Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Herring & Baltic Herring" av Leif Mannerström? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 
Engelsk utgåva

Herring & Baltic Herring

Av Leif Mannerström

Bok-
presentation:
Herring & Baltic Herring
Författar-
presentation:
Leif Mannerström
Originaltitel: Strömming och Sill

Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver. Lockande, inspirerande, härlig!

Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror, som med rätt kryddning och tillbehör blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria. Varje rätt är unik och har sina speciella ingredienser, som skapar särarten. Recepten är huvudsaken i boken, men dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl, snaps) och tillbehören (smör, ost, bröd, kryddor).

Förutom recept från både väst- och östkusten har boken ett nordiskt perspektiv. Boken visar att det är just i Norden den verkliga sill- och strömmingskulturen finns!

I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.

Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sill-sallad och Mannerströmmingar – minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningaroch recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.

Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.

Herring är en engelsk översättning av Sill & Strömming som utkom 2005.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Prisma
Lagerstatus: Definitivt slut

Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans stjärnmärkta restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver ? sill och strömming ? som med rätt kryddning blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria. Dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl och snaps), och tillbehören (smör, ost, bröd och kryddor).

Herring är en engelsk utgåva av Sill & Strömming som utkom 2005.

Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver. Lockande, inspirerande, härlig!

Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror, som med rätt kryddning och tillbehör blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria. Varje rätt är unik och har sina speciella ingredienser, som skapar särarten. Recepten är huvudsaken i boken, men dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl, snaps) och tillbehören (smör, ost, bröd, kryddor).

Förutom recept från både väst- och östkusten har boken ett nordiskt perspektiv. Boken visar att det är just i Norden den verkliga sill- och strömmingskulturen finns!

I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.

Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sill-sallad och Mannerströmmingar ? minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningaroch recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.

Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.

Herring är en engelsk översättning av Sill & Strömming som utkom 2005.

Utgivningsdatum: 20051006
9789151846699

Bok: 7328

Anmäl textfel

Utgivning

Mannerströms helg

av Leif Mannerström
Inbunden, Finns i lager, 262 kr

Mannerströms färs

av Leif Mannerström
Här kommer boken om färs i alla dess former som hjälper dig fixa ...

Mannerströms jul

av Leif Mannerström
"Jag tycker om en gammaldags jul! Jag kavlar upp ärmarna och laga...

Mannerströms fisk

av Leif Mannerström
Leif Mannerström är Sveriges mest kända och meriterade kock med h...

Mannerströms sill & strömming

av Leif Mannerström
Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs s...

Mannerströms husmanskonst

av Leif Mannerström
"Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denna veterank...

Mannerströms stora kokbok

av Leif Mannerström
Omfattande kokbok med hundratals recept för olika tillfällen i livet från kocken Leif Mannerström.

Matglädje hela livet : att njuta av mat på äldre dar

av Leif Mannerström
Mannerström serverar oss sina bästa klassiska husmansrätter, aper...

Leif Mannerströms bästa : från husmanskost till sushi

av Leif Mannerström
Leif Mannerströms kärlek till maten är passionerad, och kärleken ...

Mannerströms viltkokbok

av Leif Mannerström
Leif Mannerströms bästa recept för allt från skogens och ängarnas...

Mannerströms julkokbok

av Leif Mannerström
"Jag tycker om en gammaldags jul! Till jul kavlar jag upp ärmarna...

Husmanskonst

av Leif Mannerström
"Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissar...

Sill och strömming

av Leif Mannerström
Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs s...

Utgivning - andra språk

Swedish christmas cooking (eng)

av Leif Mannerström
"Swedish Chrismas Cooking" är en engelsk översättning av Leif Man...

The art of home cooking (eng)

av Leif Mannerström
"Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denne veterank...

Herring & Baltic Herring (eng)

av Leif Mannerström
Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Han lagar mat i TV...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.3.4