Söker du efter "Bra kött : från nos till svans" av Gert Klötzke? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Bra kött : från nos till svans
Av Gert Klötzke, Niclas Wahlström, Torsten Mörner
Bok- presentation: |
Bra kött : från nos till svans |
Författar- presentation: |
Gert Klötzke |
Fotograf: | Per Erik Berglund |
Köttboken med pondus!
I Bra kött får du 300 fantastiska recept från två av Sveriges bästa kockar: Gert Klötzke och Niclas Wahlström. Här använder man hela djuret "från nos till svans" och i bokens "köttskola" hittar du svaren på varenda fråga du kan tänkas ha om kött och olika tillagningstekniker: Vilken köttbit ska jag välja bland det enorma utbudet i butiken? Hur kan jag använda de lite billigare styckningsdetaljerna? Hur tillagar jag den dyra filén för att den ska bli perfekt på tallriken? Kan jag frysa in köttet, och i så fall hur länge? Vilken del är bäst till grytan? Den som själv jagar får också många bra tips om hur man kan använda djurets alla delar.
Boken är fylld av frestande recept med nötkött, lamm, killing, gris, fågel och vilt. Recepten utgår från traditionell kunskap om vilka tillredningssätt som bäst tar tillvara smaken i bra råvaror, men lyfter också fram de allra senaste rönen. Alla rätter och styckningsdetaljer visas på över 500 inspirerande bilder.
Boken är indelad i kapitel efter tillagningssätt; om du vill koka, laga en gryta, ugnssteka, steka i panna, grilla eller röka ditt kött. Men här finns också avsnitt om hur du gör din egen korv eller lagar de godaste såserna, fonderna och tillbehören till köttet.
När du väljer att äta kött ska det vara bra kött. Lägg gärna några kronor extra på köttet, då kommer det också att smaka gott på tallriken. Du behöver inte äta kött varje dag, men när du gör det ska du kunna njuta av smaken. Då är den här boken till stor hjälp!
"Denna kulinariska bibel är som en riktigt god kötterrin: vacker, aptitlig, karaktärsfull, noggrant tillverkad och avsmakad. Ett överlägset standardverk av internationell klass som behandlar allt från bäver till grisöron." Måltidsakademien
Utgåvor
I Bra kött får du 300 fantastiska recept med kött och en gedigen "köttskola" om kvalitet, hantering, tillagning och förvaring. Här använder man hela djuret "från nos till svans". Kapitlen är indelade efter om man vill koka, laga en gryta, steka i panna eller ugn, grilla eller röka sitt kött, förutom såser och tillbehör. Du behöver inte äta kött varje dag, men när du gör det ska du njuta av smaken!
Bok: 237452
Anmäl textfel