Söker du efter "Jan Hedhs stora bok om bröd" av Jan Hedh? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Jan Hedhs stora bok om bröd
Av Jan Hedh, Tine Guth Linse
Bok- presentation: |
Jan Hedhs stora bok om bröd |
Författar- presentation: |
Jan Hedh |
Jan Hedh har i många år varit en föregångare och inspiratör när det gäller bakning, både för proffs och amatörer. Han har givit ut ett tiotal böcker som också översatts till flera språk. Nu samlar han sina favoriter.
Nästan 200 recept på bröd, det bästa ur sin tidigare produktion: grundrecept på levainbröd och lantbröd, grova bröd, egna smaksatta favoriter som bröd med rödbetor, äpple, kummin och sesamfrön och jordärtskocksbröd, samt svenska klassiker som vörtbröd och tekakor.
Även söta bröd har fått ett kapitel, där man frestas att baka vetebröd i alla tänkbara former: wienerbröd, munkar och karlsbader. Många bröd kräver varken mycket tid eller vana, medan en del ska förberedas med surdeg, levain eller poolish. Om detta finns ett teoretiskt avsnitt där Jan Hedh pedagogiskt avslöjar kemin bakom surdegens bubblande mysterier och utlovar förhöjda smaker, ökad hållbarhet och den där fina elasticiteten på brödet åt den som lär sig konsten.
Ur innehållet:
Ljusa bröd (t ex baguetter, zopf och levainbröd), lite grövre bröd (t ex rågbröd med surdeg, bayerskt lantbröd och skållat grahamsbröd), grova bröd (t ex finskt rågbröd och müslirågbröd), smaksatta bröd (t ex valnötsbröd, vruktbröd, basilikabröd och skållat honungsbröd med lavendel, honung och syltade apelsinskal), portionsbröd (t ex sandwichbröd, grahamsbullar med rågsurdeg, hamburgerbröd och tebirkes), speciella bröd (t ex pitabröd, ciabatta, bagels och challah), svenska bröd (t ex sirapslimpa, kavring och hönökaka), knäckebröd, briocher och croissanter, söta bröd.
Utgåvor
Jan Hedh har i många år varit en föregångare och inspiratör när det gäller bakning, både för proffs och amatörer. Han har givit ut ett tiotal böcker som också översatts till flera språk. Nu samlar han sina favoriter.
Nästan 200 recept på bröd, det bästa ur sin tidigare produktion: grundrecept på levainbröd och lantbröd, grova bröd, egna smaksatta favoriter som bröd med rödbetor, äpple, kummin och sesamfrön och jordärtskocksbröd, samt svenska klassiker som vörtbröd och tekakor.
Även söta bröd har fått ett kapitel, där man frestas att baka vetebröd i alla tänkbara former: wienerbröd, munkar och karlsbader. Många bröd kräver varken mycket tid eller vana, medan en del ska förberedas med surdeg, levain eller poolish. Om detta finns ett teoretiskt avsnitt där Jan Hedh pedagogiskt avslöjar kemin bakom surdegens bubblande mysterier och utlovar förhöjda smaker, ökad hållbarhet och den där fina elasticiteten på brödet åt den som lär sig konsten.
Bok: 225902
Anmäl textfel