Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Italiensk bondmat : från Paolos trädgård" av Paolo Roberto? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Italiensk bondmat : från Paolos trädgård

Av Paolo Roberto

Bok-
presentation:
Italiensk bondmat : från Paolos trädgård
Författar-
presentation:
Paolo Roberto

Från Napoli till Nacka - Paolo odlar och lagar

Visst är det fint med vackra rosor och prunkande rabatter, men för Paolo Roberto är grönsakerna och kryddväxterna det viktiga i trädgården och växthuset. Det som gror och frodas ska smaka gott på tallriken! Och det är precis vad det gör i den här boken, för här finns Paolos alla tankar, tips och recept när det gäller trädgårdsmat. Paolo odlar och lagar på samma sätt som hans fastrar utanför Neapel gör - med kärlek och känsla för smakerna. Hans egenodlade basilika är majestätisk och fyller köket med dofter som ingen kruka med trött basilika från butiken kommer i närheten av. Kronärtskocka, zucchini, bondbönor, tomater, jordgubbar, aubergine, rabarber, chili är ytterligare några exempel på vad som odlas, hamnar i kastrullen och förvandlas till något paradisiskt gott. Han serverar sina zucchiniblommor friterade och tomater som både luktar och smakar som tomaterna gör vid Medelhavet. Och alla vid matbordet bara njuter. Men villkoren för vår italienske exilbonde är tuffa, för odlingssäsongen här i Sverige är kort. Glasverandan förvandlas snabbt till en veritabel djungel med enorma tomatplantor och chilibuskar. Här måste byggas växthus! Ett uterum med inspiration och grödor från Medelhavet. Häng med på äventyret, ta del av berättelserna och njut av maten. Den är förstås italiensk - ända ut i Paolos gröna fingerspetsar. Några exempel av de omkring 50 recepten:
Pasta med kronärtskockssalsa
Grillad fisk med rosmarin- och sardellolja
Kyckling fylld med mortadella, kalvfärs och örter
Napolitansk söndagsgryta med kalvrulader, köttbullar och färsk italiensk korv
Semifreddo med ljummen hallonkräm

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Bonnier Fakta
Lagerstatus: Definitivt slut

Visst är det fint med vackra rosor och prunkande rabatter, men för Paolo Roberto är grönsakerna och kryddväxterna det viktiga i trädgården och växthuset. Det som gror och frodas ska smaka gott på tallriken! Och det är precis vad det gör i den här boken, för här finns Paolos alla tankar, tips och recept när det gäller trädgårdsmat.

Paolo odlar och lagar på samma sätt som hans fastrar utanför Neapel gör - med kärlek och känsla för smakerna. Hans egenodlade basilika är mäkta majestätisk och fyller köket med dofter som ingen kruka med trött basilika från butiken kommer i närheten av. Kronärtskocka, zucchini, bondbönor, tomater, jordgubbar, aubergine, rabarber, chili är ytterligare några exempel på vad som odlas, hamnar i kastrullen och förvandlas till paradisiskt god mat. Och, ja, maten är förstås italiensk - ända ut i Paolos gröna fingerspetsar.

Från Napoli till Nacka - Paolo odlar och lagar



Visst är det fint med vackra rosor och prunkande rabatter, men för Paolo Roberto är grönsakerna och kryddväxterna det viktiga i trädgården och växthuset. Det som gror och frodas ska smaka gott på tallriken! Och det är precis vad det gör i den här boken, för här finns Paolos alla tankar, tips och recept när det gäller trädgårdsmat.

Paolo odlar och lagar på samma sätt som hans fastrar utanför Neapel gör - med kärlek och känsla för smakerna. Hans egenodlade basilika är majestätisk och fyller köket med dofter som ingen kruka med trött basilika från butiken kommer i närheten av. Kronärtskocka, zucchini, bondbönor, tomater, jordgubbar, aubergine, rabarber, chili är ytterligare några exempel på vad som odlas, hamnar i kastrullen och förvandlas till något paradisiskt gott. Han serverar sina zucchiniblommor friterade och tomater som både luktar och smakar som tomaterna gör vid Medelhavet. Och alla vid matbordet bara njuter.

Men villkoren för vår italienske exilbonde är tuffa, för odlingssäsongen här i Sverige är kort. Glasverandan förvandlas snabbt till en veritabel djungel med enorma tomatplantor och chilibuskar. Här måste byggas växthus! Ett uterum med inspiration och grödor från Medelhavet. Häng med på äventyret, ta del av berättelserna och njut av maten. Den är förstås italiensk - ända ut i Paolos gröna fingerspetsar.

Några exempel av de omkring 50 recepten:
Pasta med kronärtskockssalsa
Grillad fisk med rosmarin- och sardellolja
Kyckling fylld med mortadella, kalvfärs och örter
Napolitansk söndagsgryta med kalvrulader, köttbullar och färsk italiensk korv
Semifreddo med ljummen hallonkräm


Utgivningsdatum: 20120313
9789174241778

Bok: 184336

Anmäl textfel

Utgivning

Paolos träningsbibel

av Paolo Roberto
Alla kan inte bli italienare, men alla kan lära sig att flyga! I ...
Kartonnage, Finns i lager, 289 kr

Italiensk bondmat : från Paolos trädgård

av Paolo Roberto
Visst är det fint med vackra rosor och prunkande rabatter, men fö...

Paolo Robertos stora italienska kokbok

av Paolo Roberto
Två favoritkokböcker i en!Paolo Robertos stora italienska kokbok ...

Italiensk fastfood : snabb italienskt på en kvart eller mer

av Paolo Roberto
Paolo Robertos nya kokbok Italiensk Fastfood är en krigsförklarin...

Mina gästers mat : grillmenyer från Skinnarviksberget

av Paolo Roberto
Från ökänd ungdomsbrottsling och sedermera proffsboxare till egen...

Träna en kvart om dagen med Paolo Roberto

av Paolo Roberto
15 minuter till toppform!Visst kan du komma i form utan att helt ...

Mina fastrars mat : menyer från Maddaloni

av Paolo Roberto
”Vad har du ätit idag?”Det är det första de frågar mig, samtidigt...

Parträna med Paolo Roberto : 8 hemträningsprogram

av Paolo Roberto
”De två största hoten mot formen är tiden och partnern. Jag var t...

Italiensk fastfood, vepa

av Paolo Roberto
Paolo Robertos nya kokbok Italiensk Fastfood är en krigsförklarin...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2