Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Mina fastrars mat : menyer från Maddaloni" av Paolo Roberto? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Mina fastrars mat : menyer från Maddaloni

Av Paolo Roberto

Bok-
presentation:
Mina fastrars mat : menyer från Maddaloni
Författar-
presentation:
Paolo Roberto

Paolo Roberto har hunnit med mycket: värsting i Kungsan, skådespelare, proffsboxare, politiker, programledare i tv m.m. Men att han är en hejare på att laga italiensk mat är nog ett okänt faktum för de flesta.
Varje sommar, ända sedan barnsben, har han spenderat i den lilla napolitanska staden Maddaloni. Och på hemresanvar bilen fullpackad – med mat! På sextio- och sjuttiotalen kunde man nämligen bara drömma om att hitta matvaror lämpliga för italiensk matlagning i Sverige. En så oumbärlig ingrediens som till exempel olivolja, fanns bara att köpa på apoteket. Men trots detta sparades inga krafter för att få maten att smaka som hos fastrarna på bakgården Merolilli.
Idag är det lätt att få tag på ingredienser, och det är även lätt att laga deras rustika ochmakalöst goda mat. Här bjuder tio av hans otaliga fastrar på lika många menyer, och några av recepten som får det att vattnas i munnen är t.ex. gratinerad gnocchi med tomatsås, parmesanpanerade kycklingfiléer, auberginegratäng och tårta med chokladtäcke och kanderade körsbär.

Mat i all ära – den här kokboken bjuder på så mycket mer – nämligen fantastiska, hjärtevärmande och stundtals ruskigt roliga berättelser om släkten Roberto.
En av berättelserna handlar om när Paolo gick sin första boxningsmatch i Neapeltrakten. De upphetsade fastrarna var självklart där ochoch förutspådde både knockar och sjukhusvistelse för den som vågadeutmana enRoberto. De hade tacklattillsig de dyra platserna bakom borgmästaren, och när Paolo till slut knockade sin motståndare blev zia Maria så till sig att hon ramlade och landade på framförvarande bänkkamrat. Polis på plats rusade fram och lyfte bort henne från en tilltufsad och mycket upprörd man, borgmästaren. Han krävde indignerat ett omedelbart gripande av zia Maria, men poliserna, som genast förstod av vilket virke dessa kvinnor var, förklarade att de minsann inte tänkte riskera livet bara för att staden San Gennaro Vesuviano numera hade en något plattare borgmästare.

Fastrarna är den stora släkten Robertos sambandscentral, och de har en enastående förmåga att hålla sig informerade om precis alla släktingar. Det spelar ingen roll om de bor i Hongkong eller Stockholm – inget undgår fastrarna, som med fast och säker hand styr och ställer i stort som smått. De må stundtals verka smått skräckinjagande, men det råder ingen tvekan om att deras blötlagda näsor bottnar i en varm kärlek till alla släktmedlemmar.

Utgåvor

Kartonnage
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Lagerstatus: Definitivt slut

”Vad har du ätit idag?”
Det är det första de frågar mig, samtidigt som de ger mig kraftiga men kärleksfulla kindnyp. Jag har, efter en lång resa, äntligen klivit in på mina fastrars bakgård – och när jag redogjort för den torftiga flygplansmaten och besvarat en mängd andra livsviktiga frågor – dukas det fram den ena ljuvligheten efter den andra på matbordet.

Paolo Roberto har en stor släkt spridd över hela världen. Släktens nav hittar man dock på bakgården Merolilli i den napolitanska staden Maddaloni. De många fastrarna, som lagar den vidunderligt goda maten, har en enastående förmåga att hålla sig informerade om precis alla i släkten Roberto. Det spelar ingen roll om de bor i Hongkong eller Stockholm – inget undgår fastrarna, som med fast och säker hand styr och ställer i stort som smått.
Det här är en kokbok som lockar till bords och till skratt. Ta del av fastrarnas klassiska italienska mat, tolkad av Paolo, och få dig samtidigt till livs hans hisnande berättelser om sig och sin italienska släkt. Passa samtidigt på att njuta av de fantastiska miljöbilderna, tagna på plats i Maddaloni av Tina Axelsson, och låt Lina Erikssons vackra matbilder inspirera dig att gå loss i köket och laga italienskt.

Utgivningsdatum: 20070911
9789100110871

Flexband
Förlag: Bonnier Fakta
Lagerstatus: Definitivt slut

En knockout till kokbok - nu i mjukbandsutgåva

Mina fastrars mat kom ut första gången 2007 och visade att napolitansk mat och Paolos släktberättelser var en sällsynt lyckad kombination.

Från Paolos fastrar i den lilla napolitanska staden Maddaloni har han fått sitt intresse för den genuina italienska maten, och efter otaliga timmar av heta diskussioner och dispyter lyckades fastrarna till slut välja ut de 40 bästa släktrecepten.

Berättelserna är en läsupplevelse - som t.ex. skildringen av Paolos amorösa tonårsäventyr i Maddalonis gränder. Ett bitterljuvt möte, kryddat med vitlök och våndan över att ha den vackra flickans koppel av överbeskyddande äldre bröder efter sig.


En knockout till kokbok - nu i mjukbandsutgåva



En hejdundrande succé nu i mjukbandsutgåva

Mina fastrars mat kom ut första gången 2007 och tog många matlagare med storm. Napolitanska matrecept från Paolos fastrar tillsammans med hans egna berättelser visade sig vara en sällsynt lyckad kombination. Och nu kommer boken i en behändig och plånboksvänlig mjukbandsvariant.

Paolo har ända sedan barnsben spenderat varje sommar i den lilla napolitanska staden Maddaloni. Och där, tillsammans med fastrarna, lades grunden för hans intresse för den genuina italienska maten. Efter otaliga timmar av heta diskussioner och dispyter lyckades fastrarna till slut välja ut de 40 bästa släktrecepten, som t.ex. gratinerad gnocchi med tomatsås, parmesanpanerade kycklingfiléer och auberginegratäng.

Mat i all ära - den här kokboken bjuder på så mycket mer - nämligen fantastiska, hjärtevärmande och stundtals dråpliga berättelser om honom själv och släkten Roberto. Här finns exempelvis skildringen av Paolos amorösa tonårsäventyr i Maddalonis gränder. Ett bitterljuvt möte, kryddat med våndan av att ha den vackra flickans koppel av överbeskyddande äldre bröder efter sig. Missa inte heller den spännande historien från andra världskriget om pastan som fick de tyska soldaternas hjärtan att vekna.

Fastrarna är den stora släkten Robertos sambandscentral, och de har en enastående förmåga att hålla sig informerade om precis alla släktingar, även de i den kalla avkroken Sverige. Inget undgår fastrarna, som med fast hand styr och ställer i stort som smått. De må stundtals verka skräckinjagande, men det råder ingen tvekan om att deras blötlagda näsor endast och allena handlar om gränslös välvilja och en varm kärlek till alla släktingar.

Utgivningsdatum: 20100330
9789174240894

Bok: 20066

Anmäl textfel

Utgivning

Paolos träningsbibel

av Paolo Roberto
Alla kan inte bli italienare, men alla kan lära sig att flyga! I ...
Kartonnage, Finns i lager, 289 kr

Italiensk bondmat : från Paolos trädgård

av Paolo Roberto
Visst är det fint med vackra rosor och prunkande rabatter, men fö...

Paolo Robertos stora italienska kokbok

av Paolo Roberto
Två favoritkokböcker i en!Paolo Robertos stora italienska kokbok ...

Italiensk fastfood : snabb italienskt på en kvart eller mer

av Paolo Roberto
Paolo Robertos nya kokbok Italiensk Fastfood är en krigsförklarin...

Mina gästers mat : grillmenyer från Skinnarviksberget

av Paolo Roberto
Från ökänd ungdomsbrottsling och sedermera proffsboxare till egen...

Träna en kvart om dagen med Paolo Roberto

av Paolo Roberto
15 minuter till toppform!Visst kan du komma i form utan att helt ...

Mina fastrars mat : menyer från Maddaloni

av Paolo Roberto
”Vad har du ätit idag?”Det är det första de frågar mig, samtidigt...

Parträna med Paolo Roberto : 8 hemträningsprogram

av Paolo Roberto
”De två största hoten mot formen är tiden och partnern. Jag var t...

Italiensk fastfood, vepa

av Paolo Roberto
Paolo Robertos nya kokbok Italiensk Fastfood är en krigsförklarin...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

En mörk anklagelseskrift

Recension: En annan Doktor Glas av Malin Lindroth

Inte den bladvändare jag väntat mig

Recension: Rädslans labyrint av Anna Jansson

En episk släktsaga

Recension: Sveasagorna av Linus de Faire

En i bästa mening realistisk roman

Recension: Pizzeria Roma av Elin Persson

Nu framträder de ömmaste orden

Recension: Förbindelsen : Marie-Antoinette och Axel von Fersen av Kristina Ekero Eriksson

Ett viktigt vittnesmål

Recension: Bortgift mot min vilja av Hanna Saadi

Spännande som en thriller

Recension: Sanning, lögn och konsekvens av Maria Adolfsson

Bläddervänligt om världens hästraser

Recension: Fakta om hästar och ponnyer : Lär dig allt om världens hästraser av Kritika Gupta

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.2