Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Nytt bröd : baka gott utan gluten - Inbunden
Finns i lager, 269 kr
 Information från förlaget 

Nytt bröd : baka gott utan gluten

Av Jessica Frej, Maria Blohm

Bok-
presentation:
Nytt bröd : baka gott utan gluten
Författar-
presentation:
Jessica Frej
Inbunden
Finns i lager, 269 kr
Redaktör: Carin Brosten
Fotograf: Martin Arthur Jensen

Baka glutenfritt bröd som är både saftigt, smakrikt och hållbart! Här presenteras en mängd recept som alla är baserade på rena råvaror utan mjölmixer.

Bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl är bara några av många alternativ till våra traditionella sädesslag vete, råg och korn. Därmed öppnar sig oanade möjligheter både för glutenintoleranta som har tröttnat på trist och smuligt köpebröd och för nyfikna hemmabagare som vill prova någonting nytt.

Bröden bakas med kall degvätska, små mängder jäst och långa viltider för extra god smak, precis som i hantverksbageriet!

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Ica Bokförlag
Lagerstatus: Spärrad
Utgivningsdatum: 20130821
9789153439479

Inbunden
Förlag: Ica Bokförlag
Lagerstatus: Spärrad
Utgivningsdatum: 20140811
9789187785573

Inbunden
Förlag: Massolit Förlag
Lagerstatus: Finns i lager
Utgivningsdatum: 20141210
9789187785993

Bok: 207804
 Krönikor 

Två böcker om glutenfri bakning

Nya böcker sopar banan med glutenfri bakning

Nyligen kom två nya kokböcker om glutenfri bakning ut, "Sockerdrömmen" av Linda Klintefjord och "Nytt bröd" av Jessica Frej och Maria Blohm. Båda böckerna har sitt ursprung i upplevelsen att glutenfria alternativ antingen inte funnits eller inte varit goda. Tillsammans täcker de båda böckerna in det mesta inom glutenfri bakning. Det den ena saknar i söta recept får man med råge i den andra. För man vill ju både ha gräddtårtor, brownies och cupcakes och danskt rågbröd, tunnbröd, snurrade baguetter!

Läs mer ...
 Artiklar 

Matlitteratur

Ny bakbok lovar godare glutenfritt bröd

Att baka glutenfritt kan vara knepigt. Nu kommer en ny bakbok som bara handlar om glutenfritt bröd. Med hjälp av bland annat bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl blir de glutenfria bröden godare. Författarna använder också kall degvätska, små mängder jäst och långa viltider för att ge mer smak åt sina bröd.

Läs mer ...

Anmäl textfel

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2