Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Mannerströms fisk" av Leif Mannerström? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Recensioner 

LitteraturMagazinets recension av Mannerströms fisk, Leif Mannerström

Jordnära matlagning i elegant förpackning

Naturligtvis finns det mer eller mindre krävande recept men ingenting känns omöjligt"
Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4 Betyg: 4
Finns det någon kock som mer förknippas med fisk än Leif Mannerström? Nej, jag tror inte det. Därför kastade jag mig med glädje över hans senaste kokbok "Mannerströms fisk" – äntligen kanske den optimala fiskkokboken har kommit! "Mannerströms fisk" fick folkets röst när Svenska Måltidsakademien utsågs årets bästa måltidslitteratur den 23 oktober 2013. Många tycker att fisk v...
LitteraturMagazinets recensent: Erika Wallman
 Information från förlaget 

Mannerströms fisk

Av Leif Mannerström

Bok-
presentation:
Mannerströms fisk
Författar-
presentation:
Leif Mannerström

I Mannerströms fisk berättar Leif om sin stora kärlek till fisk som råvara. Den goda fisken har varit en ledstjärna genom hela hans karriär, senast manifesterad med en stjärna i Guide Michelin för restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Numera sitter fisken i högsätet på Leifs nya husmanskultrestaurang Kometen, även den i Göteborg.

I boken delar Leif frikostigt med sig av sitt kunnande. Här finns recept med färska filéer, hela ugnsbakade fiskar, recept på gravning, rimning, recept med varm- och kallrökt fisk, inläggningar, lådor, gratänger och wok. Här finns förrätter, huvudrätter, både husman och flott paradmat. Dessutom sallader, soppor och smörgåspålägg. Svenska traditionella måsten och av Leif nyskapade ljuvligheter.

Den här kokboken är inte menad att imponera med exklusiva och svårlagade recept. Egentligen är det ju lätt att laga till fisk. Lättförståeliga recept som är baserade på råvaror som finns i vanliga affärer, överallt. Lite finare recept när det är fest och kalas, men boken är framför allt fylld med recept på vardagsfisk. Det här är fisk för folket!

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Norstedts
Lagerstatus: Definitivt slut

Leif Mannerström är Sveriges mest kända och meriterade kock med hyllade krogar, tv-serier och kokböcker på meritlistan. Han behöver ingen närmare presentation. Och fisk och fiskrecept är den matlagning som ligger Leif extra varmt om hjärtat. Här är hans stora fiskkokbok!

I boken delar Leif frikostigt med sig av sitt kunnande. Här finns recept med färska filéer, hela ugnsbakade fiskar, recept på gravning, rimning, recept med varm- och kallrökt fisk, inläggningar, lådor, gratänger och wok. Här finns förrätter, huvudrätter, både husman och flott paradmat. Dessutom sallader, soppor och smörgåspålägg. Svenska traditionella måsten och av Leif nyskapade ljuvligheter.

Den här kokboken är inte menad att imponera med exklusiva och svårlagade recept. Egentligen är det ju lätt att laga till fisk. Lättförståeliga recept som är baserade på råvaror som finns i vanliga affärer, överallt. Lite finare recept när det är fest och kalas, men boken är framför allt fylld med recept på vardagsfisk. Det här är fisk för folket!

Utgivningsdatum: 20130917
9789113049656

Bok: 208553
 Artiklar 

Svenska Måltidsakademiens prisutdelning

Magnus Nilsson skrev årets bästa kokbok

Svenska Måltidsakademien har nu utsett årets bästa måltidslitteratur. Vinnaren alla kategorier blev "Fäviken" av kocken Magnus Nilsson (bilden) som driver restaurang Fäviken i Järpen utanför Åre. Folkets röst gick till boken "Mannerströms fisk" av Leif Mannerström.

Sverige är ett av de länder där det ges ut flest kokböcker per invånare och det berömda påståendet att det ges ut en kokbok om dagen i Sverige ligger nog fortfarande ganska nära sanningen. I årets katalog över tävlingsbidrag fanns 312 titlar.

Läs mer ...

Anmäl textfel

Utgivning

Mannerströms helg

av Leif Mannerström
Inbunden, Finns i lager, 262 kr

Mannerströms färs

av Leif Mannerström
Här kommer boken om färs i alla dess former som hjälper dig fixa ...

Mannerströms jul

av Leif Mannerström
"Jag tycker om en gammaldags jul! Jag kavlar upp ärmarna och laga...

Mannerströms fisk

av Leif Mannerström
Leif Mannerström är Sveriges mest kända och meriterade kock med h...

Mannerströms sill & strömming

av Leif Mannerström
Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs s...

Mannerströms husmanskonst

av Leif Mannerström
"Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denna veterank...

Mannerströms stora kokbok

av Leif Mannerström
Omfattande kokbok med hundratals recept för olika tillfällen i livet från kocken Leif Mannerström.

Matglädje hela livet : att njuta av mat på äldre dar

av Leif Mannerström
Mannerström serverar oss sina bästa klassiska husmansrätter, aper...

Leif Mannerströms bästa : från husmanskost till sushi

av Leif Mannerström
Leif Mannerströms kärlek till maten är passionerad, och kärleken ...

Mannerströms viltkokbok

av Leif Mannerström
Leif Mannerströms bästa recept för allt från skogens och ängarnas...

Mannerströms julkokbok

av Leif Mannerström
"Jag tycker om en gammaldags jul! Till jul kavlar jag upp ärmarna...

Husmanskonst

av Leif Mannerström
"Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissar...

Sill och strömming

av Leif Mannerström
Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs s...

Utgivning - andra språk

Swedish christmas cooking (eng)

av Leif Mannerström
"Swedish Chrismas Cooking" är en engelsk översättning av Leif Man...

The art of home cooking (eng)

av Leif Mannerström
"Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denne veterank...

Herring & Baltic Herring (eng)

av Leif Mannerström
Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Han lagar mat i TV...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2