Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "The art of home cooking" av Leif Mannerström? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 
Engelsk utgåva

The art of home cooking

Av Leif Mannerström

Bok-
presentation:
The art of home cooking
Författar-
presentation:
Leif Mannerström
Originaltitel: Husmanskonst

”Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissarna strimla fläskläggen till pastan!”
Leif Mannerström älskar husmanskost, och det speglas i hans senaste bok där han samlat sin breda kunskap och sina favoritrecept. Nu kommer den prisbelönade Husmanskonst i en engelsk utgåva!

Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
Leif Mannerström delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken utkom i original hösten 2006 och vann ”Årets Svenska Måltidslitteratur 2006” i ”À la carte-kategorin” med motiveringen: ”Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denne veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden.”

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Prisma
Lagerstatus: Definitivt slut

"Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denne veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden."

Vinnarmotiveringen från Årets Svenska Måltidslitteratur 2006

Efter femtio år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!

Resultatet är ett inbjudande praktverk som vann "Årets Svenska Måltidslitteratur 2006" i À la carte-kategorin. Nu kommer den prisbelönade boken i engelsk utgåva!

”Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissarna strimla fläskläggen till pastan!”
Leif Mannerström älskar husmanskost, och det speglas i hans senaste bok där han samlat sin breda kunskap och sina favoritrecept. Nu kommer den prisbelönade Husmanskonst i en engelsk utgåva!

Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
Leif Mannerström delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken utkom i original hösten 2006 och vann ”Årets Svenska Måltidslitteratur 2006” i ”À la carte-kategorin” med motiveringen: ”Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denne veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden.”

Utgivningsdatum: 20070719
9789151850252

Bok: 8711

Anmäl textfel

Utgivning

Mannerströms helg

av Leif Mannerström
Inbunden, Finns i lager, 262 kr

Mannerströms färs

av Leif Mannerström
Här kommer boken om färs i alla dess former som hjälper dig fixa ...

Mannerströms jul

av Leif Mannerström
"Jag tycker om en gammaldags jul! Jag kavlar upp ärmarna och laga...

Mannerströms fisk

av Leif Mannerström
Leif Mannerström är Sveriges mest kända och meriterade kock med h...

Mannerströms sill & strömming

av Leif Mannerström
Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs s...

Mannerströms husmanskonst

av Leif Mannerström
"Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denna veterank...

Mannerströms stora kokbok

av Leif Mannerström
Omfattande kokbok med hundratals recept för olika tillfällen i livet från kocken Leif Mannerström.

Matglädje hela livet : att njuta av mat på äldre dar

av Leif Mannerström
Mannerström serverar oss sina bästa klassiska husmansrätter, aper...

Leif Mannerströms bästa : från husmanskost till sushi

av Leif Mannerström
Leif Mannerströms kärlek till maten är passionerad, och kärleken ...

Mannerströms viltkokbok

av Leif Mannerström
Leif Mannerströms bästa recept för allt från skogens och ängarnas...

Mannerströms julkokbok

av Leif Mannerström
"Jag tycker om en gammaldags jul! Till jul kavlar jag upp ärmarna...

Husmanskonst

av Leif Mannerström
"Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissar...

Sill och strömming

av Leif Mannerström
Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs s...

Utgivning - andra språk

Swedish christmas cooking (eng)

av Leif Mannerström
"Swedish Chrismas Cooking" är en engelsk översättning av Leif Man...

The art of home cooking (eng)

av Leif Mannerström
"Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denne veterank...

Herring & Baltic Herring (eng)

av Leif Mannerström
Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Han lagar mat i TV...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2