Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Fågeljägarens kokbok" av Gert Klötzke? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Fågeljägarens kokbok

Av Gert Klötzke, Torsten Mörner

Bok-
presentation:
Fågeljägarens kokbok
Författar-
presentation:
Gert Klötzke

Fågeljakten är inte bara en speciell begivenhet som landets 300 000 jägare ser fram emot. Fågel på matbordet är dessutom något exklusivt som får det att vattnas i munnen på de flesta.

”Man tager en berömd mästerkock, en statsveterinär och en mästerfotograf och slår ihop deras intresse för jakt och mat. Krydda med de grå tinningarnas samlade kunskap och piffa till det hela med detaljerade styckningsscheman. Resultatet blir en fulländad kokbok för den jaktintresserade man eller kvinna som inte bara vågar sig på skogens konung utan även den egna spisen.”
Så skrev Mia Gahne, TT Spektra, om författarnas förra bok, Jägarens nya kokbok – från jakt till dukat bord.
Fågeljägarens kokbok är en pendang till den förra boken. Liksom tidigare beskriver boken hela kedjan från att viltet fälls till att köttet ska tillagas, nog så intressant även om man själv köper sin fasan i saluhallen. Olika jaktformer presenteras och ingående beskrivningar av hur man flår, styckar, saltar, röker, gravar, steker och kokar köttet finns också. De 33 fågelarter som jagas beskrivs med bland annat vikt, smak och karaktär på köttet.
Bokens andra del består av ett 60-tal recept på både traditionell och internationellt inspirerad mat till vardag och fest. Allt från färsfylld järpe till glaserat ejderbröst på sparrisbädd och karibisk cocktail med lättrimmat gåsbröst.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Prisma
Lagerstatus: Definitivt slut

Fågeljakten är inte bara en speciell begivenhet som landets 300 000 jägare ser fram emot. Fågel på matbordet är dessutom något exklusivt som får det att vattnas i munnen på de flesta. Fågeljägarens kokbok är en pendang till författarnas förra succébok, Jägarens nya kokbok. Liksom i den förra boken ingår hela vilthanteringen - från jaktbyten till delikatesser på matbordet. Den nya kokboken bjuder på ett sextiotal recept på både traditionell och internationellt inspirerad mat till vardag och fest.

"Resultatet blir en fulländad kokbok för den jaktintresserade man eller kvinna som inte bara vågar sig på skogens konung utan även den egna spisen."

TT Spektra om Jägarens nya kokbok

Fågeljakten är inte bara en speciell begivenhet som landets 300 000 jägare ser fram emot. Fågel på matbordet är dessutom något exklusivt som får det att vattnas i munnen på de flesta.

”Man tager en berömd mästerkock, en statsveterinär och en mästerfotograf och slår ihop deras intresse för jakt och mat. Krydda med de grå tinningarnas samlade kunskap och piffa till det hela med detaljerade styckningsscheman. Resultatet blir en fulländad kokbok för den jaktintresserade man eller kvinna som inte bara vågar sig på skogens konung utan även den egna spisen.”
Så skrev Mia Gahne, TT Spektra, om författarnas förra bok, Jägarens nya kokbok – från jakt till dukat bord.
Fågeljägarens kokbok är en pendang till den förra boken. Liksom tidigare beskriver boken hela kedjan från att viltet fälls till att köttet ska tillagas, nog så intressant även om man själv köper sin fasan i saluhallen. Olika jaktformer presenteras och ingående beskrivningar av hur man flår, styckar, saltar, röker, gravar, steker och kokar köttet finns också. De 33 fågelarter som jagas beskrivs med bland annat vikt, smak och karaktär på köttet.
Bokens andra del består av ett 60-tal recept på både traditionell och internationellt inspirerad mat till vardag och fest. Allt från färsfylld järpe till glaserat ejderbröst på sparrisbädd och karibisk cocktail med lättrimmat gåsbröst.

Utgivningsdatum: 20080121
9789151840086

Bok: 347

Anmäl textfel

Utgivning

Soppor och bröd

av Gert Klötzke
Inbunden, Finns i lager, 352 kr

Nobelfesten, recept och menyer

av Gert Klötzke
Inbunden, Finns i lager, 397 kr

Bra kött : från nos till svans

av Gert Klötzke
I Bra kött får du 300 fantastiska recept med kött och en gedigen ...

Skogens mat : en resa i litteraturens landskap

av Gert Klötzke
Även om dagens livsmedelsbutiker erbjuder all tänkbar mat så älsk...

Smörgåsbord : alla klassiska recept i modern tappning

av Gert Klötzke
»220 stycken mumsbitar«Sundsvalls TidningDetta är den största och...

Jägarens nya kokbok : från jakt till dukat bord

av Gert Klötzke
Viltkött intar en speciell plats i det svenska köket. När det är ...

Fågeljägarens kokbok

av Gert Klötzke
Fågeljakten är inte bara en speciell begivenhet som landets 300 0...

Utgivning - andra språk

The Swedish smörgåsbord : all the original recipes i modern style (eng)

av Gert Klötzke
»220 stycken mumsbitar«Sundsvalls TidningThis is the biggest, mos...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.1