som ska tillsättas beroende av vilken choklad som används. Här beskrivs också grunderna när det gäller temperering av choklad liksom hur man gör de elegantaste choklad-dekorerna.
I ett inledningskapitel berättas om chokladens historia, om kakaobönor, om processer och råvaror och om chokladtillverkning. Avslutningsvis förmedlar Michel Jamais några tankar om ädla drycker och choklad.
Choklad - Mer av det goda vänder sig till såväl amatörer som till proffs. Den är pedagogiskt upplagd och vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Prisma
Lagerstatus: Definitivt slut

Jan Hedh är landets främste chokladexpert med 35 års erfarenhet av ämnet! I sin nya bok Choklad! presenterar han en mängd läckra recept på cho-kladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, komplettadesserter, spännande glassbomber och eleganta tårtor. Lustfyllt, vackert och gott med noggranna anvisningar för att du ska nå ett lyckat resultat. Boken är pedagogiskt upplagd och vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.

Jan Hedh är landets främste chokladexpert med 35 års erfarenhet av ämnet! I sin nya bok Choklad presenterar han en mängd läckra recept på chokladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, kompletta desserter, spännande glassbomber och eleganta tårtor.

Du får tips om hur olika bär och frukter kombineras i praliner med skilda chokladsorter. Här finns praliner med nötter och mandel, med aprikoser och plommon, med hallon och svarta vinbär, med smaksättningar som chili och rosépeppar, flingsalt och citrontimjan, kanel, kaffe och teer av skilda slag. Du får lära dig att göra tryfflar med årgångschoklad och hur man bäst lyckas med likörpraliner.

Ett avsnitt med grundrecept lär ut hemligheterna bakom de läckraste fyllningarna ? hur man gör grundmassa till klassiska praliner, lena ganacher, smältande fondanter, luftiga mousser och läckra parfaiter och bavaroiser med choklad. Översiktliga scheman visar hur mycket choklad som ska tillsättas beroende av vilken choklad som används. Här beskrivs också grunderna när det gäller temperering av choklad liksom hur man gör de elegantaste choklad-dekorerna.

I ett inledningskapitel berättas om chokladens historia, om kakaobönor, om processer och råvaror och om chokladtillverkning. Avslutningsvis förmedlar Michel Jamais några tankar om ädla drycker och choklad.

Choklad vänder sig till såväl amatörer som till proffs. Den är pedagogiskt upplagd och vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.

Utgivningsdatum: 20050930
9789151844794

Kartonnage
Förlag: Prisma
Lagerstatus: Definitivt slut

Jan Hedh är landets främste chokladexpert med 35 års erfarenhet av ämnet! I sin bok Choklad presenterar han en mängd läckra recept på chokladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, kompletta desserter, spännande glassbomber och eleganta tårtor.

Choklad vänder sig till såväl amatörer som till proffs. Den är pedagogiskt upplagd och vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.

Choklad utkom i original 2005.

Jan Hedh är landets främste chokladexpert med 35 års erfarenhet av ämnet! I sin bok Choklad presenterar han en mängd läckra recept på chokladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, kompletta desserter, spännande glassbomber och eleganta tårtor. Du får tips om hur olika bär och frukter kombineras i praliner med skilda chokladsorter. Här finns praliner med nötter och mandel, med aprikoser och plommon, med hallon och svarta vinbär, med smaksättningar som chili och rosépeppar, flingsalt och citrontimjan, kanel, kaffe och teer av skilda slag. Du får lära dig att göra tryfflar med årgångschoklad och hur man bäst lyckas med likörpraliner.
Choklad vänder sig till såväl amatörer som till proffs. Den är pedagogiskt upplagd och vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.
Choklad utkom i original 2005.

Utgivningsdatum: 20071011
9789151848471

Kartonnage
Förlag: Prisma
Lagerstatus: Definitivt slut

Jan Hedh är landets främste chokladexpert med mer än 35 års erfarenhet av ämnet! I Choklad - Mer av det goda presenterar han en mängd läckra recept på chokladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, komplettadesserter, spännande glassbomber och eleganta tårtor. Lustfyllt, vackert och gott med noggranna anvisningar för att du ska nå ett lyckat resultat. Boken är pedagogiskt upplagd och vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.

Boken utkom första gången 2005.

Utgivningsdatum: 20080729
9789151851495

Bok: 6925

Anmäl textfel

Utgivning

Åkerbär

av Jan Hedh
Inbunden, Finns i lager, 208 kr

Mästarnas menyer

av Jan Hedh
"Inget gott är mig främmande", säger Leif Mannerström. "Det ska v...

Gofika : med Jan Hedh & Olof Viktors café

av Jan Hedh
Att fika är lika svenskt som Dalahästar, dansen runt midsommarstå...

Jan Hedhs stora bok om bröd

av Jan Hedh
Jan Hedh har i många år varit en föregångare och inspiratör när d...

Jan Hedhs sommarfrestelser

av Jan Hedh
Tänk sköna, lediga sommar­dagar. Tänk ett himmelskt gott hembakat...

Sura degar, söta bröd : bakhantverk med Jan Hedh

av Jan Hedh
Efter att ha avhandlat teman som choklad, desserter, matbröd, tår...

Passionerat hantverk på Olof Viktors

av Jan Hedh
Det startade som ett tankeexperiment och en ide´som vi inte kunde...

Jan Hedhs bästa : från surdegar till sockerkakor

av Jan Hedh
Det skulle inte falla Jan Hedh in att köpa en fabriksgjord mazari...

Tårtor

av Jan Hedh
Vad får man om man vispar 400 ägg, 25 kg socker och sedan blandar...

Efterrätter, tårtor och godsaker

av Jan Hedh
Jan Hedh, internationellt känd konditormästare och chokladexpert,...

277 sorters kakor

av Jan Hedh
2009 gav vi ut "Vår kokbok". I år kommer allas vår kakbok! En rec...

Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh

av Jan Hedh
Ännu en brödbok av Jan Hedh efter succén från 2004. Denna gång äv...

Glasspassion

av Jan Hedh
Jan Hedh älskar glass. Om det är han inte ensam. Svenskarna är bl...

Passion för desserter

av Jan Hedh
"När jag bestämde mig för att göra en ny dessertbok sommaren 2006...

Sylt och marmelad

av Jan Hedh
Aprikossylt med vanilj och lavendel, fikonmarmelad med lagerbärsb...

Choklad : mer av det goda

av Jan Hedh
Jan Hedh är landets främste chokladexpert med 35 års erfarenhet a...

Bröd

av Jan Hedh
"Ett sinnligt praktverk om bakning som utan tvekan kommer att bli...

Chokladpassion

av Jan Hedh
Chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårt...

Desserter

av Jan Hedh
Med inspiration från Frankrike, Italien och Schweiz och i samklan...

Utgivning - andra språk

Swedish Cakes (eng)

av Jan Hedh
Here are 58 spectacular cakes from master confectioner and baker,...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.3.4